Restaurant Miloma verkozen tot ‘Ondernemer van het Jaar’ in Middelkerke

Op maandagavond 29 april zette het gemeentebestuur van Middelkerke samen met de adviesraad Lokale Economie en de lokale handelaars de ondernemers van het jaar in de bloemetjes. De gala-avond in Silt was een feestelijke afsluiter van drie stemronden en een viering van gezond, lokaal ondernemerschap. Ondernemer van het Jaar was Restaurant Miloma. Bonk uit Westende was Starter van het Jaar. De Publieksprijs was voor restaurant D’Hoeve.

Veel meer dan awardshow

Voor schepen van Lokale Economie Natacha Lejaeghere is deze avond veel meer dan een prijsuitreiking. “Uiteraard is iedereen benieuwd naar de winnaars, maar deze avond draait vooral rond erkenning en appreciatie. In Middelkerke zijn honderden ondernemers actief, in tal van sectoren. Als toeristische gemeente is een bruisende horeca uiteraard een ferme meerwaarde, maar vergeet ook onze sterke aannemers en uitgebreide dienstensector niet. De Nacht van de Ondernemer is een ideale netwerkavond om het lokale ondernemerschap te vieren.”

Ondernemers konden zelf stemmen op collega’s

Via de handelaarsnieuwsbrief konden ondernemers hun collega’s nomineren. Het grote publiek kon stemmen voor de Publieksprijs. Op de avond zelf stemden de aanwezigen voor hun favoriet. Restaurant D’Hoeve uit Middelkerke kreeg de Publieksprijs, terwijl Bonk uit Westende met de Startersprijs ging lopen. Restaurant Miloma uit Lombardsijde werd gelauwerd tot ‘Ondernemer van het Jaar’.

Open doekje voor de handelaarsbonden

Schepen Lejaeghere huldigde ook de verschillende handelaarsbonden. “Een goeie onderlinge relatie tussen lokale ondernemers versterkt ons handelsweefsel. Onze handelaarsbonden spelen daarin een cruciale rol. Ze houden de vinger aan de pols en zijn een radar voor nieuwe ideeën en wensen bij de ondernemers.”

Na de prijsuitreiking bouwden de Partytrooperz nog een ferm feestje.

The post Restaurant Miloma verkozen tot ‘Ondernemer van het Jaar’ in Middelkerke is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Hugo Sigal krijgt maar 600 euro pensioen: “We betaalden geen sociale zekerheid, ik was me van geen kwaad bewust”

Op 17 mei komt de nieuwe single van Hugo Sigal (76) uit, ‘Saint-Tropez’, waarin hij zijn liefde voor de mondaine stad aan de Côte d’Azur bezingt. De plek waar hij decennialang op vakantie ging met zijn vrouwtje Nicole. Aan reizen gaf het koppel graag geld uit, maar sinds Nicole’s overlijden in 2022 reist Hugo alleen of met vrienden en familie.

Lees meer »

Zieke Cian Uijtdebroeks verlaat de Giro: “Dit is een enorme tegenslag”

Een zware domper voor Cian Uijtdebroeks (21). Onze landgenoot, drager van de witte trui en vijfde in het algemene klassement, verlaat ziek de Giro. Gisteren vertelde hij al keelpijn te hebben, nu hebben de viruskiemen hem helemaal te pakken. Hij is na Robert Gesink, Christophe Laporte en Olav Kooij al de vierde renner van Visma-Lease a Bike die moet opgeven.

Lees meer »

Vlamingen werken vaker ’s avonds, op zondag en in ploegen

Werkenden in Vlaanderen zijn de voorbije jaren vaker avondwerk, nachtwerk en ploegenarbeid gaan verrichten, en kunnen ook vaker van thuis werken. Alleen zaterdagwerk is lichtjes afgenomen. Dat blijkt uit cijfers over “flexibele arbeidsvormen” op de website van Statistiek Vlaanderen.

Lees meer »

Waterpeilen lijken te dalen, maar er zijn intense buien op komst: “Zou lokaal voor problemen kunnen zorgen, want bodem is verzadigd”

Hoewel de waterpeilen op de waterwegen de rest van het verlengde weekend lijken te dalen, is het noodzakelijk om voorzichtig te blijven want er zijn de komende nacht nog intense buien op komst. Die kunnen volgens onze weervrouw Jill Peeters lokaal nog voor overlast zorgen. “We zien nu al een waakstand op de bekkens van de rivieren Demer en Dijle.

Lees meer »

OVERZICHT. Zirkzee en Lang niet in voorlopige EK-selectie Nederland – Mbappé voert Franse sterrenensemble aan

Het EK begint pas over een maand, maar mondjesmaat lopen de EK-selecties binnen. Hongarije maakte hun selectie dinsdag al bekend en nu mag ook Duitsland bijgeschreven worden op het lijstje. Het gastland loste de afgelopen dagen op ludieke wijze al enkele namen, nu is ook de volledige kern bekendgemaakt. Op de selectie van de Belgen is het nog wachten tot

Lees meer »