Slome jaarstart voor Kinepolis door zwakker filmaanbod

08:39 Door een minder sterk filmaanbod zag de Belgische bioscoopgroep Kinepolis minder bezoekers in het eerste kwartaal, maar ze genereerde wel een sterkere vrije kasstroom dan begin vorig jaar. 

Meer krantenkoppen in België

Op bezoek bij Jens (46) en Nathalie (45) in Rhodos, één jaar na de vernietigende bosbranden: “Schrik? Allesbehalve!”

Na de hevige bosbranden van vorige zomer maakt het Griekse eiland Rhodos zich op voor het toeristische hoogseizoen. De regering deelt zelfs “reischeques” uit aan de 25.000 toeristen die toen noodgedwongen van het eiland geëvacueerd werden. Nathalie (45) en Jens (46) uit Knokke-Heist openden twee maanden voor de branden hun vijftien luxevilla’s op een heuvel op het eiland. “De dag

Lees meer »

Quiz – Hoe goed ken jij Hooglede?

Hoe goed ben jij op de hoogte van het reilen en zeilen in Hooglede? Weet je welk museum er in de gemeente gevestigd is? Ken je de lokale horecazaken van binnen en van buiten? Waag dan je kans in deze op en top Hoogleedse quiz. Veel succes!
The post Quiz – Hoe goed ken jij Hooglede? appeared first on

Lees meer »

Spilfiguur uit fraudeschandaal ‘Panama Papers’ overleden

De Panamese advocaat Ramon Fonseca (71) is overleden. Dat meldt zijn advocaat. Fonseca was een van de spilfiguren in het belastingschandaal rond de ‘Panama Papers’ en riskeerde 12 jaar cel. Vorige maand moest hij voor de rechter verschijnen, maar hij daagde niet op, omdat hij te ziek was. Gisteren overleed hij in het ziekenhuis waar hij verzorgd werd.

Lees meer »

Jeugdhuis ‘t Molentje uit Kuurne trapt feestweekend voor 50-jarig bestaan op gang

Het startschot voor drie dagen feest ter ere van het 50-jarig bestaan van jeugdhuis ’t Molentje werd vrijdagavond gegeven. Het verhaal van jeugdhuis ’t Molentje begon op 27 september 1974 in de Kouterstraat. In april 2000 verhuisde het jeugdhuis naar de Leiestraat 1, waar het nog steeds gevestigd is. Het motto van het jeugdhuis luidt: “Zo laagdrempelig mogelijk zijn om

Lees meer »

Gigantisch kunstwerk verwelkomt reizigers in Veurne

In samenwerking met Kunstenaarscollectief Treepack heeft in april 2024 de stationsdoorgang van Veurne een opvallende metamorfose ondergaan. Wat ooit een grijze, saaie doorgang was, is nu veranderd in een waar kunstwerk, met de hoofdletter K.
The post Gigantisch kunstwerk verwelkomt reizigers in Veurne appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Oekraïne moet tot 2025 geduld hebben voor tegenoffensief tegen Rusland” volgens inschatting Witte Huis

Het Russische leger zal in de “komende tijd” vooruitgang boeken, ook al komt er Amerikaanse militaire hulp aan voor Oekraïne, zo verklaarde Jake Sullivan, de nationale veiligheidsadviseur van het Witte Huis. “Je kunt niet meteen alles omschakelen.” Dat betekent dat Oekraïne tot 2025 zal moeten wachten om een tegenoffensief tegen Rusland te kunnen starten, schat Sullivan in.

Lees meer »

Fanfare houdt bloemenverkoop en brengt ook muziek op Moederdag

De fanfare van Rollegem-Kapelle organiseert op zaterdag 11 mei haar jaarlijkse bloemenverkoop. Het huisorkest zorgt tijdens de rondgang in de dorpskom van Rollegem-Kapelle voor muzikale begeleiding. Het is inmiddels een jaarlijkse traditie dat de muzikanten van fanfare ‘De Kunst is ons Vermaak’ er de dag voor Moederdag opuit trekken.
The post Fanfare houdt bloemenverkoop en brengt ook muziek op

Lees meer »

Onze koffie krijgt het moeilijk door klimaatverandering: met deze 5 tips kan je daar zelf iets aan doen

De klimaatverandering dreigt de koffieplant weg te jagen uit de regio’s waar ze nu geteeld wordt. Maar koffie veroorzaakt zelf ook een deeltje van de klimaatverandering. In Zuid-Amerika verdwijnt er bijvoorbeeld tropisch bos voor koffieplantages, waardevolle bomen die anders CO2 uit de lucht zouden halen. Gelukkig kan je de klimaatimpact van je kopje koffie op verschillende manieren beperken, en dat

Lees meer »