Oekraïne smeekt om extra luchtafweer tegen bombardementen: ‘De Russische terreur wordt steeds gruwelijker’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

AZ West neemt nieuwe MUG in gebruik

De huidige MUG van het AZ West was aan vernieuwing toe. In 2021 is de beslissing gevallen dat er een nieuwe wagen moest aangekocht worden. Er werd een projectgroep opgericht met de spoedverpleegkundigen Nathalie Jacob en Guillaume Roux en hoofdverpleegkundige Natacha Bacqué. Het project duurde drie jaar.
The post AZ West neemt nieuwe MUG in gebruik appeared first on KW.be.

Lees meer »

Pasgeboren kittens gered uit motorblok na autorit, nu springt opvanggezin in de bres: “Zeer intensief werk”

In de Kattenstad kwamen pasgeboren kittens tevoorschijn uit een motorblok van een auto na een delicate reddingsoperatie door de brandweer. Een opvanggezin uit Menen ontfermt zich nu over de beestjes die een autorit overleefden. “Zeer intensief werk, we dragen hen op handen.”
The post Pasgeboren kittens gered uit motorblok na autorit, nu springt opvanggezin in de bres: “Zeer intensief werk”

Lees meer »

LGBTQIA+-organisatie RainbowHouse Brussels schrapt verkiezingsdebat na kritiek over deelname N-VA

LGBTQIA+-organisatie RainbowHouse Brussels heeft een verkiezingsdebat afgelast nadat het tientallen Franstalige reacties had ontvangen over deelname van de N-VA. In een mededeling op Instagram zegt de organisatie "diep bedroefd" te zijn dat twijfel over zou bestaan dat RainbowHouse extremen en discriminatie zou "normaliseren". Verschillende politieke partijen betreuren de beslissing van RainbowHouse.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Washington maakte tweede schijf van 6 miljard dollar militaire hulp vrij voor Oekraïne

Griekenland zegt dat het geen Patriot-systemen of luchtdoelraketten van het type S-300 aan Oekraïne zal leveren. De Oekraïense minister van Landbouw Mykola Solsky, die beschuldigd wordt van het zich toe-eigenen van staatsgrond voor hij deel uitmaakte van de regering, heeft zijn ontslag ingediend. Rusland heeft “enkele tientallen” tactische kernwapens gestationeerd in het Oost-Europese Wit-Rusland. En Oekraïne gebruikte voor het eerst

Lees meer »

Stadsvernieuwingsproject Collegesite wordt bijgestuurd met oog op indienen verkavelingsaanvraag: “Belangrijke nieuwe stap in dit dossier”

Twintig jaar nadat de Stad Tielt de gebouwen van het voormalige Sint-Jozefscollege kocht en tien jaar nadat het bestek uitgeschreven werd voor een groots stadsvernieuwingsproject, is de realisatie van de Collegesite weer een stapje dichterbij gekomen. Op de volgende gemeenteraad ligt een aanpassing aan de overeenkomst met de ontwikkelaar voor. Daarna kan de officiële verkavelingsaanvraag ingediend worden.
The post Stadsvernieuwingsproject

Lees meer »

Iedereen Telt pakt uit met nieuwe kandidaten uit Meulebeke en Tieltse deelgemeentes: “We willen er geen wij-zij verhaal van maken”

Politieke partij Iedereen Telt heeft enkele nieuwe namen gelost die op hun lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen zullen prijken. Zo kon ze met Marina Duyck en Mouna Belkadi twee huidige gemeenteraadsleden uit Meulebeke strikken en prijkt er met Stijn Dermul zelfs een heus ‘wit konijn’ op de lijst. Ook de Tieltse deelgemeentes blijven niet onbedeeld.
The post Iedereen Telt pakt uit

Lees meer »

Hooggerechtshof VS buigt zich in monumentale zaak over onschendbaarheid Trump

Het Amerikaanse Hooggerechtshof buigt zich over de vraag of Donald Trump strafrechtelijk vervolgd kan worden voor zijn handelen als president. Hoewel het nog de vraag is of Trump kans maakt om de zaak te winnen, lijkt hij wel tijd gekocht te hebben in de zaak rond beschuldigingen dat hij probeerde te knoeien met de uitslag van de presidentsverkiezingen in 2020.

Lees meer »