Lichaam vermiste vrouw (46) uit Doornik gevonden in de Schelde

Het lichaam van de vermiste Cathy Dubois uit Doornik is gevonden in de Schelde. De federale politie had zondagavond een opsporingsbericht verspreid voor de 46-jarige vrouw. Nadat ze zaterdagavond omstreeks 23.30 uur haar restaurant had afgesloten, was ze spoorloos. De wagen van de vrouw werd vernield teruggevonden aan het station van Doornik. 

Meer krantenkoppen in België

“De overwinning van VB en PVDA in 2019 bracht de andere partijen zo van hun melk, dat ze nooit meer gestopt zijn met campagnevoeren”

Wat zeggen politici niet, maar dénken ze wel? In zijn nieuwe analyse, exclusief voor HLN, gunt opiniemaker Noël Slangen jou elke week een blik achter de schermen van de politiek. Vandaag: hoe de partijen al jarenlang in een permanente campagnemodus zitten, hoewel we dat twaalf dagen voor de verkiezing niet zouden denken. “Het is een vruchteloze poging geweest om het

Lees meer »

Acht doden bij mesaanval in China

Een man heeft acht mensen gedood met een mes in Xiaogan, in de Chinese provincie Hubei. Dat hebben Chinese staatsmedia vrijdag bericht onder aanhaling van de lokale autoriteiten. Er viel ook een gewonde.

Lees meer »

Overvloedige regenval zet samentuin in Beringen onder water: opentuindagen in Beringen en Leopoldsburg afgelast

De overvloedige regenval van de afgelopen tijd gooit roet in het eten van de tuiniers in de samentuinen van Beringen en Leopoldsburg. "De tuin staat eigenlijk al sinds januari blank", vertelt Rob Vandenbergh van VELT De Motten in Beringen. De opentuindagen die de non-profitorganisatie VELT in heel Limburg gepland had op 2 juni vallen op verschillende plekken in het water.

Lees meer »

LIVE GAZA. Israël: offensief in Rafah “geen risico” voor burgers – Internationaal Gerechtshof beveelt aanval te stoppen

Het Internationaal Gerechtshof (ICJ) in Den Haag heeft vrijdag geoordeeld dat Israël de aanval op Rafah moet beëindigen. Volgens het VN-hof is de humanitaire situatie in de Palestijnse grensstad verergerd sinds de laatste beslissing van het hof en wordt de situatie nu als “rampzalig” beschouwd. In Israël wordt woedend gereageerd op het tussenvonnis. Ook gematigde Israëlische stemmen reageren afkeurend. Minister

Lees meer »

Culturele kring Ic Dien Deerlijk bezoekt concentratiekampen

In het kader van V-dag (het einde van de Tweede Wereldoorlog op 8 mei) organiseerde de Deerlijkse culturele kring Ic Dien een uitstap naar Krakau (Polen). Het initiatief werd in goede banen geleid door Dirk Demeurie en Youri Putman. Tijdens het driedaags bezoek bracht de 40-koppige delegatie onder meer een bezoek aan de concentratiekampen van
The post Culturele kring

Lees meer »

Opnieuw dode op Mount Everest

Nabij de top van de Mount Everest (8.849 meter) in Nepal is het lichaam gevonden van een Keniaanse bergbeklimmer. Het is al de derde dode op de Everest in twee weken tijd, tijdens het hoogseizoen voor de beklimming van de hoogste berg ter wereld.

Lees meer »

Stoffel Vandoorne elfde in Shanghai, zege voor Mitch Evans

De Nieuw-Zeelander Mitch Evans (Jaguar) heeft zaterdag de eerste ePrix in het Chinese Shanghai op zijn naam geschreven, dat is de elfde manche van het seizoen in het Formule E-kampioenschap. Stoffel Vandoorne (Penske) eindigde op de elfde plaats, op net iets meer dan vier seconden van de winnaar.
The post Stoffel Vandoorne elfde in Shanghai, zege voor Mitch Evans

Lees meer »