Koninklijke Sint-Lucasgilde stelt een week kunst tentoon in Gotische zaal Kortrijks stadhuis

Van 30 september tot en met 8 oktober stelt de Koninklijke Sint-Lucasgilde kunst tentoon in de Gotische zaal in het stadhuis in Kortrijk. “De bezoeker zal gecharmeerd worden door de individuele benadering die de kunstenaars in hun werken leggen”, zegt voorzitter Rudy Delannoy. De toegang is gratis.

De Sint-Lucasgilde Kortrijk heeft tot doel beeldende kunstenaars uit de streek van Kortrijk in een vereniging samen te brengen in een geest van vriendschap. De Gilde is niet gebonden aan enige wijsgerige noch politieke strekking en neemt zich tot taak de kunstzin bij haar leden te bevorderen.

De Gilde organiseert regelmatig tentoonstellingen met werken van haar leden. Ieder lid kan deelnemen aan deze tentoonstellingen mits goedkeuring van het bestuur. Ook worden in groepsverband uitstappen tot het bezoeken van kunststeden, musea en belangrijke tentoonstellingen georganiseerd. “In de 137 jaar dat deze kunstvereniging bestaat, heeft menig Kortrijks kunstenaar via deze weg waardering, vermaardheid en roem gevonden. De bezoeker zal gecharmeerd worden door de individuele benadering die de kunstenaars in hun werken leggen”, aldus voorzitter Rudy Delannoy.

De Koninklijke Sint-Lucasgilde stelt kunst tentoon in de Gotische zaal in het stadhuis in Kortrijk van 30 september tot en met 8 oktober van 14 tot 18 uur. De toegang is gratis.

The post Koninklijke Sint-Lucasgilde stelt een week kunst tentoon in Gotische zaal Kortrijks stadhuis is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Zangeres Katrien Verfaillie zoekt de tekst van strofe 17 in Bulskamp

Zaterdagavond 1 juni zong Katrien Verfaillie opnieuw haar coronaliedje ‘Kunnik Nemi Na Joen Komn…’ in de goed gevulde Sint-Bertinuskerk in Bulskamp bij Veurne. Momenteel staan er 50 dorpen of steden op haar verlanglijst.
The post Zangeres Katrien Verfaillie zoekt de tekst van strofe 17 in Bulskamp appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVEBLOG KAMPIOENENVIERING. Spelers en bestuur hebben er feestnacht in Varsenare opzitten, vandaag viering met fans op Markt van Brugge

Landskampioen Club Brugge heeft er een feestnacht opzitten. Spelers, bestuur en medewerkers van blauw-zwart verzamelden op café in Varsenare om de 19de titel stevig te vieren. Eerder zondag had Club zich in een kolkend Jan Breydel tot kampioen gekroond na een 0-0-gelijkspel tegen Cercle. In het slot ontsnapte Club toen nog aan de ultieme deceptie door een wel heel discutabele

Lees meer »

Koning Charles krijgt eerste zaailing van omgezaagde ‘Robin Hood’-boom

De Britse koning Charles krijgt de eerste zaailing van de beroemde ‘Robin Hood’-boom, de esdoorn die in 2023 illegaal werd omgehakt in het noorden van Engeland. De koninklijke familie heeft maandag op Instagram aangekondigd dat de zaailing, zodra die genoeg gegroeid is, zal geplant worden in het park van Windsor, een stad niet ver van Londen.

Lees meer »

Twee maanden met uitstel voor man die per ongeluk wijkagent aanreed in Izegem

Een 57-jarige man reed in maart 2022 een gefrustreerde bui een wijkagent aan in Izegem nadat de man hem aanmaande om zijn auto te verplaatsen voor een wielerwedstrijd. De automobilist hield vol dat hij het niet opzettelijk deed. De rechter geloofde dat en veroordeelde hem tot twee maanden met uitstel.
The post Twee maanden met uitstel voor man die

Lees meer »