Laatste Anzac Day voor Nieuw-Zeelandse ambassadeur

Vandaag is het 109 jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog begon. Voor het Australian and New Zealand Army Corps was dat met de landing op het Turkse schiereiland Gallipoli.

Op Anzac Day wordt hun inzet wereldwijd herdacht. Vandaag was de Nieuw-Zeelandse ambassadeur Ms Diana Reaich aanwezig in Mesen, samen met de ambassadeur van Australië Ms Caroline Millar en vertegenwoordigers van beide landen om die dag te herdenken.

Dit vond plaats op het New Zealand Memorial Park in Mesen. Enkele kinderen lazen getuigenissen voor, de hymnes werden gezongen en kransen werden neergelegd. Voor Ambassadeur Diana Reaich was het haar laatste Anzac-herdenking, want binnen enkele maanden trekt ze terug naar haar moederland. (EF)

The post Laatste Anzac Day voor Nieuw-Zeelandse ambassadeur is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Nieuw waterspeeltoestel voor speelbos Doerak

Het speelbos Doerak op Sint-Anna, nabij het Don Boscocollege Kortrijk, is een speeltoestel rijker. Nabij de hoeve waar het Jongerenatelier gehuisvest is, werd een zandbak met een nieuw waterspeeltoestel neergepoot. Het waren de jongeren van het Jongerenatelier zelf die het nieuwe toestel plaatsten.
The post Nieuw waterspeeltoestel voor speelbos Doerak appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tom Waes helpt jongeren stemmen in ‘Eerste keus’: “Mijn eigen kinderen geef ik geen politiek advies”

Zelf is hij gegeerd wild bij zowat elke partij, maar de politieke ambitie van Tom Waes (55) beperkt zich tot het maken van een nieuw tv-programma. Samen met Wetstraatjournalist Pieterjan De Smedt (38) informeert hij jongeren in ‘Eerste Keus’ op hun weg naar de stembus, en die blijken bijzonder direct. “Bart De Wever kwam blazend buiten na zijn vagevuur.”

Lees meer »

Donald Trump wil verbod op de biopic over zijn jonge jaren

Terwijl Donald Trump (77) op de beklaagdenbank zit, dreigt hij om de makers van een biopic aan te klagen. ‘The apprentice’, dat in Cannes in première ging, schetst een weinig flatterend portret van de jonge Trump. Vooral een scène waarin hij zijn ex-vrouw Ivana verkracht, zorgt voor opschudding.

Lees meer »

Nicki Minaj vrijgelaten na arrestatie voor drugsbezit in Nederland, show in Manchester afgelast: “40 joints in bagage”

De Amerikaanse rapper en zangeres Nicki Minaj is zaterdag na enkele uren verhoor op de Nederlandse luchthaven Schiphol vrijgelaten. Ze zat vast omdat ze softdrugs wilde uitvoeren. Volgens bronnen had de rapper “circa veertig joints” bij zich. Op beelden op haar Instagram was te zien hoe ze in discussie ging met een medewerker van de politiediensten.

Lees meer »

Ontdek wandelpaden in de Hellewijk

Op zondag 2 juni kan je een stukje ongekend Wevelgem verkennen. Het buurtcomité van de Hellewijk – tegen de grens met Bissegem aan – stippelde een natuurwandeling uit die langs vergeten fiets- en wandelpaden loopt en een blik geschiedenis van de wijk opentrekt.
The post Ontdek wandelpaden in de Hellewijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Charlotte Timmers onder de indruk van Niels Destadsbader tijdens eerste toonmoment ’14-18′: “Cute hoe je de cast aanmoedigt”

Zondag 2 juni wordt een hoogdag voor in de carrière van Charlotte Timmers (36) en Niels Destadsbader (35), want zij maken dan hun grote spektakel-musicaldebuut in ‘14-18′. In het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs wordt op dit moment de allerlaatste hand aan gelegd aan de herneming. Reporter Jarne mag in primeur het eerste kwartier volgen en strikt het duo

Lees meer »