28 maanden cel voor man (43) die op grote schaal drugs dealde met ex-vriendin: “Hij kocht speed per kilo”

Een 43-jarige man krijgt 28 maanden cel omdat hij samen met zijn ex-vriendin op grote schaal drugs dealde in de streek rond Kortrijk en Menen. De vrouw krijgt twee jaar cel. Ze mogen echter na de voorhechtenis uit de cel. De rechter verklaarde 35.000 euro aan drugswinsten verbeurd.

De politie kwam R.R. (33) uit Menen in maart vorig jaar op het spoor. Uit telefoontaps bleek dat zowel zij als haar partner B.V. (43) drugs verkochten. De man reed geregeld naar Turnhout en kocht daar speed per kilo.

Het intussen ex-koppel werd opgepakt, maar weigerde eerst alle medewerking. Uiteindelijk bezweek R.R. en praatte ook haar partner aan de galg. Die zette haar vanuit de gevangenis nog onder druk om haar verklaring weer in te trekken.

Meegesleurd

Op het proces pleitte de advocaat van R. dat ze werd meegesleurd door haar vriend. Twee maanden nadat ze voorwaardelijk vrijkwam, bleek ze echter op eigen houtje de handel voort te zetten. “Maar die verkoop was heel miniem”, zei haar advocaat. “Ze had niets meer na haar vrijlating en begon opnieuw te gebruiken.”

Naast de celstraffen zijn beide beklaagden ook veroordeeld tot 8.000 euro boete, ook met uitstel. Ze moeten zich vooral laten begeleiden voor hun drugsprobleem.

The post 28 maanden cel voor man (43) die op grote schaal drugs dealde met ex-vriendin: “Hij kocht speed per kilo” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

New Yorkse ‘coronaterrassen’ worden blijvend

In New York hebben de zogenaamde ‘coronaterrassen’ een permanente status gekregen. Deze terrassen die tijdens de pandemie werden opgezet om restaurants en cafés meer ruimte te bieden, staan op stoepen en langs straatranden. Lokale horecaondernemers kunnen nu een permanente vergunning aanvragen, aldus zender WABC.

Lees meer »

Jongeman (18) opgepakt die schoten lost met alarmpistool in Duffel

In Duffel is een jongeman (18) opgepakt die schoten heeft gelost met een alarmpistool. Dat bevestigen politie en parket. Intussen is de man opnieuw vrijgelaten. Het is nog niet duidelijk wat er precies aan de hand was. Op sociale media reageerden heel wat ongeruste buurtbewoners die de schoten hadden gehoord en een helikopter hadden zien overvliegen. Er vielen geen gewonden.

Lees meer »

Laatste waterzuiveringsinstallatie van Limburg komt in Diepenbeek

Aquafin gaat een rioolwaterzuiveringsinstallatie bouwen in Diepenbeek. Op termijn moet die het rioolwater van 20.000 inwoners zuiveren. Vandaag gebeurt dat nog in Hasselt, maar die installatie is zo zwaar belast, dat uitbreiden niet mogelijk is. Volgens Aquafin wordt de installatie de laatste in Limburg en zal ze in 2027 operationeel zijn.

Lees meer »

“Donkere dag in geschiedenis van Nieuw-Zeeland”: rapport toont misbruik van 200.000 kinderen en kwetsbaren in religieuze- en overheidsinstellingen 

Sinds 1950 zijn in Nieuw-Zeeland naar schatting 200.000 van de 650.000 kinderen en kwetsbaren in religieuze- en overheidsinstellingen misbruikt. Dat is 1 op de 3, zo blijkt uit een nieuw, vernietigend eindrapport van de Nieuw-Zeelandse Onderzoekscommissie naar historisch misbruik. Verwacht wordt dat de overheid geconfronteerd zal worden met schadeclaims van miljarden dollars.

Lees meer »

“Drie grote rondes winnen is realistisch”: Evenepoel toont zich ambitieus na sterke Tour, ook Dirk De Wolf gelooft dat hij “Pogacar kan kloppen”

Wint Remco Evenepoel op een dag de Tour de France? Zelf vindt hij het alleszins een “realistische droom” om ooit de drie grote rondes te winnen, zo blijkt uit beelden van Evenepoels speech op het feestje van Soudal Quick-Step zondagavond. Oud-wielrenner en analist Dirk De Wolf predikt geduld, maar gelooft er ook in. “Waarom zou Remco de Tour niet kunnen

Lees meer »

Jasper Cloet levert zeer knappe prestatie op EK Lifesaving: “Hierdoor kan ik naar het WK voor de jeugd in Gold Coast”

Op het voorbije Europees kampioenschap lifesaving voor de jeugd (15-18 jaar) in het Duitse Riesa en Mücheln was Jasper Cloet goed voor verschillende individuele medailles. “Met die prestatie kan ik naar het WK voor de jeugd in Gold Coast”, vertelt Jasper enthousiast.
The post Jasper Cloet levert zeer knappe prestatie op EK Lifesaving: “Hierdoor kan ik naar het WK

Lees meer »

Achter de schermen op Tomorrowland, bij het testlab voor in beslag genomen drugs: “141 stalen getest, vooral XTC, cocaïne en ketamine”

Nieuw in de backstage van Tomorrowland: een testlab van het Nationaal Instituut voor Criminalistiek en Criminologie (NICC). Alle in beslag genomen drugs tijdens het festival worden er getest op hun samenstelling: 141 stalen al op vrijdag. “Vooral stimulerende middelen, zoals XTC, cocaïne en ketamine, maar ook cannabis”, zegt het NICC aan VRT NWS. “Voorlopig hebben we festivalgangers nog niet rechtstreeks

Lees meer »

Na Acid, breken ook TikTokkers Neal (19) en Senne (19) in op Tomorrowland: “Nu kunnen we het van onze bucketlist schrappen”

In hun laatste TikTok-stunt tonen Neal Remmerie (19) en Senne Haverbeke (19) uit Ingelmunster hoe ze wisten binnen te glippen op de weide van Tommorowland. Het duo kon uit handen van de security blijven en zo meegenieten van de laatste dag van het festival. “Het was echt insane, maar de inbraak was allesbehalve gemakkelijk”, klinkt het bij de TikTokkers.

Lees meer »