“Schrikwekkend”: agenten houden ruim anderhalf uur hert in bedwang in Kortrijk

Voor twee agenten van de politiezone Vlas werd zaterdagavond een avond om nooit te vergeten. In de tuin van woonzorgcentrum ’t Hoge in Kortrijk zat een hert vast. Het duo moest het dier anderhalf uur in bedwang houden totdat het opvangcentrum het kwam ophalen. “Lastiger dan je zou denken.”

De broek in modder, het gezicht in schuim en zweet. Twee agenten van de politiezone Vlas hadden er zaterdagavond rond 22.30 uur een helse interventie opzitten. Geen kleerkast van een crimineel, wel een hertje.

Rodeo

Medewerkers van woonzorgcentrum ’t Hoge in Kortrijk merkten iets na 20 uur op dat er een hertje in de tuin was terechtgekomen. Ze verwittigden meteen de hulpdiensten die snel ter plaatse waren. Brandweer en politie bundelden hun krachten om het jonge beestje te vangen. “Schrikwekkend, ze riepen dat ik het moest vastpakken, maar dat doe je niet zomaar”, getuigde een van de agenten achteraf.

Alsof ze in een rodeo zaten, konden ze het beest vastgrijpen en op de grond gooien. Met vier gooiden ze zich op het hevige herkauwertje, waarna na veel vijven en zessen een veearts kon worden gevorderd. Die verdoofde het hert, waardoor het rustig werd.

Verdoving uitgewerkt

Daarna was het echter nog niet afgelopen. Het Opvangcentrum voor Vogels en Wilde Dieren uit Beernem moest ter plekke komen om het beestje op te halen. In tussentijd posteerden de twee agenten zich op het dier. “Na een tijdje begon de verdoving wat uit te werken, waardoor het beest soms hevig begon te bewegen. Het was echt lastiger dan je zou denken.”

Na ruim anderhalf uur werden de twee agenten afgelost door twee collega’s. Nog eens vijf minuten later kwamen twee vrijwilligers van het opvangcentrum ter plaatse. Het hert werd in een aangepaste box gestopt, kreeg nog wat medicatie en werd afgevoerd. Eind goed, al goed na toch een niet alledaagse interventie.

Raadsel

Ook voor de medewerkers van het rusthuis was het goed dat de rust terugkeerde. Hoe het hert in hun tuin was terechtgekomen, was een raadsel. “Het werd ook gespot bij de buren, dus het moet zeker twee meter hoog over de omheining hebben gesprongen.” (JDr)

The post “Schrikwekkend”: agenten houden ruim anderhalf uur hert in bedwang in Kortrijk is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Politie onderzoekt schermutseling met Israëlische man aan station Brugge

Aan het station van Brugge zijn een Israëlische man en zijn dochter maandag betrokken geraakt bij een schermutseling. Dat bevestigt de lokale politiezone Brugge. In het station deed zich later nog een tweede incident voor.
The post Politie onderzoekt schermutseling met Israëlische man aan station Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nico Clarysse volgt overleden Geert Wylin op als gemeenteraadslid in Ledegem

Het werd woensdagavond in Ledegem een gemeenteraad met een dubbel gevoel. De raad begon met een minuut stilte ter nagedachtenis van gewezen schepen en gewezen OCMW-voorzitter Geert Wylin (CD&V/VD). Zijn opvolger is partijgenoot Nico Clarysse (58) uit Ledegem. Hij legde de eed af.
The post Nico Clarysse volgt overleden Geert Wylin op als gemeenteraadslid in Ledegem appeared first on

Lees meer »

Geen winnaar in duel tussen Club Brugge en Union, Anderlecht is lachende derde

Club Brugge en Union Sint-Gillis hebben elkaar maandagavond in de laatste wedstrijd van de achtste speeldag in de Champions’ Play-offs van de Jupiler Pro League in het Jan Breydelstadion in evenwicht gehouden (2-2). RSC Anderlecht blijft zo leider met 46 punten, voor Club met hetzelfde puntenaantal. Beide teams bekampen elkaar zondag in het Lotto Park. Union (derde met 43 punten)

Lees meer »

LIVEBLOG VILLARREAL-REAL. 1-3! Enkele seconden na aansluitingstreffer zet Vazquez Real alweer op ruime voorsprong

Los Blancos reizen voor hun volgende wedstrijd af naar Villarreal. Courtois & co zijn reeds kampioen maar willen in de flow blijven in aanloop naar de Champions League-finale van begin juni. Villarreal moet dan weer winnen om nog een kans te maken op Europees voetbal. De Galacticos zullen het zonder Thibaut Courtois doen. Real-coach Ancelotti gaf op de persconferentie al

Lees meer »

Verenigde Staten zullen dan toch wapenpakket van 1 miljard euro leveren aan Israël

De Amerikaanse regering zal dan toch voor ongeveer een miljard euro aan wapens leveren aan Israël. Nochtans heeft VS-president Joe Biden er vorige week mee gedreigd die leveringen tijdelijk te beperken door het Israëlische offensief in Rafah, in het zuiden van de Gazastrook. "Dit is een teken dat de Verenigde Staten Israël onverminderd blijven steunen", zegt Amerikacorrespondent Björn Soenens.

Lees meer »

Nederlandse coalitiepartners stellen coalitieakkoord voor, Geert Wilders: “De zon gaat weer schijnen in Nederland”

De vier Nederlandse partijen PVV, VVD, NSC en BBB hebben donderdagochtend hun coalitieakkoord voorgesteld. Na een lange formatieperiode hopen de vier met het akkoord – getiteld ‘Hoop, lef en trots’ – een “stabiel Nederland” te leiden. Het akkoord legt onder meer de nadruk op een streng asielbeleid, veiligheid, bestaanszekerheid en landbouw, de speerpunten van de partijen.

Lees meer »

Joost Klein vanavond voor het eerst sinds Songfestival weer op het podium, ‘Europapa’ gaat ondertussen wereldwijd viraal

De Nederlandse artiest Joost Klein staat vanavond voor het eerst sinds zijn uitsluiting van het Eurovisiesongfestival weer op het podium. De 26-jarige artiest staat op een de affiche van Freshtival Weekend in Enschede in Nederland. Ondertussen gaat ‘Europapa’ viraal, het Nederlandstalige nummer duikt in alle hoeken van de wereld op in de Spotify-hitlijsten.

Lees meer »

Kan de smartphone de strip redden?

22:00 Ooit gingen 400.000 exemplaren van elk album van ‘Suske en Wiske’ over de toonbank, nu zijn dat er zo’n 50.000. Veel kinderen zien de strip niet meer. Standaard Uitgeverij lanceert nu een app met daar…

Lees meer »

MVS In Motion en Mobimed samen onder één dak

Onlangs vond de feestelijke opening van MVS In Motion en Mobimed plaats in Roeselare. MVS In Motion, opgericht in 1996, biedt wereldwijd kwalitatieve producten voor fysieke revalidatie, evenals sport- en fitnessproducten.
The post MVS In Motion en Mobimed samen onder één dak appeared first on KW.be.

Lees meer »

Schilderwerken op begraafplaats Stene-Dorp

Op de begraafplaats van Stene-Dorp zijn schilderwerken aan de gang. Naast diverse muren worden ook het schrijnwerk en de stenen boog met kruisbeeld voorzien van een nieuw laagje verf. De werken zijn op 26 april gestart en duren tot eind mei.
The post Schilderwerken op begraafplaats Stene-Dorp appeared first on KW.be.

Lees meer »