Fanfare houdt bloemenverkoop en brengt ook muziek op Moederdag

De fanfare van Rollegem-Kapelle organiseert op zaterdag 11 mei haar jaarlijkse bloemenverkoop. Het huisorkest zorgt tijdens de rondgang in de dorpskom van Rollegem-Kapelle voor muzikale begeleiding. Het is inmiddels een jaarlijkse traditie dat de muzikanten van fanfare ‘De Kunst is ons Vermaak’ er de dag voor Moederdag opuit trekken.

“Moederdag is het ideale moment om de mama’s eens in de bloemetjes te zetten. Daarom trekken we op zaterdagochtend 11 mei door de dorpskom en gaan we van deur tot deur. Ons huisorkest zorgt voor een streepje muziek”, aldus Filip Vandromme van de fanfare.

Voor een boeketje bloemen betaal je 20 euro, voor een orchidee of een bloemstukje 15 euro. Daags nadien brengen de muzikanten om 11 uur een aperitiefconcert in ’t Capellehof. De toegang is gratis. “We hopen ook daar heel wat mama’s te mogen begroeten.”

The post Fanfare houdt bloemenverkoop en brengt ook muziek op Moederdag is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Politiecommandopost moet veilig Sinksen garanderen: “We zijn altijd bereikbaar voor mensen in nood op het nummer 1701”

Politiezone Vlas introduceert een nieuwe en moderne commandopost met alle vereiste hard- en software om beter te coördineren tijdens de Sinksenfeesten. Deze nieuwe commandopost moet de veiligheid tijdens het vierdaagse evenement garanderen. “Met deze nieuwe faciliteit kunnen we directer en efficiënter inspelen op eventuele noodsituaties of incidenten”, aldus Thomas Detavernier, woordvoerder van politiezone Vlas.
The post Politiecommandopost moet veilig

Lees meer »

“Is het écht de taak van de VRT om via een Nederlandse warenhuisketen aardappelen, wortelen en uien te verkopen?”

“Is het écht de taak van de openbare omroep om een Nederlandse warenhuisketen geld te laten verdienen met de verkoop van verspakketten met het label van ‘Dagelijkse Kost’?” Dat vraagt tv-journalist Mark Coenegracht zich af in de nieuwste aflevering van de podcast ‘HLN Mediawatchers’. “Geen enkel probleem dat Jeroen Meus een extraatje verdient, maar een omroep die werkt en leeft

Lees meer »

Lokerse Feesten en Rijversfestival zien Joost Klein-effect: “Ticketverkoop schiet de hoogte in”

De ticketverkoop van de festivals Lokerse Feesten en Rijversfestival ligt de laatste dagen fors hoger dan normaal. De organisaties wijzen naar de populariteit van de Nederlandse zanger Joost Klein. Hij staat zowel bij de Lokerse Feesten als bij Rijversfestival geprogrammeerd. "Door alles wat er dit weekend rond hem te doen was, lijken meer mensen nieuwsgierig om hem in het echt

Lees meer »

Ilse hing wagen aan ‘semipublieke’ laadpaal tijdens shoppen, maar schrok van de factuur. En ze is lang niet de enige

Wie zijn wagen oplaadt aan een semipubliek laadpunt, kijkt maar beter uit. De tarieven kunnen immers veel hoger liggen dan wat gangbaar is. Dat ondervond ook Ilse Steels tijdens een namiddagje shoppen in Nieuwpoort: zij kreeg plots een factuur van 98 euro. “Lesje geleerd, hoor!” Maar ze is lang niet de enige. Wat zijn de valkuilen en hoe vermijd je

Lees meer »

Poperinge krijgt standbeeld dat Metallica eert

Op woensdag 12 juni om 11 uur wordt op de parking van de Maekeblydezaal in de Doornstraat in Poperinge een standbeeld onthuld ter ere van de metalgroep Metallica. Aanleiding is de herdenkingsvierdaagse van 40 jaar Heavy Sound Festival, en het feit dat de toen nog jonge snaken van Metallica in 1984 liefst driemaal in Poperinge optraden.
The post Poperinge

Lees meer »