Pas vernieuwd dakterras stort in in toeristisch centrum van Mallorca: minstens 4 doden, “vermoedelijk sprake van overbelasting”

Reddingswerkers zijn op het Spaanse Mallorca nog volop aan het zoeken naar mogelijke overlevenden na de instorting van een pas vernieuwd dakterras van een restaurant en cocktailbar nabij hoofdstad Palma. Minstens vier mensen kwamen om het leven, zestien anderen raakten gewond.

 

Meer krantenkoppen in België

Noord-Korea stuurt opnieuw ballonnen met afval naar Zuid-Korea

Noord-Korea heeft opnieuw ballonnen met afval richting de grens met Zuid-Korea gestuurd. De generale staf in Seoel meldde aan het Zuid-Koreaanse persagentschap Yonhap dat de ballonnen naar de grensprovincie Gyeonggi onderweg zijn. Enkele ballonnen landden ondertussen op het terrein van het presidentieel kantoor in Seoel.

Lees meer »

“De rookontwikkeling was enorm”: Dino (62) breekt deur open om buurvrouw (82) te redden uit brand in Wervik

Paniek dinsdagavond in centrum Wervik: toen brand werd opgemerkt, verlieten mensen in allerijl hun rijhuis, behalve de 82-jarige vrouw uit wiens woning de rook kwam. Buurman Dino Malfait (62) twijfelde niet en forceerde de deur. “We mogen van geluk spreken dat we thuis waren”, klinkt het. Intussen liet het parket weten dat de vrouw buiten levensgevaar is.
The post

Lees meer »

LIVE VERKIEZINGEN VS. Biden stapt uit presidentsrace

Op 5 november trekken de Amerikanen voor de zestigste keer naar de stembus voor de presidentsverkiezing. Houdt huidige president Joe Biden de strijd vol tot november en gooien de rechtszaken nog roet in het eten voor Donald Trump? Volg de aanloop naar deze verkiezingen met wereldwijde impact in onze liveblog.

Lees meer »

KW Zomertip: De favorieten vanGino Kesteloot

Gino Kesteloot is de sterke man achter Kortrijk Drumt en runt naar eigen zeggen de meest spectaculaire en meest professionele drumschool van België. Gino kan zelf al terugblikken op een heel lange, rijkgevulde drumcarrière. Ook met zijn band The MG’s Brothers schuimt hij podia af in heel Vlaanderen. Hier deelt de drummer uit Heule zijn tips en adresjes in de

Lees meer »

Veilig kopen en verkopen op tweedehandssites doe je zo

De politie en Federale Overheidsdienst Economie krijgen geregeld klachten over oplichting via tweedehandssites. Platformen zoals 2dehands, Vinted, Marktplaats of Facebook Marketplace zijn dan ook erg populair. Helaas ook bij oplichters. Het consumentenprogramma ‘WinWin’ op Radio2 helpt je graag om op een veilige manier te blijven (ver)kopen.

Lees meer »

QR-codes, metershoge hekken en veel chaos: niet alle Parijzenaars even blij met Olympische Spelen

Veel Parijzenaren zijn niet te spreken over de overlast die de Olympische Spelen in hun thuisstad veroorzaken. Metrostations zijn gesloten, buslijnen zijn onderbroken en de straten rondom de Seine – afgesloten met hoge hekken – zijn enkel via een QR-code toegankelijk. Restaurants in deze zogenoemde grijze en rode zones blijven leeg. "De inwoners van Parijs vertrekken, de toeristen blijven over."

Lees meer »

Okra fietst richting het Ieperse Ommeland

Onlangs namen 21 Okra leden hun fiets bij de hand om een dagje erop uit te trekken. Iedereen met de fietshelm en een fluojas zodat men zich veilig in het verkeer kon wagen.
The post Okra fietst richting het Ieperse Ommeland appeared first on KW.be.

Lees meer »

Daar gaat Soet als nummer 9

Soet moest als negende ‘Baekelandt Universalis’ verlaten. “Ik schreef me in omdat ik het een leuk en vernieuwend concept in onze gemeente vond.
The post Daar gaat Soet als nummer 9 appeared first on KW.be.

Lees meer »