Honderden mensen wandelen mee met historische Fiertelommegang in Ronse

Een hoogdag vandaag in Ronse met de traditionele Fiertelommegang. Honderden mensen wandelden mee in de processie die het schrijn van de Heilige Hermes rond de stad draagt. 

Meer krantenkoppen in België

De startnota van De Wever is er. Dit is waarom CD&V nog niet meteen ja zegt

Wachtlijsten in de zorg aanpakken, de centen uit het Gemeentefonds anders verdelen, investeren in welzijn: N-VA wil er ruimte voor maken in de volgende Vlaamse regering, maar in de startnota van informateur Bart De Wever (N-VA) ziet CD&V dat nog onvoldoende terug. Onder meer voor de landbouw en het platteland vraagt de partij toegevingen. Dit is hoe de kaarten nu

Lees meer »

“De ploeg met de beste straatvoetballers wint”: Jan Mulder voorspelt het EK en doet pleidooi voor Brandon Mechele

De EK-koorts heeft analist Jan Mulder (79) al helemaal te pakken sinds de openingsmatch. Maar wat zijn dé EK-voorspellingen van de Nederlander? Hij doet ze uit te doeken in de Q&A van Deviltime. “Frankrijk wint, België en Nederland plaats ik op hetzelfde niveau. Maar waarom is Brandon Mechele er niet bij? Hij is wel kampioen met Club Brugge hé!”

Lees meer »

De Haan wordt hele zomer lang het decor voor zoektochten Gezinssport Vlaanderen

De Haan wordt deze zomer dé place to be voor speurneuzen: Gezinssport Vlaanderen, de sportdienst van de Gezinsbond, biedt er de hele zomer lang avontuur en plezier met vier unieke zoektochten voor jong en oud. Wandel- en fietsliefhebbers, geocache fanaten, ze komen allemaal aan hun trekken.
The post De Haan wordt hele zomer lang het decor voor zoektochten Gezinssport

Lees meer »

Sluis in Moen is terug open na ongeval

Het Nederlandse binnenschip dat vrijdagavond een ongeval had in het sluis op het kanaal Bossuit-Kortrijk in Moen, is uit de sluis kunnen varen.
The post Sluis in Moen is terug open na ongeval appeared first on KW.be.

Lees meer »

Melissa Depraetere (Vooruit): “De federale regering? Ik vind dat we het moeten proberen”

“Ik ben benieuwd of ze mij na de regeringsvorming nog altijd heilig gaan verklaren.” Melissa Depraetere blijft nuchter bij de vele complimenten die ze toegeworpen krijgt. De nieuwe leading lady van West-Vlaanderen (dixit Sander Loones) blikt openhartig terug op de rollercoaster van de voorbije maanden. Over de Vlaamse formatie klinkt ze verrassend overtuigd. “Het is onze plicht om deze coalitie

Lees meer »

Team Burgemeester stelt als eerste partij in Hooglede volledige lijst voor: “Er is maar één ding dat telt en dat is de grootste worden”

Team Burgemeester heeft dinsdagavond in Bar Valhalla in Hooglede de volledige lijst voorgesteld voor de verkiezingen van 13 oktober. Huidig burgemeester Frederik Demeyere trekt, gewezen schepen Arne De Brabandere duwt. Dertien van de eenentwintig namen zijn nieuwe gezichten.
The post Team Burgemeester stelt als eerste partij in Hooglede volledige lijst voor: “Er is maar één ding dat telt en

Lees meer »