Overvloedige regenval zet samentuin in Beringen onder water: opentuindagen in Beringen en Leopoldsburg afgelast

De overvloedige regenval van de afgelopen tijd gooit roet in het eten van de tuiniers in de samentuinen van Beringen en Leopoldsburg. "De tuin staat eigenlijk al sinds januari blank", vertelt Rob Vandenbergh van VELT De Motten in Beringen. De opentuindagen die de non-profitorganisatie VELT in heel Limburg gepland had op 2 juni vallen op verschillende plekken in het water. 

Meer krantenkoppen in België

Exitpoll zet PTB federaal helemaal vooraan in Wallonië

Een exitpoll van de ULB lijkt een verrassende winnaar in Wallonië op te leveren voor de verkiezingen van het Federaal Parlement. De extreemlinkse PTB staat er helemaal bovenaan, met 24 procent van de stemmen. Daarachter de PS (21,5 procent), MR (20,7 procent), en Les Engagés (13 procent).

Lees meer »

Cristiano Ronaldo charmeert: ‘CR7′ rijdt mindervalide meisje eigenhandig het veld op en scoort dan geweldig

Is er voor Cristiano Ronaldo (39) nog een basisplaats weggelegd in het huidige Portugal? Als daar nog twijfel over bestond, veegde CR7 die vraag gisteravond van tafel. Twee goals in de uitzwaaimatch tegen Ierland (3-0), waarvan de eerste een pareltje. Al vlak voor de wedstrijd gooide Ronaldo hoge ogen, toen hij een mindervalide meisje een erg mooi moment bezorgde.

Lees meer »

CD&V Oostkamp stelt lijst voor

Deze voormiddag werden de kandidaten voor de CD&V-team80twintig voor de gemeenteraadsverkiezingen voorgesteld.
The post CD&V Oostkamp stelt lijst voor appeared first on KW.be.

Lees meer »

Witgoedproducent Miele schrapt 1300 banen in Duitsland

De Duitse witgoedproducent Miele is van plan tot 1300 banen te schrappen in Duitsland als gevolg van een zwakkere vraag naar zijn wasmachines, vaatwassers, stofzuigers, koelkasten, drogers en andere huishoudelijke apparatuur. Ook wijst het bedrijf op hogere kosten voor materialen, energie en lonen.

Lees meer »

Partijen verklappen wie straks de besparingen zullen voelen: “Dáár moet het pijn doen”

Na de verkiezingen wacht ons land fikse besparingen. In het VTM-programma ‘Het Conclaaf’ verklapten alle politieke partijen waar ze straks de miljarden zullen halen. “Ja, we zullen sommige mensen pijn doen.” Wie dan? Alle partijen lieten in hun kaarten kijken en vertelden welke Belgen het meest te vrezen hebben als zij aan de macht komen. Dat zorgde voor verhitte discussies.

Lees meer »

“In het begin waren mensen argwanend”: BV’s leggen hun ziel bloot in ‘Frietcast’ van Petra De Pauw

“Als je naar de frituur gaat, wat bestel je dan?” Het is dé vraag waarmee Petra De Pauw (45) – schrijfster, programmamaakster en vrouw van Herman Verbruggen (61) – haar wekelijkse ‘Frietcast’ opent. En dat leidt tot verrassende en diepgaande gesprekken met haar podcastgasten, zoals ‘FC De Kampioenen’-actrice Danni Heylen en Jacky Lafon. “Aan de T-shirts die ik m’n gasten

Lees meer »

Gewesten werken samen verder aan statiegeld op blikjes

Het Vlaamse, Waalse en Brusselse gewest zijn overeengekomen om verder te werken aan de invoering van statiegeld op drankblikjes, ondanks het ontbreken van een politiek akkoord tussen de drie gewestelijke milieuministers. Dat schrijft Le Soir zaterdag. Bij Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir nuanceert men.

Lees meer »