The Voice-finalist Christophe en Marcel Vanthilt tijdens stadsfestival Volta op 1 mei in Roeselare

Op 1 mei wordt het Stationsplein het grootste stadsterras van Roeselare. Het stadsfestival Volta schenkt er de traditionele apero, serveert de al even historische spaghetti solidarité en presenteert vanaf 16 uur onder andere Arbeid Adelt en Blain.

Het Volta stadsfestival start eigenlijk vandaag al. Op 26 en 27 april is er in café Saint-Georges de Lokale Helden Showdown met rappende en zingende toppers uit de regio. Op 1 mei wordt het hele Stationsplein dan omgebouwd tot een mini-festivalweide. “We zullen het terras van café Saint-Georges gevoelig uitbreiden voor dit event”, vertelt Laurent Dewilde.

“Ook het podium komt dit keer iets prominenter op een betere plek te staan en dat mag wel want we hebben een mooie affiche klaar. We starten woensdag om 16 uur met de winnaar van de Showdown van vrijdag gevolgd door de rockband Blain die al flink naam maakte in Vlaanderen. Frontman Christophe Verholle, de finalist van The Voice van Vlaanderen, zal die bekendheid nog flink opkrikken. We hadden trouwens Blain al geboekt voor het hele verhaal op VTM van start ging.”

Marcel en Christophe

“Na Christophe Verholle komt Chillow op het podium. Chilo Derieuw, broer van de wereldkampioene Oshin Derieuw, komt uit een muzikale familie en groeide op in Roeselare en Izegem. Hij begon al producer maar sinds 2021 legde hij zich toe op het solo zingen in het West-Vlaams.”

“We sluiten de avond af met nog een klepper: Arbeid Adelt met Marcel Vanthilt speelt op ons podium een kleine thuismatch. Marcel is vaak in Roeselare geweest voor de opnames van zijn talkshow Villa Vanthilt op de Grote Markt en later Hotel M op het Stationsplein. Hij kent de Saint-Georges dus goed”, aldus nog Laurent Dewilde.

Volta serveert om 12 uur weer de bekende Spaghetti Solidarité. Dit jaar gaat de steun naar de slachtoffers van de oorlog in Gaza. Een bord spaghetti kost 15 euro en 10 euro voor een kinderportie. Kaartjes koop je in de Saint-Georges of via 0478 42 02 21.

De optredens zijn gratis. Er is vanaf 11 uur, met het apertiefmoment, ook de hele dag kinderanimatie.

The post The Voice-finalist Christophe en Marcel Vanthilt tijdens stadsfestival Volta op 1 mei in Roeselare is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVEBLOG ANDERLECHT-CLUB. Club-spelers verzamelen op Basecamp, groep van Riemer heeft nog vrije dag

De apotheose in onze Belgische eerste klasse nadert. Met Anderlecht dat zondag tegen grote rivaal Club Brugge landskampioen kan worden, als het resultaat in Cercle-Union enkele uren ervoor tenminste meezit voor paars-wit. Hoe dan ook: suspense en spanning alom voor de kraker. Niet enkel zondag, maar een hele week lang. En van dat alles hoeft u bij HLN niets missen.

Lees meer »

LIVEBLOG GIRO. Narvaez gaat solo, Merlier moet de rol lossen

Napels zien en dan sterven. De negende etappe van de Giro voert de renners naar de havenstad in het zuiden van Italië. Na een vlakke aanloop volgt er een golvende finale met enkele korte klimmetjes. Voor de rasechte sprinters wordt het naar alle waarschijnlijkheid iets te lastig. Wie pakt de ritzege in Napels? Volg de aanloop naar de rit en

Lees meer »

Fleur Mylleville (KAVR) op weg naar triatlon?

