Oekraïne slaat aanval van Russen af die met gepantserde voertuigen grens zijn overgestoken om door te stoten naar Charkiv

Het Russische leger heeft geprobeerd met gepantserde voertuigen de grens over te steken met de Oekraïense regio Charkiv in het noordoosten van het land. Dat meldt het Oekraïense ministerie van Defensie, dat versterkingen naar de regio heeft gestuurd. Volgens het ministerie wordt in de grensgebieden nog altijd gevochten. 

Meer krantenkoppen in België

“Snor brengt mensen samen”: De Gesnorde Vrienden, nieuwe vereniging in café Bie Kasse in Ledegem

Met De Gesnorde Vrienden is er in Ledegem sinds kort een opmerkelijke nieuwe vereniging. De leden hebben er opvallende, mooi verzorgde snorren. “Maar ook onze vrouwen wonen de activiteiten bij. Een snorrenclub brengt mensen samen.”
The post “Snor brengt mensen samen”: De Gesnorde Vrienden, nieuwe vereniging in café Bie Kasse in Ledegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Arthur Lambrecht (22) zet zwerfvuilproject op poten met Scouts Menen: “Veel positieve commentaren”

Zwerfvuil is een probleem in haast elke gemeente, ook in Menen. Scoutsleider Arthur Lambrecht wou er in zijn stad iets aan doen en zette met de volledige leidingsploeg van Scouts JFK Menen een Mooimakers-project op poten waarmee ze de ruime regio rond hun lokalen proper proberen te houden.
The post Arthur Lambrecht (22) zet zwerfvuilproject op poten met Scouts

Lees meer »

Gezinsbond organiseert negende rommelmarkt

De Gezinsbond van Staden organiseert op zondag 23 juni voor de negende maal een rommelmarkt. “Die vindt plaats op de parking van gemeenschapscentrum Het SWOK, in de Ooststraat, de Draverstraat en de Schuttersstraat”, licht Gezinsbondvoorzitter Lieven Top toe.
The post Gezinsbond organiseert negende rommelmarkt appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVEBLOG DUITSLAND-SCHOTLAND. Nagelsmann kiest voor de verwachte elf namen

Gastland Duitsland en Schotland trappen het EK voetbal vanavond op gang. En de sfeer zit al een hele dag goed in München. Duitse en Schotse fans verbroederden op het bekende Marienplatz en in het fandorp aan het Olympiapark. Ondertussen zijn ook de eerste fans gearriveerd in de Allianz Arena. Volg alle ontwikkelingen op de voet in de liveblog hieronder.

Lees meer »

Bart De Wever heeft precies wat hij wil

Bart De Wever heeft voor de grootste verrassing van deze verkiezingen gezorgd. Niet Vlaams Belang is de grootste partij van Vlaanderen, maar N-VA. Zijn alles-of-niets-strategie heeft gewerkt. Hij kan zowel in Vlaanderen als op federaal niveau aan een regeringsvorming beginnen.

Lees meer »

VBS Sint-Paulus Kortrijk maakt dankzij klimaatspeelplaats kans op prestigieuze onderwijsprijs

De Vrije Basisschool Sint-Paulus uit Kortrijk is genomineerd voor de award World’s Best School Prizes 2024 in de categorie Environment Action met hun project klimaatspeelplaats. Het was in 2021, in volle coronaperiode, de allereerste klimaatspeelplaats van het land.
The post VBS Sint-Paulus Kortrijk maakt dankzij klimaatspeelplaats kans op prestigieuze onderwijsprijs appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nu zondag jaarlijks Oldtimer tractortreffen in Koekelare

De Klauwbanddrivers organiseren het jaarlijkse Oldtimer tractortreffen op zondag 16 juni in Koekelare. Zowel het vertrek als de aankomst vinden plaats in zaal De Mokkernaere, in de Lekestraat 42.
The post Nu zondag jaarlijks Oldtimer tractortreffen in Koekelare appeared first on KW.be.

Lees meer »