Thibau Nys wint eerste etappe in Ronde van Noorwegen

Thibau Nys heeft de eerste etappe in de Ronde van Noorwegen gewonnen. Hij blijft zo de zeges opstapelen na overwinningen in Romandië en Hongarije. Lees meer bij Sporza. 

Meer krantenkoppen in België

Gezicht Rode Duivel Maxim De Cuyper gespot op muur thuisgemeente Heist

Het gezicht van Rode Duivel Maxim De Cuyper is sinds donderdag te bewonderen op de hoek van de Bakkerstraat en Pannenstraat in Heist. Hij is geselecteerd voor het EK en daarom krijgt hij een kunstwerk in zijn thuisgemeente.
The post Gezicht Rode Duivel Maxim De Cuyper gespot op muur thuisgemeente Heist appeared first on KW.be.

Lees meer »

Onenigheid over conflicten in Oekraïne en Gaza kleurt laatste debat: “Jullie zijn de bondgenoten van Poetin”

Europa heeft “een cruciale fout gemaakt” door in te zetten op wapens en niet op vredesonderhandelingen in Oekraïne. Dat zei Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken zaterdagavond in ‘Het Groot Debat’ op VRT. PVDA-voorzitter Raoul Hedebouw pleitte er dan weer voor om uit de NAVO te stappen. Premier Alexander De Croo (Open VLD) noemde hen “de bondgenoten van de Russische president

Lees meer »

Stijgt onze staatsschuld met meer dan 500 euro per seconde? En voelen foetussen van 18 weken al pijn? De meest opmerkelijke factchecks uit onze factcheckmarathon

Naar aanleiding van de verkiezingen nam VRT NWS twee weken lang in samenwerking met redacties uit Vlaanderen, Franstalig België en Nederland uitspraken van politici onder de loep in de eerste ‘factcheckmarathon van de Lage Landen’. Die leverde tientallen factchecks op. We zetten hier 8 opmerkelijke factchecks op een rijtje.

Lees meer »

LIVEBLOG DAUPHINÉ. Schade beperkt voor Wellens, exit Goossens en Huys – Kan Evenepoel gele trui verdedigen op steile slotklim?

Na de geneutraliseerde etappe van gisteren gaan de renners terug klimmen in het Critérium du Dauphiné. De finale zal hoogstwaarschijnlijk losbarsten op Le Collet d’Alevard. De slotklim is 11,2 kilometer lang en heeft een gemiddeld stijgingspercentage van 8,1%. Kan Evenepoel zijn gele trui met bravoure verdedigen, of ondervindt hij teveel last van zijn valpartij? Volg het hier in de liveblog!

Lees meer »

Wat moet u weten als u zondag gaat stemmen?

Zondag trekken we met 8,5 miljoen Belgen naar de stembus. Dan zijn het Europese, federale en regionale verkiezingen. Voor elk van deze drie verkiezingen moet u apart stemmen, maar wel op dezelfde locatie en op hetzelfde moment. Wat moet u allemaal weten?

Lees meer »

Verkiezingsresultaten in Kuurne: zo heeft jouw gemeente gestemd

Ook de inwoners van Kuurne trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in het Vlaams Parlement, de Kamer en Europa? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van 2024 in Kuurne.
The post Verkiezingsresultaten in Kuurne: zo heeft jouw gemeente gestemd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Leerlingen Campus De Reynaert nemen SODA-attesten in ontvangst

De leerlingen van de tweede en derde graad van Campus De Reynaert (Park Uniek/Salto Humano) in Tielt hebben afgelopen vrijdag hun SODA-attesten in ontvangst genomen. Het gaat om attesten die een positieve attitude belonen.
The post Leerlingen Campus De Reynaert nemen SODA-attesten in ontvangst appeared first on KW.be.

Lees meer »