Hier een sociale woning, maar in het buitenland huis van 369.000 euro: bijna 500 huurders betrapt op fraude

In drie jaar tijd zijn bijna 500 sociale huurders betrapt met een huis, flat of stuk grond in het buitenland. Dat is de helft van wie gecontroleerd werd. Koploper is Limburg met 309 fraudeurs. Wat als je betrapt wordt, hoe hoog zijn de boetes? En fraudeer je ook als een stukje grond erft in Italië? “Fraudeurs worden inventiever”, zegt Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA) die ze nu harder aanpakt. 

Meer krantenkoppen in België

“Schrikwekkend”: agenten houden ruim anderhalf uur hert in bedwang in Kortrijk

Voor twee agenten van de politiezone Vlas werd zaterdagavond een avond om nooit te vergeten. In de tuin van woonzorgcentrum ’t Hoge in Kortrijk zat een hert vast. Het duo moest het dier anderhalf uur in bedwang houden totdat het opvangcentrum het kwam ophalen. “Lastiger dan je zou denken.”
The post “Schrikwekkend”: agenten houden ruim anderhalf uur hert in

Lees meer »

Cholera treft nu ook Mayotte na uitbraak op Comoren

In Mayotte, een Frans overzees departement in de Indische Oceaan, zijn al 65 mensen getroffen door cholera. Dat meldt de Franse minister van Volksgezondheid. De cholera-epidemie verspreidde zich naar Mayotte door een uitbraak op de nabijgelegen Unie der Comoren.

Lees meer »

Antwerps Sint-Jansplein stroomt vol voor ‘505-concerten’: “Omvolking? Ik gruwel van dat woord”

Onder een stralende lentezon zakken duizenden mensen vandaag af naar het Antwerpse Sint-Jansplein voor de ‘505-concerten voor Menselijkheid’. Nog tot vanavond draven meer dan 60 muzikanten en sprekers op om op te roepen tot een “meer menselijke samenleving en beleid”, in de aanloop naar de verkiezingen van 9 juni. “We willen, los van partijpolitiek, klaar en duidelijk het signaal geven”,

Lees meer »

Mama Tommy is terug van weggeweest

Ondernemer Dirk Coryn blies onlangs het buffetrestaurant Mama Tommy, vroeger jarenlang een gevestigde waarde in Blankenberge, nieuw leven in. En daar zijn volgens Dirk veel mensen blij mee.
The post Mama Tommy is terug van weggeweest appeared first on KW.be.

Lees meer »

Massale opkomst voor Heilig Bloedprocessie onder stralende zon

In Brugge stapt de Heilig Bloedprocessie opnieuw door de straten van de binnenstad. Mede door de aangename lentezon kwam er een massa volk opdagen voor ‘Brugges Mooiste Dag’. De ruim tweeduizend vrijwilligers, waaronder achttienhonderd figuranten zorgden opnieuw voor een indrukwekkend spektakel.
The post Massale opkomst voor Heilig Bloedprocessie onder stralende zon appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bernard Hill, acteur uit ‘Lord of the Rings’ en ‘Titanic’, zei uren voor overlijden nog verschijning op Comic Con af

Bernard Hill, bekend van zijn rollen als koning Theoden in ‘Lord of the Rings’ en de kapitein in ‘Titanic’, werd zondag verwacht op een reünie met de ‘Lord of the Rings’-cast voor een Comic Con. De acteur zei op het laatste moment af wegens ziekte van zijn partner, maar enkele uren later bevestigde zijn manager aan ‘BBC’ dat de acteur

Lees meer »

Kim brengt patiënten met zeldzame botziekte uit verschillende landen voor het eerst samen in Oostende

“Ik leef nog iedere dag op pijnstillers.” Van 13 tot 19 mei komen in Vaya Mundo te Oostende patiënten uit verschillende landen samen die lijden aan de heel zeldzame botziekte Camurati-Engelmann. Het initiatief, overigens een primeur voor ons land, komt van de Oostendse Kim Van Cauwelaert (43), die al sinds ze leerde lopen met de pijnlijke gevolgen van de aandoening

Lees meer »