Grootste wandelnetwerk van de provincie voorgesteld

In Zonnebeke werd het grootste wandelnetwerk van West- Vlaanderen geopend met 256 km aan wandelwegen en paden. Het strekt zich uit over vijf gemeenten.

Op het nieuwe wandelnetwerk stap je langs wijngaarden, UNESCO Werelderfgoed, gevarieerde landschappen en historische bezienswaardigheden. Zonnebeeks schepen van Toerisme Joachim Jonckheere(#Team8980) was blij en trots het nieuwe netwerk te kunnen voorstellen. “Dit netwerk beantwoordt aan onze waarden met Zonnebeke, het herinnert omdat het netwerk oorlogsites aandoet die onlangs nog UNESCO werelderfgoed zijn geworden. Zonnebeke betovert verwijst naar de heksenparochie Beselare. Zonnebeke smaakt verwijst naar de horeca en de wijndomeinen Ravenstein en de Nachtegael en de Passendaalse kaas die op het parcours liggen en Zonnebeke beweegt verwijst naar het sportieve wandelen en de clubs in de diverse gemeenten.”

Gedeputeerde en voorzitter van Westtoer Sabin Lahaye-Battheu stelde dat de Ieperboog Oost de Westhoek verbindt met de Leiestreek. “Het is het vijftiende wandelnetwerk in West-Vlaanderen. Met maar liefst 256 km in Zonnebeke, Ieper, Langemark-Poelkapelle, Moorslede en Wervik is het meteen het grootste wandelnetwerk van de hele provincie met niet minder dan 734 palen en 1.707 borden. Het is het vijftiende wandelnetwerk dat door Westtoer werd gerealiseerd in onze provincie en sluit direct aan op het reeds bestaande wandelnetwerk Ieperboog. Ieperboog Oost ontsluit de zeven wijndomeinen waar je langs of tussen wijnranken kan wandelen en kunt genieten van het uitzicht. We zijn de wijnbouwers dankbaar dat ze hun domeinen open stellen.”

Voor het nieuwe netwerk werd een nieuw bord onthuld in het Zonnebeeks kasteeldomein bij de ‘Pou Maumahara – Pohutokawa’, een acht meter hoog en zes ton zwaar Maori-monument dat de Nieuw-Zeelandse soldaten eert voor hun strijd in WO I. Met de gidsen Johan De Jonghe en Bart Degrootte werd een kleine wandeling gemaakt in het Zonnebeeks Kasteeldomein als voorproefje.

The post Grootste wandelnetwerk van de provincie voorgesteld is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Leerlingenraad De Zonnebloem krijgt inspraak

De leden van de leerlingenraad van de gemeentelijke basisschool hebben niet alleen interesse voor het leven op hun school maar ook opmerkingen over hun schoolomgeving. Daarom trokken ze naar het gemeentehuis om er hun grieven en wensen toe te lichten. Als raadsleden voor een uur kregen ze allemaal een zitje in de raadszaal. Verkeersveiligheid in
The post Leerlingenraad De

Lees meer »

Drie verdachten van ontvoering in Anderlecht onder aanhoudingsbevel geplaatst

De drie mannen die zaterdagavond werden opgepakt nadat ze een man hadden ontvoerd in de Anderlechtse Bizetwijk, zijn door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst. Dat meldt het Brusselse parket. Over de reden voor de ontvoering bestaat nog geen duidelijkheid. “In het belang van het onderzoek wordt geen verdere commentaar gegeven”, klinkt het bij het parket.

