Darter Gylian (29) gooit thuismatch in De Mambo: “Ik hoop goed voor de dag te komen”

Zaterdag staat de vijfde en zesde wedstrijd van het ADC The Winmau Belgian Darts Tour 2024 op de kalender in De Mambo in Kortrijk. Een van de deelnemers is Wevelgemnaar Gylian Surgeon.

De 29-jarige Gylian Surgeon kreeg het darten met de paplepel mee. “Van kindsbeen af raakte ik al in het dartwereldje verzeild”, vertelt Gylian. Mijn vader was een verdienstelijk darter, dus raakte ik ook verknocht aan het spelletje. Zoveel jaren later is dat nog steeds het geval.”

Internationaal

“Dit seizoen is er eentje met ups-and-downs. Vooral internationaal haal ik de beste resultaten. Tijdens de Swiss Open werd ik tweemaal negende in het dubbel en 17de individueel. Op de Dutch Open werd ik 33ste op 1.000 deelnemers. En in Boedapest werd ik in het dubbel met Stijn Declerck tweemaal 17de. De regionale wedstrijden in eigen land kunnen beter. Daar behaalde ik nog niet de verhoopte resultaten. Tijdens de eerste wedstrijden van The Winmau Belgian Darts Tour in Kortrijk was mijn gemiddelde goed maar verloor ik in de 1/32ste finale verdiend van Steve De Buck. Het tweede tornooi was ondermaats omdat ik te diep in het glas had gekeken. (lacht) In Wuustwezel raakte ik in wedstrijd drie vlot door de poule maar botste op een sterke Stefaan Deprez in de 1/32ste finale. In de vierde wedstrijd raakte ik niet door de poules. Zaterdag sta ik dus voor wedstrijd 4 en 5 zonder verwachtingen in De Mambo. Na dit tornooi volgt nog het tornooi in Antwerpen en de Open Italian op 13 tot 15 september.”

De Mambo

“Om me telkens zo goed mogelijk voor te bereiden op tornooien train ik wekelijks een tiental uren. Op woensdag staat op regelmatige basis het wekelijkse tornooi in de Mambo in mijn agenda. Daar kom je toppers als Stijn Declerck, Bart Anthierens, Thomas Morisse en John Desreumaux tegen. Dat zijn maar enkele namen die legs op wereldniveau uit hun arm kunnen schudden. Vooral voor ouwe rot John Desreumaux heb ik heel veel respect. Maar ook voor Bart Anthierens die op heel hoog niveau aan het acteren is. Door tegen die toppers te spelen leer je met druk en omgeving omgaan. Zaterdag hoop ik alvast goed voor de dag te komen”, aldus Gylian Surgeon.

The post Darter Gylian (29) gooit thuismatch in De Mambo: “Ik hoop goed voor de dag te komen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Jonathan (34) heropent danscafé Bananas: “Kijk hard uit naar Waregem Koerse”

Jonathan Naessens (34) – gekend van cocktailbar La Corba – blaast nieuw leven in het iconische Bananas-café. “Ik droom al jaren van een eigen zaak”, vertelt hij. Het gaat snel, want slechts enkele weken na het eerste contact met de brouwer opent Jonathan vrijdag al de deuren van de populaire danstent.
The post Jonathan (34) heropent danscafé Bananas: “Kijk

Lees meer »

Average Rob verrast door Zomerhit-nominatie voor atypisch supporterslied: “Als we winnen, delen we frieten en pinten uit”

De twintig nominaties voor Zomerhit zijn bekend en één vreemde eend in de bijt valt op: Average Rob (32) en producer Omdat Het Kan (29) maken met hun supporterslied ‘On met la patate’ kans op de titel. Het ‘shtamp’-lied met snoeiharde beats is atypisch in het rijtje Zomerhit-genomineerden. “Maar het brengt mensen aan het dansen en maakt iets los. Dat

Lees meer »

Gigantische taart, vuurwerk en peperdure cadeaus: petekind van prins Laurent viert 21ste verjaardag in grote luxe

Omringd door een stapel cadeaus van de duurste merken, vierde prinses Carolina van Bourbon-Sicilië haar 21ste verjaardag. De feestlocatie was Porto Cervo, Sardinië, waar de prinses talrijke familieleden en vrienden uitnodigde om deel te nemen aan het extravagante evenement. Onder de Italiaanse zon blies het petekind van prins Laurent (60) de kaarsjes uit op een gigantische taart en danste ze

Lees meer »

Biden herhaalt dat hij “meest gekwalificeerde” kandidaat is, maar maakt weer pijnlijke versprekingen: “Ik koos vicepresident Trump”

Amerikaans president Joe Biden heeft donderdag herhaald dat hij niet uit de race naar het Witte Huis stapt. “Ik ben de meest gekwalificeerde kandidaat voor het presidentschap”, klonk het in zijn “big boy”-persconferentie. De Democraat struikelde echter geregeld over zijn woorden en sprak over “vicepresident Trump”, nadat hij Oekraïens staatshoofd Zelenski ook al als “president Poetin” had aangekondigd.

Lees meer »

Congress kwam, zag en overwon weer op Ieperfest

Twaalf jaar na hun laatste show bestormden de mannen van de legendarische Ieperse hardcoreband Congress zondag nog eens het podium van een hopeloos uitverkocht Ieperfest, het festival waar het voor hen dertig jaar geleden allemaal begon. “Dat opende de deuren naar internationaal succes”, zegt gitarist Joost Noyelle.
The post Congress kwam, zag en overwon weer op Ieperfest appeared first

Lees meer »

Amerika-experten over de aanslag op Trump: “Die bebloede Trump: dat wordt hét beeld van de verdere campagne”

De moordpoging op Trump legt de verkiezingscampagne in een nieuwe, andere plooi. Já, Trump zal vooruit schieten in de peilingen. En já, hij zal dit incident uitknijpen tot de laatste druppel. Dat zeggen Amerika-experten David Criekemans en Herman Matthijs. “Trump komt hieruit als een man die in crisis onmiddellijk reageert. Dat zal op de kiezers beslist indruk maken.”

Lees meer »