Sociale kruidenier Smoetstutte in Koekelare werkt samen met Dreamland: “Speelgoed voor kwetsbare gezinnen”

Sociale kruidenier Smoetstutte in Koekelare, gevestigd in de voormalige pastorie in de Kerkstraat, krijgt een verlengstuk. Financieel kwetsbare inwoners kunnen er terecht na een sociaal onderzoek door het Sociaal Huis.

Ze kunnen er kwaliteitsvolle voeding en huishoudproducten kopen voor verminderde prijzen. In samenwerking met speelgoedketen Dreamland zal er in de sinterklaas- en kerstperiode ook speelgoed worden aangeboden voor kwetsbare kinderen, zo bevestigde bevoegd schepen Stijn Ramboer (Vooruit) op de gemeenteraad. “We kopen met de gemeente een palet speelgoed aan ter waarde van zo’n 500 euro, goed voor ongeveer 200 speeltjes. Die bieden we dan voor een prikje aan kwetsbare gezinnen aan.”

The post Sociale kruidenier Smoetstutte in Koekelare werkt samen met Dreamland: “Speelgoed voor kwetsbare gezinnen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vrouwen zijn vaker hoogopgeleid dan mannen

Vrouwen en jongere generaties hebben vaker een diploma hoger onderwijs dan mannen en de oudere generaties. Dat blijkt woensdag uit de resultaten van de Census die het Belgische statistiekbureau Statbel in 2021 heeft uitgevoerd.

Lees meer »

Kan Union komend seizoen nog rekenen op Blessin en Puertas? “Na zo’n seizoen flitst er wel wat door mijn hoofd”

Cameron Puertas is maandagavond tijdens de Pro League Awards in Middelkerke uitgeroepen tot Profvoetballer van het Jaar in de Jupiler Pro League. De Union-speler haalde het van Kévin Denkey (Cercle Brugge) en Hans Vanaken (Club Brugge). “Dit is een mooie revanche voor de mensen die doorheen mijn carrière niet in me hebben geloofd”, aldus Puertas.

Lees meer »

Ex-Clubspeler en Rode Duivel Loïs Openda huwt in Jabbeke

“Een Rode Duivel huwen, het is eens iets anders.” Burgemeester Frank Casteleyn mocht zaterdag een heel bijzonder ja-woord in goede banen leiden. Niemand minder dan ex-Clubspeler en huidig Rode Duivel Loïs Openda (24) stapte zaterdag in het huwelijksbootje in Jabbeke.
The post Ex-Clubspeler en Rode Duivel Loïs Openda huwt in Jabbeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oud-profs (met Yves Vanderhaeghe) sjotten nog eens voor het goede doel tegen RHIZO-scholieren

Vrijdag 31 mei trekken heel wat gewezen voetbaltoppers, van Yves Vanderhaeghe tot Olivier Deschacht, in Kortrijk de schoenen aan om het goede doel, de G-sportwerking, te steunen. In El Clásico nemen de Rhizo-laatstejaars die de optie voetbal volgen het op tegen deze oud-profvoetballers, hun grote voorbeelden.
The post Oud-profs (met Yves Vanderhaeghe) sjotten nog eens voor het goede doel

Lees meer »

Politiewagen rijdt tot vierde verdieping in Indiaas ziekenhuis om verpleger te arresteren

In het Indiase Uttarakhand werd afgelopen week een verpleger gearresteerd door de politie nadat hij beschuldigd werd van seksuele intimidatie van een vrouwelijke arts. Die arrestatie liep echter niet op rolletjes. Op beelden is te zien hoe een menigte de afdeling waar de verpleger werkte omsingelde, waardoor de politie brancards uit de weg moest ruimen en moest onderhandelen met de

Lees meer »

Ontbossing in Cerrado in Brazilië overstijgt die in Amazonegebied

De ontbossing in de Cerrado in Brazilië, het savanneachtige gebied dat bekendstaat om zijn rijke biodiversiteit, is sterk toegenomen in 2023. Ze is voor het eerst zelfs groter dan de ontbossing in het Amazonegebied. Dat blijkt uit het jaarrapport van MapBiomas, een collectief van ngo’s en Braziliaanse universiteiten.

Lees meer »

Leon en Anny zijn 60 jaar getrouwd

Leon Verleye (82) en Anny Tuyttens (83) vierden hun diamanten huwelijksjubileum in het woonzorghotel H. Hart in Kortrijk.
The post Leon en Anny zijn 60 jaar getrouwd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Clubcoach Hayen riskeert nog schorsing met uitstel voor contact met bank na uitsluiting

Het parket van de Belgische voetbalbond (KBVB) wil een wedstrijd schorsing met uitstel en 500 euro boete voor Club Brugge-coach Nicky Hayen. Die werd zondag op bezoek bij RSC Anderlecht (0-1) uitgesloten, maar hield met een walkietalkie contact met de bank. Dat kan hem nu een straf opleveren. Hayen moet sowieso voor het Disciplinair Comité komen. De Clubcoach hoopt wel

Lees meer »

Peter Van den Bossche toch niet dood? Gunther Levi zaait verwarring

Gunther Levi (48) veroorzaakt met een post op zijn Instagram heel wat speculaties. Op de foto was de ex-‘Familie’-acteur glunderend te zien met zijn voormalige collega’s Annie Geeraerts (Anna), Ray Verhaeghe (Albert) en Jef De Smedt (Jan). Vreemd, want Peter verdween twee jaar geleden na 23 jaar uit de serie, toen zijn personage Peter stierf bij een woningbrand. Hij kan

Lees meer »