Belgische toeriste (57) omgekomen op Gran Canaria door val van rots voor de ogen van dochter

Een Belgische toeriste is op Gran Canaria om het leven gekomen nadat ze van een rots naar beneden viel. Hulp kon niet meer baten. Dat melden lokale media.

 

Meer krantenkoppen in België

Burgemeester Bram Degrieck niet verhoord na huiszoeking in kabinet: “Zowel niet als verdachte of als getuige”

Naar aanleiding van de huiszoeking op het gemeentehuis van De Panne is burgemeester Bram Degrieck niet verhoord of in verdenking gesteld. Dat meldt zijn advocaat Kristiaan Vandenbussche. Volgens zijn raadsman weet Degrieck dus zelfs niet waar het onderzoek precies over gaat.
The post Burgemeester Bram Degrieck niet verhoord na huiszoeking in kabinet: “Zowel niet als verdachte of als getuige”

Lees meer »

LIVEBLOG RONDE VAN ZWITSERLAND. Kuypers maakt deel uit van kopgroep, wat kunnen Uijtdebroeks en Van Gils in eerste bergrit?

In de Ronde van Zwitserland staat vandaag de eerste bergrit op het programma. De renners leggen 171 kilometer af tussen Rüschlikon en de Gotthardpass. Naast de slotklim van acht kilometer aan bijna zeven procent moet het peloton onderweg nog twee beklimmingen verteren, een van derde en een van tweede categorie. Op deze pagina zit u op de goeie plek om

Lees meer »

Kusthoreca zoekt voor komende zomer nog volop jobstudenten: “Zelf harder werken ofwel vroeger sluiten”

De voorbije jaren was het voor de vele restaurants, cafés en hotels moeilijk om voldoende personeel te vinden om de drukke zomerdagen te overbruggen. Ook voor deze zomer zijn er nog heel wat vacatures. Toch zijn er ook ondernemers die het op een andere manier oplossen en met een grote poule jobstudenten werken. “Je moet je personeel tegenwoordig extra in

Lees meer »

Jumbo komt naar Menen: mogelijk al opening in voorjaar van 2025

Jumbo komt naar Menen! Met een overduidelijke boodschap op sociale media komt hiermee een einde aan het maandenlange gissen en gokken. Voor de uitbating van de nieuwe supermarkt zocht de Nederlandse keten het niet ver van huis: Jumbo Lauwe zal een nieuw filiaal aan hun portefeuille toevoegen.
The post Jumbo komt naar Menen: mogelijk al opening in voorjaar van

Lees meer »

“Mijn bomma heeft gehuild. En ik heb wakker gelegen.” Conner Rousseau voelt zich schuldig

Ook al was hij als lijstduwer een stemmenkanon in Vlaanderen (75.801 voorkeurstemmen), Conner Rousseau (31) stond zondagavond beteuterd op het podium. Je zág het schuldgevoel in zijn ogen: Vooruit had het zonder zijn fratsen beter kunnen doen. Een dag later heeft hij het nog altijd moeilijk. Wij gingen met Rousseau in gesprek: “Mijn bomma heeft gehuild. En ik heb wakker

Lees meer »

Olivier Deschacht zwaar ontgoocheld na mislukte finale ‘Special Forces’: “Als ík na Loïc was begonnen, was het me ook gelukt”

Fysiek heeft Olivier Deschacht (43) ‘Special Forces’ zonder kleerscheuren doorstaan – al was het bij momenten nipt. Maar op emotioneel vlak was het moeilijker om z’n deelname te verwerken, geeft de voormalige profvoetballer toe. Een gesprek over z’n ontgoocheling over de mislukte finale en de lessen die hij tijdens die zeven dagen vol ontberingen leerde. “Ik besef nu dat ik

Lees meer »

Brugge krijgt tegen begin 2028 een nieuwe Krakelebrug

Vanaf eind 2025 wordt een nieuwe Krakelebrug in Brugge gebouwd. Die werken zullen ruim twee jaar duren. De oude brug is sinds september 2022 buiten gebruik. “De nieuwe brug wordt een tafelbrug, met een brugdek van 21 meter”, zegt Lieven Dejonckheere, afdelingshoofd van De Vlaamse Waterweg. Tegelijkertijd wordt het kruispunt veiliger heringericht voor fietsers.
The post Brugge krijgt tegen

Lees meer »

“De kandidaten slapen in tenten, wij hebben wél douche en bed”: achter de schermen van ‘Special Forces’

Zeven dagen lang filmen onder een brandende zon en nauwelijks vier uur slaap per dag. Ook voor de crew is ‘Special Forces’ een ware beproeving. Maar hoe verlopen die opnames nu precies? Eindredacteur Oliver en showrunners Arne en Tanja gunnen ons een blik achter de schermen. “Tijdens de milling verstoppen we ons in de bosjes. Het is zo’n emotionele proef

Lees meer »

ONZE OPINIE. “De ‘Atlas-vloek’ van Bart De Wever”

“Zoals Atlas in de Griekse mythologie gestraft werd om voor eeuwig het hemelgewelf op zijn schouders te torsen, zo lijkt Bart De Wever (N-VA) momenteel in zijn eentje het volle gewicht van de vaderlandse politiek te schragen”, schrijft hoofdredacteur Dimitri Antonissen. Vlaams informateur. Federaal informateur. Burgemeester. Partijvoorzitter. “Je kan dat moedig noemen. Of is het vooral een antieke visie op

Lees meer »