Lees meer »

Sébastien, zoon van Véronique De Kock, waagt zijn kans als model: “Ik moest van mama wachten tot mijn 18de”

Na de zonen van Ilse De Meulemeester (53) en Debby Pfaff (49) zet ook de zoon van Véronique De Kock (47) zijn eerste stappen in de modellenwereld. Marketingstudent Sébastien Slaets (19) krijgt onderdak bij modellenagentschap Dominique Models en kan rekenen op de wijze raad van zijn ervaren mama. In dit exclusief gesprek vertelt hij alles over zijn eerste fotoshoot, zijn

Lees meer »

Nieuw streetartkunstwerk siert gebouwen van Groep INTRO

In de Filips van de Elzaslaan in Kortrijk is het nieuwste streetartkunstwerk van de stad zopas afgewerkt. Het kunstwerk is van de hand van David Duits, waarvan al meerdere werken in de stad te zien zijn. Het werk is geplaatst op de gebouwen van Groep INTRO, grenzend aan het Pradopark.
The post Nieuw streetartkunstwerk siert gebouwen van Groep INTRO

Lees meer »

Verkiezingsresultaten in Koekelare: zo heeft jouw gemeente gestemd

Ook de inwoners van Koekelare trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in het Vlaams Parlement, de Kamer en Europa? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van 2024 in Koekelare.
The post Verkiezingsresultaten in Koekelare: zo heeft jouw gemeente gestemd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Maandelijks pop-upcafé in Residentie Pitthem ter ere van ex-uitbaters café ‘t Beirke: “cafetaria omgetoverd tot bruine kroeg”

Sinds februari wonen Margriet De Sloover en Eddy Bruneel, de vroegere uitbaters van café De Kleine Beer in Tielt, in een assistentieflat in Residentie Pitthem. Samen met de mensen van het wzc roepen ze voortaan elke laatste vrijdag van de maand de sfeer van hun volkscafé weer op. “Voor mij was het houden van een
The post Maandelijks pop-upcafé

Lees meer »

“De rally was onze kinderdroom”: familie Merlevede is uitgebreid aanwezig in de Ardeca Ypres Rally

Bij veel rallyliefhebbers zal dezer dagen hét gespreksonderwerp bij uitstek wel de Ardeca Ypres Rally zijn. Maar in sommige families zal dat nog ietsje meer het geval zijn. Neem nu de familie Merlevede, waar zowel broers Christophe en Manuel als neef Cedriek aan de start verschijnen van de Ieperse klassieker.
The post “De rally was onze kinderdroom”: familie Merlevede

Lees meer »

Wordt Conner Rousseau opnieuw voorzitter van Vooruit, nu Melissa Depraetere zich niet kandidaat stelt? Vier vragen aan Carl Devos

Melissa Depraetere zal zichzelf niet opvolgen als voorzitter bij Vooruit. Alle ogen zijn nu gericht op Conner Rousseau, met 75.000 voorkeursstemmen heeft de kiezer hem een duidelijk mandaat gegeven. Maar is dat wel zo’n goed idee voor de partij? Was dit doorgestoken kaart? En is er een impact op de regeringsonderhandelingen? “Laat kopstukken niet langer zoals boze schoonmoeders aan de

Lees meer »

Sam Van Rossom beëindigt zijn indrukwekkende carrière met de dubbel: “Kans bestaat dat ik in de basketbalsport blijf”

Sam Van Rossom zette woensdagavond op 38-jarige leeftijd een punt achter zijn basketbalcarrière. Van Rossom deed dat op het veld van het Nederlandse Leiden, waar Filou Oostende zijn eerste BNXT-titel veroverde. Vorige week pakte de kustploeg ook al een nieuwe landstitel in België. “Ik ben heel blij mijn carrière met deze groep spelers af te sluiten”, zei Van Rossom na

Lees meer »

LIVE VERKIEZINGEN. Raoul Hedebouw (PVDA) op audiëntie bij koning – Theo Francken: “Wat in Wallonië is gebeurd, is beste politieke nieuws in decennia”

Na zijn bezoek aan de koning gisteren, begint N-VA-voorzitter Bart De Wever vanmiddag met een informatieronde. Vlaams Belang komt eerst aan de beurt, daarna Vooruit, CD&V en Open Vld. Ook de koning ontvangt vandaag nog partijvoorzitters. Bekijk hier de definitieve resultaten van de Europese, federale en regionale verkiezingen. Volg alle ontwikkelingen over de federale en Vlaamse formaties via onze liveblog.

Lees meer »