Klanten Zeeman Kortrijk schenken 14 dozen met nieuwe goederen aan De Korbeel

Zeeman op de Grote Markt van Kortrijk lanceerde enkele weken geleden een actie om jongeren die het minder goed hebben te steunen: goederen verzamelen en doneren. Het pakket is 2.000 euro waard.

Er zijn zoveel mensen die niet veel hebben of zelfs helemaal niets hebben, zelfs geen dak boven hun hoofd. “We willen met deze acte die mensen een hart onder de riem steken”, duidt Melanie Maresceau.

Psychische moeilijkheden

Het opzet is eenvoudig. “Klanten die iets in de winkel kochten, konden als ze wilden hun solidariteit tonen en iets extra kopen voor de jongeren die het iets minder goed hebben. We konden in totaal 14 dozen vullen ter waarde van 2.000 euro met nieuw gerief en leuke spulletjes uit de winkel: speelgoed, kledij, schoolgerief, gadgets”, zegt Valerie Bruneel.

“We zijn zeer dankbaar en gaan dat goed besteden aan de jongeren die het nodig hebben”, zegt Kristof van De Korbeel die kinderen helpt met psychische moeilijkheden.

The post Klanten Zeeman Kortrijk schenken 14 dozen met nieuwe goederen aan De Korbeel is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Ieders Stem Telt wil niet-Belgische Gentenaars naar stembus krijgen

In Gent hebben 20 organisaties zich verenigd om niet-Belgen aan te sporen om te gaan stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Er wonen in Gent ongeveer 30.000 stemgerechtigde niet-Belgen die in oktober mogen stemmen. Maar dan moeten ze zich wel registreren. Daarom lanceren de 20 organisaties vanaf vandaag een grote campagne Ieders Stem Telt

Lees meer »

Noodtoestand in zuiden Florida wegens extreme regenval

Gouverneur Ron DeSantis van de Amerikaanse staat Florida heeft in delen van het zuiden de noodtoestand uitgeroepen. Extreme regenbuien verstoorden vluchten op de grote luchthavens van Miami en Fort Lauderdale en leidden tot de gedeeltelijke sluiting van de snelweg I-95.

Lees meer »

Kledingketen Scotch & Soda jaar na doorstart weer failliet

Het van oorsprong Nederlandse modemerk Scotch & Soda is ruim een jaar na een doorstart opnieuw failliet, meldt het bedrijf. Het merk ging al eens failliet, maar werd in maart vorig jaar overgenomen door Bluestar Alliance, een Amerikaanse onderneming die meerdere modemerken bezit. Dit keer is ook voor de vestigingen in Duitsland, België, Luxemburg en Oostenrijk faillissement aangevraagd.

Lees meer »

Torhoutse brandweerman ‘nonkel Jean’ hangt zijn jas aan de haak: “Ik zal het korps missen”

Op maandag 22 juli, zijn 68ste verjaardag, zet Jean Delbaere een punt achter zijn brandweercarrière. Daarmee gaat het oudste lid van het Torhoutse korps met pensioen. ‘Nonkeltje’, zoals hij algemeen genoemd wordt, zal de pompiers hard missen, maar omgekeerd zal ook de brandweer het zonder het noeste werk van nonkel Jean moeten rooien.
The post Torhoutse brandweerman ‘nonkel Jean’

Lees meer »

Michaël (59) wint strijd tegen telecomoperatoren, die nu mogelijk kastjes in heel Brussel moeten verven: “Ik wilde hun arrogantie afstraffen”

Na een gevecht van meer dan twee maanden heeft Schaarbekenaar Michaël de Borman (59) zijn slag thuisgehaald tegen de telecomoperatoren. Die moeten volgens uittredend staatssecretaris voor Stedenbouw Ans Peroons (Vooruit.brussels) de wet volgen en voortaan hun kabels en bakjes in een gelijkaardige kleur verven als de muur. “99 procent van de geplaatste kastjes zijn in overtreding.”

Lees meer »

Luchthaven van Oostende krijgt op een na grootste zonnepanelenpark van ons land: “Goed voor elektriciteit voor de luchthaven en 10.000 gezinnen”

Met 60.000 zonnepanelen op een oppervlakte van wel 60 voetbalvelden, heeft de luchthaven van Oostende binnenkort het grootste zonnepanelenpark van West-Vlaanderen en het tweede grootste in ons land. Met een jaarlijkse productie van 37.000MWh per jaar kan de luchthaven volledig draaien op duurzame energie en daarnaast kunnen nog eens 10.000 gezinnen aangesloten worden.
The post Luchthaven van Oostende krijgt

Lees meer »