Problemen met ontvangst van Proximus in Rollegem-Kapelle houden aan: “Bereik is ondermaats”

Amer twee weken na de vorige gemeenteraad kwamen de raadsleden donderdagavond opnieuw samen op de eerste verdieping van het gemeentehuis. Eén van de hete hangijzers was het bereik van Proximus in Rollegem-Kapelle, maar er stonden ook andere punten op de agenda.

De samenstelling van de gemeentelijke sportraad is aangepast. “De kaap van vijftig aangesloten clubs is overschreden”, aldus schepen van Sport Emiel Debusseré (CD&V/VD) . “Nieuw zijn biljartclub De Boomstoters uit café De Lindeboom in Rollegem-Kapelle en dartsclub De Skjeve Piekers uit café Den Engel in Sint-Eloois-Winkel.” De gemeenteraad keurde de nieuwe samenstelling unaniem goed.

Dat gebeurde ook met de aanpassing van de statuten van de gemeentelijke jeugdraad. “Hun werkingstoelage wordt verhoogd van 2.500 naar 3.500 euro”, aldus schepen Debusseré. “Die subsidie wordt aangewend voor onder meer de organisatie van de quiz en de Dag van de Jeugdbeweging. De jeugdraad beslist autonoom wat ze doen met die subsidie.”

Ondergrondse glasbol

Er komt een extra ondergrondse glasbol en fractieleider Caroline Seynaeve (Vooruit) vroeg waar dit wordt voorzien. “In Rollegem-Kapelle in de buurt van ’t Capellehof”, aldus schepen Greta Vandeputte (CD&V/VD). “Nu zijn er al aan de sporthal in Ledegem en achter de brandweerkazerne in Sint-Eloois-Winkel.” “Waarom blijft het bij maar één extra”, aldus Seynaeve. “Dat heeft te maken met de kostprijs”, reageert de bevoegde schepen. “Reken maar dat zo’n ondergrondse glasbol 15.000 euro kost.”

“Die problemen met Proximus zijn heel vervelend voor wie wil telefoneren of het internet ziet uitvallen”

Piet Vandermersch (CD&V/VD) kaartte de problemen met het bereik van Proximus in Rollegem-Kapelle aan. “Heel vervelend voor wie wil telefoneren of het internet ziet uitvallen”, zegt Piet. “Er is al een hele tijd een probleem met Proximus”, reageert burgemeester Bart Dochy (CD&V/VD). “Het bereik in Rollegem-Kapelle is ondermaats.”

“We hebben dat gemeld aan Proximus en ze zouden er in 2024 werk van maken. Klanten van Orange hebben wel een vrij goede ontvangst, maar dat komt omdat er van Orange een zendmast op de kerk in Rollegem-Kapelle staat. De situatie voor de klanten van Proximus is heel ambetant.”

Gullegemsestraat

Andy Vandoorne (Vooruit) haalde de wegversmalling in de Gullegemsestraat in Sint-Eloois-Winkel aan. Om de snelheid af te remmen, werd tijdens de heraanleg een wegversmalling voorzien. “Er waren daar al verschillende aanrijdingen van spiegels, sommige met vluchtmisdrijf”, geeft Andy aan.

“Op die plaats laat de openbare verlichting misschien te wensen over en we gaan kijken voor eventueel extra verlichting en betere signalisatie”, aldus schepen Vandeputte.

The post Problemen met ontvangst van Proximus in Rollegem-Kapelle houden aan: “Bereik is ondermaats” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Na ‘Zomerhit’ deelt Garry Hagger nu het ‘Zomerlicht’

Na ‘Horizon’, zijn meest succesvolle single van de afgelopen jaren, goed voor een massa airplay en ruim 50.000 Spotify-streams, deelt Garry Hagger nu het langverwachte ‘Zomerlicht’. Vanaf vandaag is zijn gloednieuwe single digitaal beschikbaar. Opnieuw werkte Garry samen met het team van de Nederlandse succesproducer Oliver (de la) Rosa. Samen met zijn liveband, maar ook individueel, is Garry klaar voor

Lees meer »

Psychotherapiepraktijk vzw ‘t SchildPad helpt jongeren om uit comfortzone te stappen: “Een traject op maat kan op vraag”

