“Opnieuw ons DNA laten zien”: Blessin verwacht Club met veel intensiteit, maar “weet hoe hen te kloppen”

Union verloor vorig weekend de Brusselse derby tegen tien Anderlecht-spelers en is zo zijn leidersplek kwijt. Kunnen ze dit weekend tegen ploeg-in-vorm Club Brugge wél winnen en zo terug een gooi doen naar de leidersplaats? Of zet blauw-zwart z’n opmars na het succes in de Conference League verder in de eigen competitie? Volg het op de voet in de liveblog hieronder. 

Meer krantenkoppen in België

13-jarige vindt verloren Lego-octopus na 25 jaar op Brits strand

Liutauras ontdekte een zeldzaam stukje Lego dat meer dan 25 jaar geleden in zee was gevallen en nu aangespoeld is op een strand in Cornwall. De dertienjarige jongen had al twee jaar lang gezocht naar de plastic octopus. Het stukje behoorde tot de miljoenen legoblokjes die in 1997 in de zee terechtkwamen.

Lees meer »

Oud ‘Idool’-jurylid Nina De Man na jaren mediastilte terug in ‘Sing again’: “Dat ik nog herkend word, vind ik niet altijd leuk”

In 2003 deed een piepjonge Hadise (38) auditie tijdens ‘Idool’ voor Nina De Man (48), 21 jaar later delen ze de jurytafel. “Ik was al geruime tijd aan het onderhandelen met tv-zenders, maar dit klopte gewoon”, vertelt Hadise. Met 14,7 miljoen volgers behoort ze tegenwoordig tot de grootste sterren van Turkije. “Mijn deelname aan het Songfestival heeft me naar daar

Lees meer »

Leerkrachten kunnen vanaf volgend jaar voordelig een fiets leasen

Leerkrachten zullen vanaf volgend jaar een deel van hun bruto eindejaarspremie kunnen gebruiken om een gewone of een elektrische fiets te leasen. Dat meldt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA). De optie past in een resem maatregelen om de verloning moderner en het beroep van leerkracht nog aantrekkelijker te maken, zegt hij.

Lees meer »

Partner (78) van Annie De Poortere legt 30 jaar na haar dood gedeeltelijke bekentenis af, familie reageert: “Altijd al vermoeden gehad”

Hans D., de ex-partner van Annie De Poortere, is aangehouden door de onderzoeksrechter. De vrouw uit Sint-Martens-Latem verdween 30 jaar geleden en haar lichaam werd afgelopen weekend teruggevonden in een tuin vlak bij haar woning. Hans D. heeft ondertussen gedeeltelijke bekentenissen afgelegd en verschijnt binnen de vijf dagen voor de raadkamer. De familie van Annie, onder wie haar zus, reageert

Lees meer »