‘Veelbelovende’ resultaten voor chemische afbraak van cocaïnevangsten

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Remus!

De Tieltse schrijfster Ann De Craemer geeft tweewekelijks een inkijk in haar leven.
The post Remus! appeared first on KW.be.

Lees meer »

Duidelijkheid over doodsoorzaak restaurantuitbater Karel Mahieu (44) uit Koksijde: “Hij stierf na zware val”

Het onderzoek naar de mysterieuze dood van de 44-jarige restaurantuitbater van avondrestaurant ’t Lusthof in Koksijde is afgerond. De man werd op 7 september in zijn woning aangetroffen met flink wat bloedsporen. Intussen is duidelijk geworden dat hij toch stierf na een zware, ongelukkige val. Het dossier zal worden afgesloten.
The post Duidelijkheid over doodsoorzaak restaurantuitbater Karel Mahieu (44)

Lees meer »

Voorwaardelijke celstraf en rijverbod voor visser die werd klemgereden na knotsgekke achtervolging: “Toen ik het gaspedaal intrapte, kon ik niet meer terug”

Aan de waterkant in Damme kreeg een Torhoutse visser het aan de stok met een minderjarige. Omdat P.V. daarbij met een mes zou hebben gezwaaid, snelde de politie ter plaatse. De twintiger stoof er in zijn wagen vandoor en kon pas in Knokke worden klemgereden. De Brugse rechtbank gaf hem zes maanden voorwaardelijke celstraf en acht dagen rijverbod.
The

Lees meer »

Wevelgem geeft startschot van ‘Geef om haar’ dat Think Pink steunt met verzamelen van haarlokken

Van eindeloos lange lokken, tot een snit net onder de schouders. In het Wevelgemse kapsalon Coup de Foudre werd het startsignaal gegeven, voor de lokale deelname aan de Think Pink actie. Lokken haar worden er op die manier verzameld, om pruiken te kunnen maken voor kankerpatiënten.
The post Wevelgem geeft startschot van ‘Geef om haar’ dat Think Pink steunt

Lees meer »

INTERVIEW. Jeroen Meus over zijn nieuwe verspakketten: “Op 10 minuten heb je soep die smaakt alsof ze een halve dag op het vuur heeft gestaan”

Tot voor kort had hij nog nooit met een verspakket gekookt, maar kijk, nu heeft Jeroen Meus zijn eigen ‘Dagelijkse kost’-pakketten in de winkel liggen. In een interview legt hij uit waarom hij dit doet, wat het verschil is met zijn recepten op tv en waarom hij precies met Albert Heijn in zee wilde gaan. “Mijn vrouw vindt dit geweldig,

Lees meer »

25 meisjes en jongens gevormd in O.L.-Vrouwekerk

Zondag 12 mei was niet alleen Moederdag maar voor 25 meisjes en jongens, die dit jaar 12 jaar (zijn ge)worden, een stralende feestdag. Ze kregen in de O.L.-Vrouwekerk hun vormsel. De feestelingen waren Kiana Deceuninck, Hanne Declerck, Abby Demey, Emma Depuijdt, Vince Devriendt, Mirthe Dhoop, Ymro Dutry, Ruben Eeckhout, Lars Huet, Elly-Rose Huys, Lily-Rose Huys,
The post 25 meisjes

Lees meer »

Christophe Vekeman en Kristien Hemmerechts over hun (her)bekering: “Katholieke geloof is niet superieur, maar wel het ware geloof”

Er ging een kleine schokgolf door literair Vlaanderen toen Christophe Vekeman (51) en Kristien Hemmerechts (68) op ongeveer hetzelfde moment een boek uitbrachten waarin ze getuigen over hun (her)bekering tot het katholieke geloof. Twee schrijvers met een grote mond die getransformeerd zijn tot brave gelovigen: hoe is het – in godsnaam – zover kunnen komen?

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Israëlische leger voert luchtaanval uit op “commandocentrum van Hamas” in school

Volgens de Amerikaanse regering heeft het Israëlische leger voldoende troepen verzameld aan de rand van de stad Rafah in de Gazastrook om de komende dagen over te gaan tot een grootschalige operatie. Bij een Israëlische luchtaanval op een huis in het vluchtelingenkamp Nuseirat in centraal Gaza zijn afgelopen nacht veertien Palestijnen gedood. Lees hier de ontwikkelingen van dinsdag 14 mei

Lees meer »

Dirk Bos heeft nieuw boek: ‘Je bent toch uitgeprikt?’

Na ‘Klei-Mens’, zijn eerste verhalenbundel, heeft Dirk Bos een tweede boek klaar. In ‘Je bent toch uitgeprikt?’ brengt de Bredenaar acht kantoorverhalen die je volgens hem niet meteen serieus hoeft te nemen. “Ik ben sinds 1 mei met pensioen en je mag het boek gerust als de afsluiting van mijn professionele loopbaan beschouwen.”
The post Dirk Bos heeft nieuw

Lees meer »

Jeugdhuis De Caravanne in Deerlijk sluit definitief de deuren

Jeugdhuis De Caravanne opende afgelopen zaterdag voor de laatste keer de deuren. Bij gebrek aan vrijwilligers gaat de pleisterplaats van heel wat Deerlijkse jongeren voorgoed dicht. Er werd in stijl afscheid genomen met ‘The last dance’.
The post Jeugdhuis De Caravanne in Deerlijk sluit definitief de deuren appeared first on KW.be.

Lees meer »

Baby’s krijgen rijksregisternummer bij geboorte

Baby’s zullen in de toekomst vanaf de geboorte al een rijksregisternummer kunnen krijgen. Dat is althans het doel van een wetsontwerp dat vrijdag groen licht kreeg van de ministerraad. Volgens minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) is het zinvol dat een pasgeborene een rijksregisternummer kan krijgen, zodat hij kan genieten van rechten op het vlak van sociale zekerheid.

Lees meer »

KIJK. Joost Klein voor het eerst op podium na Songfestival-incident: “Je kunt me niet klein krijgen”

Het bleef spannend tot het allerlaatste moment, maar Joost Klein (26) stond zondagavond dan toch op het podium van het Freshtival in het Nederlandse Enschede. Hij sprak het publiek liefdevol toe: “Ik ben een beetje overweldigd, maar ik hou van deze mentaliteit.” Het was zijn eerste optreden sinds zijn diskwalificatie op het Eurovisiesongfestival in Zweden.

Lees meer »