Oorlogsslachtoffers herdacht op Anzac Day aan Pou Maumahara

Vandaag donderdag 25 april is Anzac Day, de dag waarop in Australië en Nieuw-Zeeland alle overledenen worden herdacht die gesneuveld zijn tijdens oorlogen wereldwijd. Ook in Zonnebeke werd daar aandacht aan besteed.

In het Polygonebos in Zonnebeke verzamelden donderdagochtend zo’n 300 aanwezigen om de gesneuvelden te herdenken. Bij het opkomen van de zon weerklonk zang, trompetgeschal en doedelzakmuziek. Daarna trok de delegatie van gemeentebestuur en tal van ambassadeurs richting het kasteeldomein in Zonnebeke, waar aan het monument Pou Maumahara nog een speciale herdenking plaatsvond met liederen in het Maori en de nationale hymne van Nieuw-Zeeland. Speciaal voor deze gebeurtenis was ook een delegatie van het King’s College uit Auckland in Nieuw-Zeeland naar ons land overgekomen. Als eerbetoon aan de gevallen soldaten brachten zij een haka. Na het neerleggen van Poppies trok de menigte ook nog naar het Tyne Cot Cemetery, waar nog een herdenking gepland stond.

(ZB)

The post Oorlogsslachtoffers herdacht op Anzac Day aan Pou Maumahara is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

AvrosTros tekent protest aan tegen diskwalificatie Joost Klein

De AvroTros, de omroep die de Nederlandse inzending organiseert, gaat bij de European Broadcasting Union (EBU) protest aantekenen tegen de ‘gang van zaken’ rond de diskwalificatie van Joost Klein bij het Songfestival. Algemeen directeur Taco Zimmerman zei dat in de uitzending van het programma EenVandaag zaterdagavond.

Lees meer »

Joost Klein nog wel aanwezig in Malmö: zanger gespot in hotel

Journalisten van de Zweedse krant ‘Aftonbladet’ hebben Joost Klein gespot in zijn hotel in Malmö. De zanger werd onderworpen aan enkele vragen over het onderzoek dat momenteel wordt uitgevoerd naar het incident van donderdagavond, maar een reactie wilde hij niet geven. “Een fijne dag verder”, klonk enkel het vanuit de lift.

Lees meer »

Veertiger vrijgesproken voor voyeurisme in pashokje van 13-jarig meisje in Brugs zwembad: “Hij filmde om de bewakingscamera’s te testen”

Een 40-jarige Bruggeling is voor de Brugse rechtbank vrijgesproken voor voyeurisme. In de kleedhokjes van het LAGO-zwembad in Brugge zou B.D. een 13-jarig meisje gefilmd hebben met zijn gsm, maar zelf ontkende hij dit met klem. Zijn uitleg voor wat er wél gebeurde, was opmerkelijk.
The post Veertiger vrijgesproken voor voyeurisme in pashokje van 13-jarig meisje in Brugs zwembad:

Lees meer »

China: VS moeten ‘hun verkeerde acties’ direct terugdraaien

China is verbolgen over de Amerikaanse importheffingen op tal van Chinese producten en wil dat de maatregelen direct worden teruggedraaid. “De Verenigde Staten moeten onmiddellijk hun verkeerde acties corrigeren en de aanvullende tariefmaatregelen tegen China annuleren”, meldt het Chinese ministerie van Handel.

Lees meer »

“Voetbal sluit perfect aan op ons DNA”: West-Vlaams chipsicoon Croky is voor tiende keer naamsponsor van Beker van België

Vandaag beslechten Union en Antwerp wie de Croky Cup in de prijzenkast mag bijzetten. Die begeerde Beker van België krijgt de winnaar uit handen van Yves De Vinck, ceo van het gelijknamige chipsmerk dat het prestigieuze bekertornooi sponsort. De op en top Belgische chipsproducent zag bijna zestig jaar geleden in het diepe West-Vlaanderen het levenslicht. “Voetbal sluit perfect aan bij

Lees meer »

RWDM degradeert uit hoogste klasse

RWDM speelt volgend seizoen niet meer in de Jupiler Pro League. Op de slotspeeldag van de Relegation Play-off verloor het team uit Molenbeek met 2-0 op het van Eupen. Kortrijk, dat ook nog gevaar liep, ging met 3-1 onderuit bij Charleroi maar behoudt uitzicht op het behoud.

Lees meer »

Ook volkstuintjes halen opgelucht adem nu het echt lente wordt: “Slakken, slakken, slakken! Spijtig dat ge ze niet kunt opeten”

De lente is begonnen. Dat doet haast iedereen deugd, en zeker de duizenden volkstuiniers in ons land. De verloren weken van een verzopen voorjaar kunnen eindelijk worden ingehaald, de schrik voor regen, vorst, hagel en slakken kan gaan liggen. Wat kost het om zo’n volkstuintje te hebben? Hoe lang is de wachtlijst? En waarom groeit er opvallend veel pijpajuin? Op

Lees meer »

“Ze spelen potje schaak, maar zetten zichzelf schaakmat”: topsprinters geërgerd na “lakse” tactiek Alpecin-Deceuninck

“Zij gingen vol op de enige helling van de dag, om nadien niet meer te helpen”, zegt Jasper Stuyven (32) namens Lidl-Trek. ‘Zij’, dat zijn de renners van Alpecin-Deceuninck. De troepen van Kaden Groves lieten een heel pak topsprinters gefrustreerd achter omwille van hun koerstactiek. Vollenbak op de eerste helling om (zonder succes) enkele sprinters overboord te gooien, terwijl ze

Lees meer »

“Ze is een deel van mij”: familieman Alexander Blessin laat feestgedruis aan zich voorbijgaan om te vieren met vrouw Charlotte en dochters

Bestuur, spelers en fans huilden. Maar het grootste emo-moment? Union-trainer Alexander Blessin rende na het laatste fluitsignaal de tribune in op zoek naar zijn deels verlamde vrouw Charlotte. Knuffels en mooie woorden volgden. “Wat ik tegen haar gezegd heb na de match? Oh, zoveel dingen. Ongetwijfeld dat ik van haar houd.”

Lees meer »