Stad Johannesburg mee verantwoordelijk voor brand met 77 doden

Het stadsbestuur van Johannesburg, in Zuid-Afrika, is voor een deel verantwoordelijk voor de grote brand van augustus vorig jaar in een kraakpand. Dat zegt een onderzoekscommissie. Ook de eigenaar van het pand zou zijn verplichtingen niet zijn nagekomen. Bij die brand vielen toen 77 doden en tientallen gewonden. 

Meer krantenkoppen in België

INTERVIEW. Jeroen Meus over zijn nieuwe verspakketten: “Op 10 minuten heb je soep die smaakt alsof ze een halve dag op het vuur heeft gestaan”

Tot voor kort had hij nog nooit met een verspakket gekookt, maar kijk, nu heeft Jeroen Meus zijn eigen ‘Dagelijkse kost’-pakketten in de winkel liggen. In een interview legt hij uit waarom hij dit doet, wat het verschil is met zijn recepten op tv en waarom hij precies met Albert Heijn in zee wilde gaan. “Mijn vrouw vindt dit geweldig,

Lees meer »

De negentien communicantjes van Lo en Pollinkhove

In de Sint-Pieterskerk in Lo deden op zaterdag 11 mei negentien kinderen uit Lo en Pollinkhove hun eerste communie. Vooraan staan Amélie Masschelein, Olivia Capoen, Noëmie Ruebens, Liam Rubrecht, Vic Sap, Lukas Coopman en Thijs Brusselle, daarachter Rachelle Vandenbroele, Alicia De Lombaerde, Rosie Clybouw, Cyriel Blieck, Edwar Milleville, Jules Cobbaert, Nelles Herrewyn , Geoffrey Matte,
The post De negentien

Lees meer »

“Misschien willen ze hem laten boeten voor wat hij heeft gedaan”: is ‘De Vlieg’ (30) ontvoerd of bevrijd?

“We zullen ze vinden”, zegt de Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin vastberaden, na de filmische aanval op een gevangenistransport in Normandië. De Franse speurders staan voor een enorme uitdaging: hoe vinden ze ‘De Vlieg’, die samen met zijn commando in rook lijkt opgegaan? En was de aanval een geplande bevrijding of toch een brutale ontvoering?

Lees meer »

China: VS moeten ‘hun verkeerde acties’ direct terugdraaien

China is verbolgen over de Amerikaanse importheffingen op tal van Chinese producten en wil dat de maatregelen direct worden teruggedraaid. “De Verenigde Staten moeten onmiddellijk hun verkeerde acties corrigeren en de aanvullende tariefmaatregelen tegen China annuleren”, meldt het Chinese ministerie van Handel.

Lees meer »

Twee nieuwe toestellen brengen uniformiteit bij Noordzee Vliegclub

De Oostendse Noordzee Vliegclub heeft twee nieuwe Robin-vliegtuigen aangekocht. De club beschikt nu over drie dezelfde toestellen, wat grote voordelen oplevert voor de 110 vliegende leden van de club. “Het is een forse investering, maar de toestellen zullen nu ook beter renderen omdat iedereen er mee kan vliegen”, vertelt voorzitter Marc Meyns.
The post Twee nieuwe toestellen brengen uniformiteit

Lees meer »