Belgische toeriste (57) stort voor ogen van dochter 100 meter naar beneden van rots op Gran Canaria

Een 57-jarige Belgische toeriste is maandag meer dan 100 meter naar beneden gestort van op een van de hoogste rotsen op Gran Canaria (Spanje). Haar dochter (28) was erbij en zag het drama gebeuren. Ze verwittigde de hulpdiensten, maar haar moeder bleek overleden. 

Meer krantenkoppen in België

EU verlengt tijdelijke bescherming voor Oekraïense vluchtelingen, ngo’s vragen duurzamer statuut: “Dit wordt een kwestie van jaren”

De lidstaten van de Europese Unie gaan de tijdelijke bescherming voor Oekraïense vluchtelingen met één jaar verlengen tot 4 maart 2026. Dat hebben de ministers bevoegd voor asiel en migratie beslist op een bijeenkomst in Luxemburg. Goed nieuws, vinden vluchtelingenorganisaties, maar omdat een oplossing van het conflict in Oekraïne niet direct in zicht is, pleiten ze voor een duurzamer statuut.

Lees meer »

Studenten zoeken steun om surfkampen voor jongeren uit kansengroepen te organiseren

Jongeren uit kansengroepen hebben minder de mogelijkheid om een surfervaring te beleven. Liselotte Oyen en Oliver DeWolf proberen daar met hun vzw Monstergolf verandering in te brengen. Met de steun van acht studenten uit het studiegebied sociaal agogisch werk gaan ze op zoek naar de middelen daarvoor. “Omdat surfen zo’n deugd doet, fysiek maar zeker ook mentaal.”
The post

Lees meer »

Al 30 kopers voor Nieuw Overleie, slechts 3 aankopen door -30’ers ondanks unieke premie van € 5.000

Sinds begin dit jaar meldden zich zo’n 700 geïnteresseerde kopers voor Nieuw Overleie, de nieuwe Kortrijkse stadswijk die weldra zal verrijzen op de oude Eandis site. Van de vijftig betaalbare appartementen die de voorbije maanden op de markt zijn gekomen – op een totaal van 102 – waren de eerste dertig in een mum van tijd verkocht. Woensdag 19 juni

Lees meer »

KIJK – Na eerdere inbraak in Bellewaerde dringt YouTuber nu ook ‘s nachts binnen in Plopsaland: “We hebben klacht ingediend”

Voor de tweede keer dit jaar drong een YouTuber, die zichzelf Yung Jamie noemt, ’s nachts een pretpark binnen. In januari was dat Bellewaerde, nu werd het Plopsaland. De man loopt rond in het park, tapt een pint en gaat in zijn onderbroek een vijver in. “We hebben klacht ingediend bij de politie”, zegt Sofie Loy van Plopsaland.
The

Lees meer »

Hezbollah dreigt met oorlog tegen Cyprus als het Israël helpt

De leider van de Libanese militie Hezbollah, Hassan Nasrallah, heeft woensdag tijdens een tv-toespraak niet alleen Israël bedreigd, maar ook EU-lidstaat Cyprus. Indien de Cypriotische regering de luchthavens van het eiland ter beschikking zou stellen van de Israëliërs om Hezbollah aan te vallen, dan zou dat beschouwd worden als een “oorlogsdaad”.

Lees meer »

Bekend restaurant Nele komt komende maanden (eventjes) terug als pop-up in de Bottelarij: “We willen dat nostalgische gevoel terug”

Het bekende familierestaurant Nele in Kortemark sloot eind december vorig jaar na 52 jaar noodgedwongen de deuren, tot spijt van heel wat Kortemarkenaren. Daar lijkt nu even verandering in te komen, want chef Jean-Paul Van Henis komt even terug, zij het dan in een soort pop-upvorm in de Bottelarij.
The post Bekend restaurant Nele komt komende maanden (eventjes) terug

Lees meer »

Oppositie van Wingene en Ruiselede bundelt de krachten: N-VA, Burgerbelangen en Respect trekken als één kartel naar de kiezer

Sensatie tijdens de N-VA-persconferentie van woensdagavond 19 juni: alle oppositiepartijen van Wingene en Ruiselede trekken in één kartel en één lijst naar de kiezer. Lijsttrekker is de 34-jarige Pieter-Jan Verhoye, N-VA-fractieleider en parlementair adviseur van parlementslid Maaike De Vreese. “We gaan voor een nieuwe politieke wind in de nieuwe fusiegemeente Wingene”, aldus Verhoye. Het nieuwe kartel heet ‘N-VA RESPECT BURG-BL’.<br

Lees meer »