Psychotherapiepraktijk vzw ‘t SchildPad uit Poperinge werkte het voorbije schooljaar het pilootproject ‘Durft-eki’ uit, een project dat inzet op het welzijn van jongeren, via de uitnodiging om uit je comfortzone te stappen. Door verschillende financiële steunen konden ze aan de slag met vier groepen jongeren en één groep volwassenen met onderzoek van Vives Kortrijk.
The post Psychotherapiepraktijk vzw ‘t

Lees meer »

Modeontwerpster Diane von Fürstenberg openhartig in nieuwe documentaire over Auschwitz-verleden van haar moeder: “Angst is geen optie”

"Mijn moeder wilde niet dat ik bang zou zijn. Ze wilde me goed voorbereiden voor het geval ik ooit zou moeten doormaken wat zij had meegemaakt." Dat zegt de Belgisch-Amerikaanse modeontwerpster Diane von Fürstenberg in een nieuwe documentaire. De rode draad door haar leven is haar constante zoektocht naar vrijheid. En die is volgens haar zonder twijfel gelinkt aan het

Lees meer »

Michel (55) over jongeren die zich misdragen met lichaam van zijn overleden zoon Maxim (16): “Zelfs na zijn dood laten ze hem niet met rust”

“Ik heb nog zelf zijn handen weer mooi over elkaar gelegd. Die hadden ze gewoon uit elkaar getrokken.” Michel (55) getuigt aangeslagen over het wangedrag van verschillende jongeren in de aula waar zijn 16-jarige zoon lag opgebaard. Ze trokken onder andere twee ringen van de hand van Maxim en hieven zijn lichaam op. Ze speelden muziek, dansten en plaatsten een

Lees meer »

Trots op Oostende stelt volledige lijst voor: “Wij tonen dat politiek meer is dan ruzie maken, maar dat we echt kunnen samenwerken over partijgrenzen heen”

Open VLD, Groen en CD&V kondigden al een tijdje terug aan dat ze samen naar de kiezer trekken onder de naam ‘Trots op Oostende’. Er werden al heel wat namen van kandidaten bekend gemaakt, maar zaterdag werd de volledige lijst voorgesteld. De jongste kandidaat is Anouk Vandeput, die in augustus nog 18 jaar moet worden en ouderdomsdeken is Herman Lodewyckx

Lees meer »

Bestuurders die tot 200 km/uur reden tijdens dodelijke straatrace riskeren tot drie en vijf jaar cel: “Moorddadig rijgedrag”

Een Porsche en BMW reden in december 2022 op de E40 richting Brussel aan snelheden tot 200 kilometer per uur, bumper aan bumper. Ter hoogte van Beernem eindigde hun race in een dodelijke crash waarbij een passagier ter plaatse het leven liet. Beide bestuurders moesten zich maandagochtend verantwoorden voor de rechtbank, al besloot een van hen niet af te komen.

Lees meer »

Bestuurders die tot 200 kilometer per uur reden tijdens dodelijke straatrace riskeren tot drie en vijf jaar cel: “Crimineel en moorddadig rijgedrag”

Een Porsche en BMW reden in december 2022 op de E40 richting Brussel aan snelheden tot 200 kilometer per uur, bumper aan bumper. Ter hoogte van Beernem eindigde hun race in een dodelijke crash waarbij een passagier ter plaatse het leven liet. Beide bestuurders moesten zich maandagochtend verantwoorden voor de rechtbank, al besloot een van hen niet af te komen.

Lees meer »

Sara betaalde 450 euro voor krasje dat ze niet had opgemerkt. “Een auto huren op reis? Nooit meer!”

“Mijn huurwagen kostte me uiteindelijk het dubbele van wat ik oorspronkelijk had betaald”, zo getuigt Sara Vanreusel (51). Zij is een van de vele Belgen die klacht hebben ingediend omdat ze honderden euro’s moesten bijbetalen voor een huurauto op vakantie: omdat ze een kras, deuk of kost niet had opgemerkt, of omdat de verzekering tóch niet alles dekt. Het aantal

Lees meer »

Dan toch geen competitiehervorming: profclubs raken het niet eens, Pro League met play-offs én puntendeling blijft

De algemene vergadering van de Pro League over een nieuw competitieformat voor het seizoen 2025-2026 is op een sof uitgedraaid. Geen enkel van de drie voorstellen haalde bij de Belgische profclubs de vereiste tweederdemeerderheid. Daardoor blijft alles bij het oude: een competitie met 16 teams, play-offs én een puntenhalvering. Lees meer bij de collega’s van Sporza.

Lees meer »