Vierde editie van Dominiek Savio Trail Run: “Plezier staat bij ons voorop”

Op zaterdagmiddag 8 juni gaat de vierde editie van de Dominiek Savio Trail Run van start. De run is er voor én samen met personen met een beperking en start op het prachtige kasteeldomein van Dominiek Savio.

De organisatie voor mensen met een (neuro)motorische beperking of een niet- aangeboren hersenletsel waar zorg, ondersteuning en onderwijs vanaf heel jonge leeftijd wordt aangeboden. “Onze run is niet zomaar een loopwedstrijd, maar is er één voor iedereen. Zo zijn er veel lopers die zowel volwassenen of kinderen in een rolwagen of buggy vooruitduwen. Je kunt individueel met een rolwagen lopen of enkele familieleden optrommelen om versterking te bieden, iedereen is welkom”, vertelt Natacha Van Caster, kinesitherapeute bij Dominiek Savio.

Rolstoeltoegankelijk

De eerste editie van de Trail Run dateert van 2019 en nodigt iedereen uit om deel te nemen. “Naast individueel lopen, kun je ook een inschrijving als ouder-kind doen of in team met vrienden of collega’s. Ook rolstoelgebruikers zijn meer dan welkom om zelf te rijden of om zich te laten duwen. Het parcours wordt voorzien van randanimatie, muziek en zoveel meer. We starten om 13 uur aan het Kasteelplein met een kids-run van 2,5 kilometer. Een uurtje later starten de wandelaars en lopers aan de route van 6 kilometer en er kan ook 12 kilometer gelopen worden. Er is ook de mogelijkheid om één van onze leerlingen in een aangepaste rolstoel voort te duwen. Best wel pittig, maar zo dankbaar. Al die lachende gezichtjes zijn goud waard”, vertelt Natacha.

“Bij ons staat plezier ook voorop, dus willen we het bewust laagdrempelig houden. We voorzien ook een gratis parking, kleedkamers en bewaakte vestiaire. Deelnemers mogen zich verwachten aan een uitgebreide bevoorrading en randanimatie op het parcours, supporters zijn uiteraard meer dan welkom”, gaan de organisatoren verder.

Gamification in therapy

Met de opbrengst van de eerste editie kreeg het nieuwe schoolgebouw van Dominiek Savio een lift. Na de tweede editie kochten ze aangepaste fietsen, driewielers en rollend materiaal voor de leerlingen van het lager onderwijs. “Met de derde editie konden we een startkapitaal geven voor de aanleg van een nieuwe speelplaats voor de leerlingen van het secundaironderwijs en met deze vierde editie hopen we materiaal te kunnen aankopen voor ‘Gamification in therapy’. Dat zijn virtuele spelletjes die onze leerlingen tijdens hun therapie in zit of stand, op een wiebelende ondergrond kunnen spelen. Onze leerlingen moeten namelijk vaak levenslang kinesitherapie volgen en dat willen we zo aangenaam mogelijk maken”, besluit kinesitherapeute Natacha. (EVG)

Inschrijven kan via www.wicket.be/ominiek-savio of via de QR-code op de flyers. Voor meer informatie kan je contact opnemen via [email protected].

The post Vierde editie van Dominiek Savio Trail Run: “Plezier staat bij ons voorop” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Pak die gasten bij hun strot!”: deze bekende Club-fans stuwen blauw-zwart op hun manier richting finale

“Mocht ik kunnen, stapte ik nu het vliegtuig op.” 14 bekende Club-fans zitten vanavond, voor de return van de halve finale tegen Fiorentina in de Conference League, op het puntje van hun stoel. En spreken, geheel op hun eigen manier, hun voetbalhelden nog wat extra motivatie toe. Van Charles De Ketelaere over Julie Vanloo tot Rik Verheye. “Maak er vanaf

Lees meer »

Tentoonstelling Karel Mus in De Traagheid in Tielt

Tot zondag 30 juni kan je in De Traagheid in Tielt terecht voor de tentoonstelling ‘Sometimes Lost – Sometimes Hopeful’ van de gelauwerde fotograaf Karel Mus.
The post Tentoonstelling Karel Mus in De Traagheid in Tielt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Katja Retsin schittert in comedy ‘De Padelburen’ van Het Prethuis: “86 voorstellingen, maar ik raak het niet beu”

Met meer dan tachtig voorstellingen, waarvan het merendeel al uitverkocht is, staat er ook dit voorjaar geen rem op Het Prethuis. In ‘De Padelburen’ zien we voor de eerste keer Katja Retsin schitteren. Niet in het West-Vlaams, al is ze aardig vertrouwd met ons dialect. Katja vindt het een heerlijk stuk: “Het publiek smult ervan.”
The post Katja Retsin

Lees meer »

“Dit zou toch niet mogen zijn”: dagenlang herstellingswerken op de Steenakker

Wat is dat allemaal op de Steenakker? Het is een vraag die de afgelopen dagen vaak te horen viel. Medewerkers van aannemer Cnockaert Construct waren dagenlang druk in de weer met allerlei herstellingswerken. Fractieleider Sanne Vantomme (N-VA) bond met een interpellatie op de gemeenteraad de kat de bel aan.
The post “Dit zou toch niet mogen zijn”: dagenlang herstellingswerken

Lees meer »