Oud ‘Idool’-jurylid Nina De Man na jaren mediastilte terug in ‘Sing again’: “Dat ik nog herkend word, vind ik niet altijd leuk”

In 2003 deed een piepjonge Hadise (38) auditie tijdens ‘Idool’ voor Nina De Man (48), 21 jaar later delen ze de jurytafel. “Ik was al geruime tijd aan het onderhandelen met tv-zenders, maar dit klopte gewoon”, vertelt Hadise. Met 14,7 miljoen volgers behoort ze tegenwoordig tot de grootste sterren van Turkije. “Mijn deelname aan het Songfestival heeft me naar daar geleid, maar ik kom hier nog veel. En graag”, vult ze aan. Nina leidt ondertussen een leven buiten de schijnwerpers. Wat precies? En hoe deze reünie aanvoelt voor de dames? Dat kom je te weten in een nieuwe Showbits. 

Meer krantenkoppen in België

“Modder, natte slaapzakken en de geur van vuile was met puberzweet.” Op reportage in het verzopen tentenkamp van Chiro Tempo uit Essen

Hun sokken zijn doorweekt, hun slaapzakken nat en in hun valies is alles klam, alles vochtig. Maar ook al staan de plassen nog tussen hun veldbedden, in Arendonk maken 105 geëvacueerde Chiroleden zich klaar voor de terugkeer naar hun weggespoelde kampplaats. “We zijn naar de Decatlon gereden en hebben gezegd: ‘geef ons al uw botten en al uw regenjassen.”

Lees meer »

KIJK. Dit is het moment dat Houthi-rebellen een olietanker opblazen

Houthi-rebellen hebben dinsdag opnieuw schepen in de Rode Zee bestookt met raketaanvallen. Ditmaal was een olietanker die onder Libanese vlag vaart het doel. Op beelden is te zien hoe er meteen na de ontploffing er een grote rookwolk ontstaat en een vlammenzee zich verspreidt. Volgens de Houthi’s gaat het om een vergeldingsactie na de Israëlische luchtaanval op Khan Younis van

Lees meer »

157 personen staan onder bescherming in België, onder wie politici: “Scherpschutters? Dat is voor extreme gevallen”

In totaal staan 157 mensen in België onder bescherming, omdat ze bedreigd worden omwille van de functie die ze uitoefenen. Dat gaat om politici, maar ook om bijvoorbeeld politieambtenaren en advocaten, zegt het Nationaal Crisiscentrum. Politici worden bewaakt door politie, al bewaken ook privébodyguards soms diplomaten of bedrijfsleiders. Een van hen getuigt over zijn job.

Lees meer »