Ook Sharon Ramboer (Koerskaffee) stoomt zich klaar voor DDV: “130 mensen aan ontbijt, dus ’s nacht al aan het bakken”

Sharon Ramboer zit als uitbaatster van het Koerskaffee vaak tussen het wielerminnend volkje. Ze kijkt ook al uit naar de start van Dwars door Vlaanderen op woensdag 27 maart. “Maar ik moet vooral vroeg uit de veren.”

Sharon Ramboer (42) zit al sinds haar 19de in de horeca, ze hield negen jaar La Escalera in de Delaerestraat open tot ze in augustus 2018 startte in Koerskaffee. In 2021 startte ze La Escalera opnieuw op, dit keer op het Polenplein. Het Koerskaffee draait voor een stuk ook op het publiek van het museum. “En op de evenementen die er georganiseerd worden. Maar het zijn niet louter wielerliefhebbers die onze zaak bezoeken. We zijn zes dagen op zeven open, op dinsdag en woensdag tot 17 uur, maar van donderdag tot en met zondag is het hier meestal ’s middags én ’s avonds volle bak. In La Escalera zijn we drie avonden per week open. We zitten dus niet stil. En nu starten voor ons ook de drukke maanden. Binnen kunnen hier 72 mensen zitten, buiten meer dan 100. We hebben ook nog de huwelijken en de recepties van de stad, zolang het stadhuis nog niet geopend is. We werken nu met een team van vier vaste mensen en mezelf, er zou zeker nog één vast iemand bij moeten kunnen. Flexi’s en jobstudenten vinden lukt wel vlot, ik krijg hier veel spontane sollicitaties.”

Koersfiets gekocht en weer verkocht

De ochtend voor Dwars door Vlaanderen zal Sharon ’s nachts al in de weer zijn om alles af te bakken. “We serveren ontbijt voor 130 personen in de grote zaal boven. En ’s middag is het hier volle bak in het restaurant.”

Sharon speelt tennis en kocht een koersfiets. “Maar die is ondertussen weer verkocht. De idee was om mee te rijden met onze club Wheels in Action, maar het ontbreekt me aan tijd. En ik zou die gasten ook niet kunnen bijbenen denk ik. De wielerwedstrijden zenden we hier wel uit, maar zelf heb ik weinig tijd om het van dichtbij te volgen. En er komt hier wel wat wielervolk over de vloer. We deden al events met Soudal-Quick.Step en Patrick Lefevere komt hier wel eens iets eten. Als ik een favoriete renner moet kiezen, dan ga ik voor Lotte Kopecky. We kijken hier ook uit op haar muurschilderij dat van de hand is van Jools (Julie Vercruysse, red.) een vriendin van mij.” Verder is het ook uitkijken naar de zomer. Dan zullen achter het Koerskaffee tenten opgesteld staan en staan Sharon en haar team in voor 300 vips.”

The post Ook Sharon Ramboer (Koerskaffee) stoomt zich klaar voor DDV: “130 mensen aan ontbijt, dus ’s nacht al aan het bakken” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Quiz – Hoe goed ken jij Wielsbeke?

Hoe goed ben jij vertrouwd met het reilen en zeilen in Wielsbeke en de deelgemeenten? Doe je jaarlijks mee aan de hondenzwemming in Sint-Baafs-Vijve? Weet je wie Boudewijn Devos was en welke industrieel op goede voet stond met de groten der aarde? Waag dan je kans in deze gemeentequiz van Wielsbeke. Succes!
The post Quiz – Hoe goed ken

Lees meer »

Jenthe Verstraete start op Moederdag als favoriet op PK voor eigen publiek in eigen Ingelmunster

Jenthe Verstraete heeft de goede vorm te pakken. Hij werd afgelopen zaterdag mooi derde (en pakte de bergtrui) in Luik-Bastenaken-Luik voor juniores. Zondag 12 mei organiseert zijn supportersclub Team Jenthe het provinciaal kampioenschap in Ingelmunster. “We hebben voor 600 hoogtemeters gezorgd”, klinkt het.
The post Jenthe Verstraete start op Moederdag als favoriet op PK voor eigen publiek in eigen

Lees meer »

“Ze vroeg hem enkel om sigaretten”: Bouwvakker ontkent aanranding 14-jarig meisje in toiletten jeugdinstelling De Zande

Een 47-jarige man uit Alveringem riskeert voor de Brugse rechtbank een jaar voorwaardelijke celstraf voor aanranding van een 14-jarig meisje in de jeugdinstelling De Zande in Beernem. L.D. ontkent de feiten met klem.
The post “Ze vroeg hem enkel om sigaretten”: Bouwvakker ontkent aanranding 14-jarig meisje in toiletten jeugdinstelling De Zande appeared first on KW.be.

Lees meer »

Rum Stylez, met derde grootste aanbod rum in Europa, opent winkel in Kortrijk: “In de shop kan je bijna alles proeven”

Er zit leven in de Budastraat, na zeefdruk- en muziekwinkel Vuvve en luxe tweedehandsshop BUDA11, opent David Dobbelaere (44) uit Kortrijk zijn rumshop Rum Stylez in het gewezen pand van tapijtenwinkel Lauv Design. “In stock heb ik tot wel 2.000 soorten rum van over heel de wereld. Zowel specialisten als beginnende rumdrinkers kunnen hier hun smaak vinden, van cocktailrums aan

Lees meer »

Verdachten filmden groepsverkrachting van 14-jarig meisje en deelden beelden via Snapchat: “Dit heb ik nog nooit meegemaakt”

De groep minderjarigen die deelnam aan de groepsverkrachting van een 14-jarige in Kortrijk, zou de feiten ook gefilmd hebben en de beelden hebben gedeeld op Snapchat. “Dit heb ik nog nooit in mijn carrière meegemaakt”, zegt de advocate van een van de verdachten. Zes van hen zijn in een gesloten instelling geplaatst, vier kregen huisarrest.

Lees meer »

Het Hoogland krijgt vernieuwd speellandschap

Het graspleintje in de wijk het Hoogland heeft plaats gemaakt voor een speellandschap. Die wijziging kadert in het project ‘Groene Prikkels’ van het Regionaal Landschap.
The post Het Hoogland krijgt vernieuwd speellandschap appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ze gaan onze huizen binnen, ze zitten op ons terras”: pittoresk dorpje op eiland Menorca wil helemaal op slot voor miljoen toeristen

Het idyllische dorp Binibeca Vell op het Spaanse eiland Menorca geldt al lange tijd als een magneet voor toeristen die langs de kronkelende, smalle steegjes met witgekalkte huizen willen wandelen. Dit jaar wordt zelfs een miljoen bezoekers verwacht. Maar die tonen weinig respect. Voor de dorpsbewoners is de maat inmiddels vol: “Binibeca Vell moet op slot”.

Lees meer »

Toeristensector relativeert ‘horrorverhalen’: “Het zou oneerlijk zijn om Tenerife nu plots als gevaarlijk of te vermijden te beschouwen”

De mysterieuze verdwijning van een Vlaams koppel (van wie de vrouw werd vermoord en met zware verminkingen is teruggevonden), duizenden bewoners die protesteren tegen massatoerisme, en onlangs de arrestatie van een man die verdacht wordt van aanranding. Het Canarische eiland Tenerife verschijnt de jongste weken niet bepaald in een fraai daglicht. Maar klopt dat negatieve beeld wel? Een inkijk in

Lees meer »