Zeker 13 doden en tientallen gewonden na raketinslag op flatgebouw in Oekraïne

In de Oekraïense stad Tsjernihiv zijn zeker 13 doden gevallen na 3 inslagen van Russische raketten. Een flatgebouw van 8 verdiepingen was een van de getroffen gebouwen. De Oekraïense president Volodimir Zelenski roept het Westen opnieuw op om meer hulp te bieden, vooral luchtafweergeschut. 

Meer krantenkoppen in België

Restaurant Miloma verkozen tot ‘Ondernemer van het Jaar’ in Middelkerke

Op maandagavond 29 april zette het gemeentebestuur van Middelkerke samen met de adviesraad Lokale Economie en de lokale handelaars de ondernemers van het jaar in de bloemetjes. De gala-avond in Silt was een feestelijke afsluiter van drie stemronden en een viering van gezond, lokaal ondernemerschap. Ondernemer van het Jaar was Restaurant Miloma. Bonk uit Westende was Starter van het Jaar.

Lees meer »

Politie Spoorkin en Douane betrappen bestuurder met 10.930 euro aan openstaande boetes

Politiezone Spoorkin hield donderdag samen met verschillende overheidsdiensten een grote multidisciplinaire verkeersactie. Daarbij werd tussen 10.30 uur en 17 uur gecontroleerd in Veurne en Alveringem. Er werden tal van overtredingen vastgesteld en boetes geïnd. De opvallendste is een bestuurder die liefst 10.930,14 euro aan openstaande boetes had. Zijn voertuig werd in beslag genomen.
The post Politie Spoorkin en Douane betrappen

Lees meer »

Politieman (41) krijgt enkelband, maar blijft wel in dienst

Een flik met een enkelband. Het klinkt nogal tegenstrijdig, maar in de politiezone Brussel-West is het realiteit. Een agent van de verkeersdienst kreeg een gevangenisstraf van acht maanden omdat hij – in burger – zijn dienstwapen trok tijdens een ruzie. Die straf zit hij nu effectief uit met een enkelband. “Hij is op dit moment alleszins niet op de werkvloer

Lees meer »

The Voice-finalist Christophe en Marcel Vanthilt tijdens stadsfestival Volta op 1 mei in Roeselare

Op 1 mei wordt het Stationsplein het grootste stadsterras van Roeselare. Het stadsfestival Volta schenkt er de traditionele apero, serveert de al even historische spaghetti solidarité en presenteert vanaf 16 uur onder andere Arbeid Adelt en Blain.
The post The Voice-finalist Christophe en Marcel Vanthilt tijdens stadsfestival Volta op 1 mei in Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »

Iedereen is het erover eens dat verkeer veiliger moet, maar Waalse partijen staan op de rem voor rijbewijs met punten

Als we qua verkeersveiligheid geen fors tandje bijsteken, missen we gegarandeerd de doelstelling om tegen 2030 het aantal verkeersdoden te halveren. Zowat alle Vlaamse partijen pleiten daarom in hun verkiezingsprogramma’s voor een rijbewijs met punten, volgens experts een zeer krachtig wapen. Enig probleem: Waalse partijen zien dat hoegenaamd niet zitten.

Lees meer »

“Ik zou zelfs niet weten of ze getrouwd is”: wie is Goele Derick, de mysterieuze actrice uit ‘Groeien & bloeien’?

Interviews geeft ze zelden of nooit, en zelfs collega’s die jarenlang innig met haar samenwerkten kregen geen inkijk in haar privéleven. Goele Derick (62), nu te zien in ‘Groeien & bloeien’, een enigma noemen is dus geen overdrijving. ‘Dag Allemaal’ dook in haar mysterieuze leven en kwam toch een en ander te weten. “Ze zegt niet veel, maar op de

Lees meer »

“Alcoholwaarschuwingen op elke parasol?”: sector uit ongenoegen over nieuw ontwerp rond alcoholreclame

Een voorlopig ontwerp van een ministerieel besluit van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) over alcoholreclame zorgt voor ongenoegen binnen de sector. Daarin staat dat er gezondheidswaarschuwingen zouden moeten komen bij alle vormen van alcoholreclame en dat in een soort roterend systeem. Concreet zou dat volgens ‘VTM Nieuws’ kunnen betekenen dat er op bijvoorbeeld parasols met bierreclame ook nog verschillende

Lees meer »

LGBTQIA+-organisatie RainbowHouse Brussels schrapt verkiezingsdebat na kritiek over deelname N-VA

LGBTQIA+-organisatie RainbowHouse Brussels heeft een verkiezingsdebat afgelast nadat het tientallen Franstalige reacties had ontvangen over deelname van de N-VA. In een mededeling op Instagram zegt de organisatie "diep bedroefd" te zijn dat twijfel over zou bestaan dat RainbowHouse extremen en discriminatie zou "normaliseren". Verschillende politieke partijen betreuren de beslissing van RainbowHouse.

Lees meer »

Automobilist rijdt 5 maanden na veroordeling opnieuw dronken de gracht in: rijverbod en alcoholslot

Vijf maanden nadat hij was veroordeeld voor autorijden onder invloed van alcohol, reed een 57-jarige man uit Waregem met 2,41 promille de gracht in. Goed voor een boete, rijverbod en alcoholslot. “Ik drink geen druppel alcohol meer”, aldus de man.
The post Automobilist rijdt 5 maanden na veroordeling opnieuw dronken de gracht in: rijverbod en alcoholslot appeared first on KW.be.

Lees meer »

Protest en polarisering

19:42 De Amerikaanse universiteiten zijn in de ban van de protestgolf tegen de oorlog in Gaza. Het is een illustratie van de verlammende polarisering die ook in Europa kan toeslaan.

Lees meer »

Man (27) ontkent opzettelijke kopstoot aan partner: “We zijn verzoend”

Een 27-jarige man uit Koksijde ontkent dat hij zijn partner opzettelijke verwondde tijdens een hevige discussie. J.C. zou de vrouw een slag in de ribben en een kopstoot op de neus hebben gegeven, maar volgens hem gebeurde dat onopzettelijk. Waar zijn partner het eerst ook zo verklaarde aan de politie trok ze haar woorden in. “We zijn intussen verzoend.”
The

Lees meer »