Cruciale weken voor Sebastien Leenknegt en SC Zonnebeke

Nu de laatste rechte lijn van het voetbalseizoen ingezet is, blijft het voor SC Zonnebeke toch nog altijd bang achterom kijken in tweede provinciale B. Tegen leider Zwevegem Sport konden de Zonnebekenaars vorig weekend niets rapen. “Nochtans waren we op voetbalgebied zeker de evenknie”, stelt trainer Sebastien Leenknegt (34).

Het verlies van afgelopen weekend is een bittere pil om te slikken. “We haalden een 0-2-achterstand op en waren na de rust de betere ploeg, maar we werden daarvoor niet beloond. Achteraf heb ik mijn spelers toch een gemeende proficiat gewenst. Ook de week voordien hadden we meer verdiend dan een punt tegen het tweede geklasseerde Club Roeselare”, vertelt trainer Sebastien Leenknegt.

dipje is voorbij

“We kenden in januari een dipje, wat logisch is voor onze jonge ploeg in de examenmaand, maar sinds februari staan we er weer”, vervolgt de trainer. “Ons spelniveau is goed en hetzelfde geldt voor de sfeer in de ploeg. We moeten ons nu zo vlug mogelijk verzekeren van het behoud. In de komende wedstrijden tegen KSV Moorsele, KFC Poperinge en SV Ingelmunster moeten we zeker zes op negen pakken. Als we de komende wedstrijden spelen zoals afgelopen zondag, dan mogen we zeker niet in de problemen komen.”

Sebastien Leenknegt, die beroepshalve leerkracht lichamelijke opvoeding is, is aan zijn eerste seizoen als hoofdtrainer aan de slag, en dit bij SC Zonnebeke, waar het voor hem als voetballer destijds allemaal begon. Hij was er ooit speler en jeugdtrainer. “Ik voel me goed als T1, al komt er heel wat bij kijken. Maar ik heb ervoor gekozen en voel me er goed bij. Zonnebeke is een ideale club voor mij en ik hoop er dan ook volgend seizoen aan de slag te kunnen blijven. Ook 85 procent van de ploeg tekende al bij en met enkele gerichte transfers moeten we nog meer armslag krijgen. Maar eerst de nodige punten bijeen voetballen om het behoud te verzekeren.” (NVZ)

Zondag 10 maart om 15 uur: KSV Moorsele – SC Zonnebeke.

The post Cruciale weken voor Sebastien Leenknegt en SC Zonnebeke is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Onze reporter op ‘concert van de eeuw’ in Parijs, samen met Vlaamse Swifties: “Wel slikken als er 1.600 euro van je bankrekening gaat”

Taylor Swift is zowat de grootste popster van de planeet en dat heeft onze reporter Esther De Leebeeck geweten. Als fan – ‘Swiftie’ in het jargon – was ze dan ook extatisch om de Europese aftrap van haar ‘Eras Tour’ mee te maken in Parijs gisteravond. En met haar vele andere Vlaamse Swifties. “Al jaren heb ik een Taylor Swift-spaarrekening”,

Lees meer »

RECONSTRUCTIE. “Hij is meerdere keren lastiggevallen door die cameravrouw”: wat er gebeurde áchter de schermen van het Songfestival

Hoe kon het zo misgaan met Joost Klein (26)? De held van alle kinderen in Nederland en België leek op weg om te gaan scoren op het Songfestival, maar mocht uiteindelijk zelfs niet meedoen in de finale. Gediskwalificeerd na een ‘incident’ met een cameravrouw. Maar eerdere deze week was er al een incident, zo blijkt nu uit deze reconstructie.

Lees meer »

Stad Johannesburg mee verantwoordelijk voor brand met 77 doden

Het stadsbestuur van Johannesburg, in Zuid-Afrika, is voor een deel verantwoordelijk voor de grote brand van augustus vorig jaar in een kraakpand. Dat zegt een onderzoekscommissie. Ook de eigenaar van het pand zou zijn verplichtingen niet zijn nagekomen. Bij die brand vielen toen 77 doden en tientallen gewonden.

Lees meer »

LIVEBLOG CLUB-FIORENTINA (18u45). Onze chef voetbal: “Een Europese finale: daar word je in het bejaardenhuis nóg over aangesproken”

Club Brugge staat voor dé match van de waarheid tegen Fiorentina. Blauw-zwart moet in de halve finale van de Conference League in het eigen Jan Breydel een 3-2-achterstand uit de heenmatch in Firenze goedmaken. Krijgen we eindelijk nog eens een Belgische club in een Europese finale? Onze chef voetbal Niels Poissonnier roept alvast op om “het sprookje niet te laten

Lees meer »

“Een revolutie van locals kan de sector redden”: protesten tegen massatoerisme zetten volgens expert iets in gang

In Venetië komen bewoners op straat, op Tenerife gingen er zelfs in hongerstaking. De locals zijn de massa’s toeristen die hun thuisplaats bezoeken meer dan beu. En net die revolutie van inwoners kan het toerisme misschien wel redden, zegt expert Jan van der Borg (Universita Venezia, KU Leuven). “Zij wakkeren het idee aan dat het dringend anders moet.”

Lees meer »

Samen verjaardag vieren als nichtjes en nu samen trotse mama: “Médard en Viktor verschillen slechts een dag”

De nichten Gracia en Maren Berghe zijn 26 jaar geleden met één week verschil van elkaar ter wereld gekomen. Eind april mochten de nichtjes beide hun zoontje verwelkomen, die zagen de dag na elkaar het levenslicht. “Eerst hebben wij jarenlang onze verjaardag samen gevierd en nu zullen onze zoontjes dat ook kunnen doen, we kijken er al zo hard naar

Lees meer »