De 13-jarige Fleur Mylleville maakte eind 2022 de overstap van de Vrije Sporters naar de Vlaamse Atletiek Liga, waar zij de kleuren van de Koninklijke Atletiek Vrienden Roeselare verdedigt.
The post Fleur Mylleville (KAVR) op weg naar triatlon? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Liveblog – Klacht ingediend tegen Joost Klein voor “bedreigingen”, onduidelijk of hij vanavond kan optreden

Vanavond is er de finale van het Songfestival in Malmö, in Zweden. Het muzikale luik dreigt echter overschaduwd te worden door een incident waarbij de Nederlandse kandidaat Joost Klein betrokken is. De Zweedse politie zegt dat ze "een man ondervraagd heeft" voor "onwettelijke bedreigingen" aan "een medewerker van het Songfestival". Het is niet duidelijk of Klein vanavond zal optreden. Alle

Lees meer »

“Ik ben al van 23 baby’s ‘tante’”: Dina Tersago bezoekt boeren van voorbije 20 jaar in speciale editie van ‘Boer zkt vrouw’

Exact 20 jaar geleden hielp Dina Tersago (45) de allereerste tien boeren aan een lief in ‘Boer zkt vrouw’. Tijd om eens langs te gaan bij tientallen ex-deelnemers. Vanaf dinsdag 28 mei – net voor de grote ontknoping van het zestiende seizoen – onthullen de boeren in een speciale jubileumreeks hoe het nu met hen gaat. Tegelijk stelt Dina zeven

Lees meer »

“Ze hebben ons gastvrij ontvangen”: uitwisselingsproject tussen Veurns en Frans college doet meer dan alleen taalvaardigheid verbeteren

Leerkrachten en de eerstejaars van de flexklas 1AB en 1AA Taalatelier van Talent-Is Campus College Veurne blikken positief terug op het uitwisselingsproject met ‘le Collège du Moulin’ in het Franse Grande-Synthe (Duinkerke). Voor beide scholen werd het een grensoverschrijdende ontdekkingstocht naar de andere taal, naar de andere cultuur, naar de andere leefgewoonten.
The post “Ze hebben ons gastvrij ontvangen”:

Lees meer »

West-Vlaamse golfsurfers boeken vooruitgang op WK

Surf City El Salvador organiseerde voor de tweede keer ’s werelds belangrijkste surfwedstrijd voor junioren, waar de deelnemers de iconische golven konden trotseren van La Bocana en El Sunzal.
The post West-Vlaamse golfsurfers boeken vooruitgang op WK appeared first on KW.be.

Lees meer »

Piepjong wijndomein Lescrauwaet krijgt label 100% West-Vlaams

Het jonge wijndomein Lescrauwaet langs de Zomerweg in Jabbeke heeft het kwaliteitslabel 100% West-Vlaams gekregen. Tot voor enkele jaren werden op het domein nog kerstbomen gekweekt, maar nu is de transitie dus compleet. En de toekomst lonkt.
The post Piepjong wijndomein Lescrauwaet krijgt label 100% West-Vlaams appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Niets zo vreselijk als alcoholvrij bier om 8 uur ‘s morgens”: setgeheimen van ‘Milo’ (die kijkers soms liever niet weten)

Met gemiddeld 480.000 kijkers per aflevering kan Camille Dhont (22) trots zijn op haar telenovelle ‘Milo’. “De reeks is het tweede best bekeken format op VTM GO”, tekent VTM op. “Daarmee scoort ‘Milo’ bijna even goed als ‘Familie’. We zijn dus zeer tevreden over de kijkcijfers”, voegen ze toe. Reporter Jarne trekt in deze Showbits zijn stoute schoenen aan en

Lees meer »

Ilse hing wagen aan ‘semipublieke’ laadpaal tijdens shoppen, maar schrok van de factuur. En ze is lang niet de enige

Wie zijn wagen oplaadt aan een semipubliek laadpunt, kijkt maar beter uit. De tarieven kunnen immers veel hoger liggen dan wat gangbaar is. Dat ondervond ook Ilse Steels tijdens een namiddagje shoppen in Nieuwpoort: zij kreeg plots een factuur van 98 euro. “Lesje geleerd, hoor!” Maar ze is lang niet de enige. Wat zijn de valkuilen en hoe vermijd je

Lees meer »

Zaak rond lasterlijke facebookberichten over oud-burgemeester Hooglede doorverwezen naar assisen

Beschuldigd worden van belangenvermenging, onder meer op Facebook. Voor oud-burgemeester van Hooglede Rita Demaré was dat erover, waarna ze besliste twee mensen voor de rechtbank te dagen voor laster. De rechter verwees de zaak nu door naar… het hof van assisen. “Ik ben vooral blij dat verwijten gestopt zijn.”
The post Zaak rond lasterlijke facebookberichten over oud-burgemeester Hooglede doorverwezen

Lees meer »