28 maanden cel voor man (43) die op grote schaal drugs dealde met ex-vriendin: “Hij kocht speed per kilo”

Een 43-jarige man krijgt 28 maanden cel omdat hij samen met zijn ex-vriendin op grote schaal drugs dealde in de streek rond Kortrijk en Menen. De vrouw krijgt twee jaar cel. Ze mogen echter na de voorhechtenis uit de cel. De rechter verklaarde 35.000 euro aan drugswinsten verbeurd.

De politie kwam R.R. (33) uit Menen in maart vorig jaar op het spoor. Uit telefoontaps bleek dat zowel zij als haar partner B.V. (43) drugs verkochten. De man reed geregeld naar Turnhout en kocht daar speed per kilo.

Het intussen ex-koppel werd opgepakt, maar weigerde eerst alle medewerking. Uiteindelijk bezweek R.R. en praatte ook haar partner aan de galg. Die zette haar vanuit de gevangenis nog onder druk om haar verklaring weer in te trekken.

Meegesleurd

Op het proces pleitte de advocaat van R. dat ze werd meegesleurd door haar vriend. Twee maanden nadat ze voorwaardelijk vrijkwam, bleek ze echter op eigen houtje de handel voort te zetten. “Maar die verkoop was heel miniem”, zei haar advocaat. “Ze had niets meer na haar vrijlating en begon opnieuw te gebruiken.”

Naast de celstraffen zijn beide beklaagden ook veroordeeld tot 8.000 euro boete, ook met uitstel. Ze moeten zich vooral laten begeleiden voor hun drugsprobleem.

The post 28 maanden cel voor man (43) die op grote schaal drugs dealde met ex-vriendin: “Hij kocht speed per kilo” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Nood aan meer psychiatrische afdelingen voor ouderen

Vlozo, de koepelorganisatie van private woonzorgcentra, vraagt meer middelen aan de volgende Vlaamse regering om gespecialiseerde psychiatrische afdelingen voor ouderen uit te bouwen. Bijna een op de vijf bewoners van woonzorgcentra kampt met een psychische kwetsbaarheid, blijkt uit een bevraging van de Odisee Hogeschool.

Lees meer »

Oudenburg lost problemen van De Lijn op: “Ettelgembus is een tijdelijke oplossing”

Nu De Lijn, na het zoveelste overleg, nog geen oplossing in petto heeft voor Ettelgem, komt het stadsbestuur zelf met een oplossing voor het beperkte openbaar vervoer in der deelgemeente. “We zijn al enkele maanden in dialoog met De Lijn en de vervoerregioraad zonder een oplossing voor Ettelgem. Daarom lanceren we voor onze inwoners zelf een proefproject vanaf 1 juli”,

Lees meer »

Nazi-roofkunst verdwijnt uit Zwitsers museum, Belgische directeur: “Jammer voor het publiek, goed voor Joodse eigenaars” 

In het Kunsthaus in Zürich worden vandaag 6 schilderijen van de muur gehaald, en niet van de minste: Van Gogh, Monet, Gauguin. Ze horen bij een verzameling van een nazi-wapenhandelaar en mogelijk zijn ze onder dwang verkocht door hun Joodse eigenaars tijdens de Tweede Wereldoorlog. Nazi-roofkunst dus, in ruimere zin. VRT NWS sprak met Ann Demeester, de Belgische directrice van

Lees meer »

Hond redt familie van gewapende inbreker, wordt diep gestoken in de nek: “De held die we allemaal nodig hebben in ons leven”

Een hond heeft in de VS zijn familie op heldhaftige wijze gered tijdens een home-invasion. Met gevaar voor eigen leven zette viervoeter Pancho alles op alles om een met een groot mes gewapende inbreker ervan te weerhouden zijn baasjes te bereiken. Het dier werd meermaals geschopt door de dief en diep in de nek gestoken, maar gaf niet af en

Lees meer »

Vergroeningswerken Sint-Michielsplein gestart

De vergroeningsgolf van de Kortrijkse binnenstad zet zich verder. Na de realisatie van het Groeningepark, de ontharding van het Casino- en Conservatoriumplein én het verder verlagen van de Leieboorden gingen maandag 17 juni de vergroeningswerken aan het Sint-Michielsplein van start.
The post Vergroeningswerken Sint-Michielsplein gestart appeared first on KW.be.

Lees meer »