Sam Van Rossom beëindigt zijn indrukwekkende carrière met de dubbel: “Kans bestaat dat ik in de basketbalsport blijf”

Sam Van Rossom zette woensdagavond op 38-jarige leeftijd een punt achter zijn basketbalcarrière. Van Rossom deed dat op het veld van het Nederlandse Leiden, waar Filou Oostende zijn eerste BNXT-titel veroverde. Vorige week pakte de kustploeg ook al een nieuwe landstitel in België. “Ik ben heel blij mijn carrière met deze groep spelers af te sluiten”, zei Van Rossom na afloop.

“Het was een geweldig jaar, met een geweldige groep spelers”, gaf de spelverdeler aan. “Ik ben heel blij voor iedereen. Ik besef nog niet helemaal dat het voor mij nu gedaan is. Dat volgt misschien als we naar huis vertrekken. Ik denk dat de beslissing om te stoppen de juiste is, ook al gaat het goed met mijn knie momenteel. Ik zou het lastig vinden om mijn prestaties achteruit te zien gaan. Als klein jongetje had ik nooit van zo’n mooie carrière durven dromen. Ik ben heel tevreden. Wat ik het meest zal missen? Waarschijnlijk de vriendschappen in de kleedkamers, en het spel zelf natuurlijk.”

Toekomst

Van Rossom weet nog niet wat hij nu gaat doen. “Ik ga eerst even rusten. Daarna is het mogelijk dat ik in de basketbalsport blijf. We zullen zien.”

Zijn coach Dario Gjergja had ook nog lovende woorden voor Van Rossom. “We mogen zo’n talent niet laten gaan. Na alles wat een icoon als Sam voor het Belgische basketbal heeft gedaan, moeten we een manier vinden waarop Sam ons kan blijven inspireren.”

The post Sam Van Rossom beëindigt zijn indrukwekkende carrière met de dubbel: “Kans bestaat dat ik in de basketbalsport blijf” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

De politieke crisis in Frankrijk is nu pas goed begonnen

Het Rassemblement National leek wekenlang de grote winnaar te zullen worden van de gewaagde gok van Emmanuel Macron. Aan de meet is het linkse kieskartel Nouveau Front Populaire “incontournable” om een regering te vormen. Hoe is het zo kunnen uitdraaien? En wat zijn de gevolgen? “De te betalen prijs kan hoog zijn”, zegt HLN-reporter Erwin Verhoeven. “Voor Macron zelf en

Lees meer »

KIJK. Evenepoel wil weer meer voorzichtigheid rond Covid: “Dat mondmasker? Dat is omdat jullie er geen dragen”

Remco Evenepoel heeft weer een dag in de Tour zonder kleerscheuren overleefd. De witte trui baande zich met verve een weg door het waaiergevaar richting Pau en begint morgen als tweede aan de Pyreneeën. “Het mag gaan beginnen.” Evenepoel deed ook een oproep tot weer meer ‘Covid-voorzichtigheid’ in de Tour. “Ik denk dat we terug moeten naar toestanden zoals in

Lees meer »

KVK en stad Kortrijk sluiten nieuwe overeenkomst af rond Guldensporenstadion en jeugdcomplex

Op de gemeenteraad van maandag 8 juli werd de nieuwe gebruiksovereenkomst tussen KV Kortrijk en de stad Kortrijk goedgekeurd. De nieuwe overeenkomst garandeert op lange termijn het gebruik van het Guldensporenstadion en het jeugdcomplex voor KVK. Tegelijk biedt de overeenkomst zekerheid op een lokaal sterk verankerde club die ten dienste staat van de Kortrijkse (sport)gemeenschap.
The post KVK en

Lees meer »

Woning in Kortrijk tijdelijk onbewoonbaar na dakbrand

In de Pater Davidstraat in Kortrijk is een huis tijdelijk onbewoonbaar na een dakbrand. De bewoner belde de brandweer zelf en kon ontkomen met zijn 2 kinderen van 2 en 5 jaar oud. Het vuur woedde vooral in het dak, wat het extra moeilijk maakte voor de brandweer om te blussen.

Lees meer »

‘Rust’-proces: acteur Alec Baldwin handelde nalatig, zegt aanklager

In aanwezigheid van een zichtbaar gespannen Alec Baldwin zijn de pleidooien gestart in het proces tegen de acteur voor een fatale schietpartij tijdens het filmen van de western ‘Rust’. “Uit het bewijs zal blijken dat de persoon die met een echt pistool speelde en de basisregels van wapenveiligheid overtrad, de beklaagde Alexander Baldwin is”, zegt aanklager Erlinda Johnson in de

Lees meer »

Onze man zag vanop de eerste rij hoe Yamal niet alleen talent, maar ook persoonlijkheid toonde: “Hij deed het zoals Lukaku en Van Aert”

Het moest het EK van supersterren Kylian Mbappé en Jude Bellingham worden, maar één ster fonkelt het hardst van allemaal: Lamine Yamal. Amper 16, maar nu al niet meer uit zijn lood te slaan. Een toptalent gezegend met de zelfbewustheid van Vincent Kompany en de persoonlijkheid van Romelu Lukaku en… Wout van Aert. Een mannetje.

Lees meer »

Prins Harry heet niet echt Harry

“Ik weet zelf niet waarom iedereen mij Harry noemt. Geen flauw idee, eigenlijk”, grapte de Britse prins tijdens de ‘WellChild Awards’. En het is nog waar ook: officieel heet Harry eigenlijk Henry.

Lees meer »