Dominantie, maar geen suprematie van Pogacar in openingsweekend

 

Tadej Pogacar (25) sluit het openingsweekend van de Giro af zoals iedereen het had verwacht. Nadat hij zaterdag op een sterke Jhonatan Narvaez was gebotst, plaatste hij zondag op de klim naar Oropa de puntjes op de i: ritzege en roze. “Maar twintig ritten in het roze rijden, is geen obsessie.”

 

Meer krantenkoppen in België

Toestand Slovaakse premier Robert Fico (59) onduidelijk uren na schietpartij, zoon van dader reageert: “Ik ben in shock”

Robert Fico (59), de premier van Slovakije, is neergeschoten na een ministerraad. Een reporter van dagblad ‘Denník N’ zag dat de eerste minister van de grond moest worden getild en werd weggereden. Volgens de Slovaakse regering “balanceert hij tussen leven en dood”. De aanval vond plaats voor een cultureel gemeenschapscentrum in de stad Handlova. De dader zou een 71-jarige dichter

Lees meer »

Benjamin Leniere is Belgisch kampioen op de 800 meter

Benjamin Leniere (26) uit Oostende startte als een atleet met een mentale beperking met atletiek toen hij zeven jaar was. Christine Caron vroeg hem toen of hij interesse had om zich aan te sluiten. Zij richtte ruim twintig jaar terug een afdeling voor G-sport op bij Hermes Atletiekclub in Oostende, die later is overgegaan naar Houtland Atletiekclub in Torhout. De

Lees meer »

Frauke uit ‘Een echte job’ verliest op 20-jarige leeftijd strijd tegen kanker: “Ze gaf op het einde nog een feest voor haar dierbaren”

Frauke uit het programma ‘Een echte job’ is op 9 mei overleden. Nathalie Meskens (42) bezorgde haar in het UZ Leuven nog een bijzondere twintigste verjaardag, maar na een strijd van anderhalf jaar is ze zachtjes heengegaan. “Frauke was bang om te sterven, maar ze werd hierin goed begeleid”, vertelt mama Marleen. Vandaag werd er een herdenkingsplechtigheid gehouden.

Lees meer »

KIJK. Joost Klein maakt statement zonder woorden bij eerste optreden na Songfestival: “Iedereen verwacht dat ik iets doms ga zeggen”

Het bleef spannend tot het allerlaatste moment, maar Joost Klein (26) stond zondagavond dan toch op het podium van het Freshtival in het Nederlandse Enschede. Hij sprak het publiek liefdevol toe: “Ik ben een beetje overweldigd, maar ik hou van deze mentaliteit.” Het was zijn eerste optreden sinds zijn diskwalificatie op het Eurovisiesongfestival in Zweden.

Lees meer »

Dronken bestuurder (29) vlamt over rotonde en boort zich in woning: “De klap was oorverdovend”

Op de Paul Gilsonlaan in Ruisbroek bij Sint-Pieters-Leeuw heeft een bestuurder (29) uit het Brusselse zaterdagnacht een ware ravage aangericht. De man ging met zijn BMW rechtdoor op een rotonde en boorde zich in een woning. Niemand raakte gewond, maar de brandweer moest een groot gat in de gevel dichtmaken. De bestuurder legde een positieve alcoholtest af en reed duidelijk

Lees meer »

Britse High Court buigt zich vandaag over uitlevering Julian Assange

Het High Court in Londen buigt zich maandag over een mogelijk laatste poging van Wikileaks-oprichter Julian Assange om zijn uitlevering naar de Verenigde Staten te blokkeren. Met de procedure hoopt hij een herziening te verkrijgen van de beslissing van toenmalig Brits minister van Binnenlandse Zaken Priti Patel, die in 2022 instemde met zijn uitlevering.

Lees meer »

STREAMINGTIPS. Tijdreizen met Doctor Who en riskante slippertjes

Niets zo fijn als na een drukke werkweek in de zetel ploffen en een serie bekijken. Ziet u echter – met al die verschillende streamingdiensten – door het streamingbos de bomen niet meer? Dan zijn we er iedere vrijdag om u te helpen. Kakelverse reeksen, het nieuwste seizoen van oude getrouwen of verborgen pareltjes: u ontdekt ze hier.

Lees meer »

Kortrijk Warriors cricketclub krijgt extra trainingsfaciliteiten op Sportcampus Lange Munte

Met al 120 actieve leden blijft de Kortrijk Warriors cricketclub groeien, daar hoort een nieuwe cricketinfrastructuur bij. Op Sportcampus Lange Munte staan vanaf nu twee cricketkooien die het mogelijk maken om de worpen en slagen te oefenen. “Topspelers zochten afgelopen jaren andere oorden op omwille van beperkte faciliteiten. Zij zijn dankzij de extra trainingsfaciliteiten teruggekomen”, zegt voorzitter Addnaan Diwan Ali.<br

Lees meer »

Eerste gevaarlijke xtc-pillen opgedoken op Extrema Outdoor

Op het dancefestival Extrema Outdoor zijn vrijdagavond laat op de led-schermen de eerste waarschuwingen voor een gevaarlijke pil verschenen. De pil ‘Matrix’ heeft een zeer hoge dosis MDMA, net als ‘de adelaar’, waarop een hakenkruis is afgebeeld. De politie Carma (Genk, As, Oudsbergen, Zutendaal, Houthalen-Helchteren, Bree, Bocholt, Kinrooi) heeft de verdovende middelen met de gevaarlijke substanties aangetroffen.

Lees meer »

Organisatie Belgian Coast Walk tevreden over vijfde editie en deelname koningin Mathilde: “Ze liet ons weten dat ze er enorm van genoten heeft”

Organisator Greg Broekmans van Golazo begeleidde koningin Mathilde tijdens de vijfde editie van de AG Coast Walk. ”Dit evenement, dat we net voor de coronapandemie hebben opgestart, is een initiatief waarin we sterk geloofden. Wandelen wordt steeds populairder en trekt ook steeds meer jonge mensen aan.”
The post Organisatie Belgian Coast Walk tevreden over vijfde editie en deelname koningin

Lees meer »