Drie verdachten van ontvoering in Anderlecht onder aanhoudingsbevel geplaatst

De drie mannen die zaterdagavond werden opgepakt nadat ze een man hadden ontvoerd in de Anderlechtse Bizetwijk, zijn door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst. Dat meldt het Brusselse parket. Over de reden voor de ontvoering bestaat nog geen duidelijkheid. “In het belang van het onderzoek wordt geen verdere commentaar gegeven”, klinkt het bij het parket.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE SPANJE-FRANKRIJK. Pedri neemt Kroos niets kwalijk en weet het zeker: “Onze Spaanse droom blijft duren”

La Roja versus Les Bleus. In München strijden Spanje en Frankrijk dinsdagavond om het eerste finaleticket op het EK voetbal. De Spanjaarden verschijnen wel gehavend aan de start: ze missen Pedri met een knieblessure en verdedigers Carvajal en Le Normand zijn geschorst. Frankrijk treedt wel op volle sterkte aan. Wie plaatst zich voor de eindstrijd in Berlijn?

Lees meer »

KIJK. Karen Damen zal allereerste keer ‘Sneeuwwitje’ spelen niet snel vergeten: “Gelukkig heb ik al mijn tanden nog”

“Spuit die fillers er maar in, ik ben de botoxkoningin”: Karen Damen (49) zette afgelopen weekend meteen de toon tijdens haar ‘Sneeuwwitje’-première. Getransformeerd tot ‘een duistere, boze koningin’ vergat het publiek twee uur lang dat ze ooit dat vrolijke K3’tje gehuld in kleurrijke regenboogjurken was. Van protagonist naar antagonist: de switch kon niet groter zijn, maar ze bevalt. “Ik heb

Lees meer »

MUG-dienst van AZ Zeno Knokke-Heist uitgebreid met mobiel echotoestel waarmee onzichtbare letsels te zien zijn

Tijdens een spoedinterventie is snelheid cruciaal. Om patiënten nog vlotter en correcter te helpen, kan de AZ Zeno-MUG nu gebruikmaken van de Vscan: een draagbaar echotoestel waarmee de arts real-time echobeelden maakt op de plaats van het incident.
The post MUG-dienst van AZ Zeno Knokke-Heist uitgebreid met mobiel echotoestel waarmee onzichtbare letsels te zien zijn appeared first on KW.be.

Lees meer »

Luchthaven van Charleroi terug open na ontruiming: “Geplande vluchten zullen worden uitgevoerd”

De luchthaven van Charleroi is vanavond tijdelijk gedeeltelijk ontruimd, maar is terug opengesteld. Dat weet Carl Theunis van VTM NIEUWS. Er was een verdacht pakket gevonden. “Het ging om een zware koffer die volgestouwd was met werkgerief voor elektriciteitswerken”, laat An Berger van de federale politie weten aan onze radionieuwsredactie. “Alle geplande vluchten zullen worden uitgevoerd”, bevestigt de luchthaven.

Lees meer »

Na dodelijk ongeval door noodweer: waarom was park in Ukkel niet vroeger gesloten?

Het Wolvendaalpark in Ukkel, waar gisteren door het noodweer een baby om het leven kwam, was nog geopend toen dat ongeval plaatsvond. Het park valt onder de verantwoordelijkheid van de burgemeester, die zich voor het sluitingsuur heeft gebaseerd op de expertise van Leefmilieu Brussel. "Maar het is gisteren veel sneller gegaan dan verwacht", legt Judith Verbist van Leefmilieu Brussel uit.

Lees meer »

“Ik ben een atypische student”: Sukh Preet Singh (22) in Gent verkozen tot student van het jaar

Voor de 20ste keer werd in Gent de Student van het Jaar gekozen… en die eer viel Ingelmunsternaar Sukh Preet Singh te beurt. Hij wordt vooral geprezen voor zijn inzet voor het klimaat en zijn internationale contacten. Sukh Preet is vooral zijn ouders, die al decennialang een restaurant uitbaten in de stationsbuurt in Ingelmunster, dankbaar. “Andere genomineerden hadden vrienden meegenomen

Lees meer »

“Gevolgen voelbaar van West-Vlaanderen tot Limburg”: TreinTramBus waarschuwt voor impact van nieuwe verbinding van Brussel naar Amsterdam

De geplande nieuwe treinverbinding tussen Brussel en Amsterdam baart reizigersorganisatie TreinTramBus grote zorgen. Volgens hen zullen die 16 extra treinen per dag een grote impact hebben op de rest van de dienstverlening in het binnenland. "Om die treinen in de dienstregeling te krijgen, zullen de gevolgen voelbaar zijn tot in West-Vlaanderen en Limburg."

Lees meer »

Audi denkt aan eerder stoppen productie Q8 in Vorst, kondigt herstructurering aan: bonden vrezen voor verdwijnen 1.410 jobs dit jaar

Audi overweegt om vroeger te stoppen met de productie van de Audi Q8 e-tron op de site in Vorst. Dat heeft de autoconstructeur dinsdagavond meegedeeld na een bijzondere ondernemingsraad. Audi heeft een intentie tot herstructurering meegedeeld, omdat de vraag naar het enige model dat in de fabriek wordt gemaakt, daalt. Als er geen alternatieven worden gevonden, bestaat de kans dat

Lees meer »

Limburgse Turken diep ontgoocheld na verlies tegen Nederland op het EK: “Onze trainer had veel sneller moeten ingrijpen”

Geen of weinig getoeter door de Turkse gemeenschap in Limburg gisterenavond. Turkije heeft niet kunnen stunten tegen Nederland op het EK voetbal. Ze verloren met 2-1. Na het laatste fluitsignaal was de ontgoocheling groot bij de Turkse supporters. Bij Oranje was de vreugde dan weer groot. Verschillende Nederlanders uit Limburg volgden de match in cafés aan de grens met Nederland.

Lees meer »

Helft zorgverleners kampt met te veel stress op het werk

De helft van alle werknemers in de zorg- en welzijnssector vindt dat de werkdruk te hoog is. Dat blijkt uit de nieuwe werkbaarheidsmeting van de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV). Het aantal blijft stabiel ten opzichte van 2019, maar toont een aanzienlijke stijging vergeleken met de eerste meting in 2004.

Lees meer »