Hadja Lahbib (MR) roept zaakgelastigde Chinese ambassade op het matje na hacking: “Parlementsleden moeten vrij kunnen werken”

Minister van Buitenlandse Zaken, Hadja Lahbib (MR), heeft de zaakgelastigde van de Chinese ambassade ontboden. Dit volgt als reactie op berichten dat Els Van Hoof (CD&V), die voorzitter is van de commissie Buitenlandse Zaken, gehackt is door China. 

Meer krantenkoppen in België

LIVE GAZA. 21 doden bij nieuwe Israëlische aanvallen in Rafah – Politie drijft manifestatie aan Israëlische ambassade in Ukkel uiteen

Israëlische tanks hebben het centrum van Rafah bereikt. Dat zeggen getuigen dinsdag tegen persbureau ‘Reuters’. De Israëlische troepen zouden gezien zijn bij de Al Awsamoskee, een centraal punt in de stad. De brand in een vluchtelingenkamp waarbij zondag volgens lokale autoriteiten 45 Palestijnen om het leven kwamen, kan niet alleen veroorzaakt zijn door de munitie waarmee Israël een nabijgelegen doelwit

Lees meer »

Plechtige Memorial Day ter ere van gesneuvelde Octaaf Desmet

Afgelopen donderdag werd naar jaarlijkse traditie op de militaire begraafplaats in Ingooigem een stijlvolle ceremonie georganiseerd door de American Overseas Memorial Day Association Belgium (AOMDA). Sinds 1923 bestendigen zij de herinnering aan de Amerikaanse strijdkrachten die stierven in de verdediging van de vrijheid en begraven liggen in België. Dit gebeurde tijdens de plechtigheid Memorial Day waarop de gesneuvelde soldaat Ingooigemnaar

Lees meer »

Komt de nieuwe Kim Clijsters uit West-Vlaanderen?

Terwijl de profs er vorige zondag al aan begonnen, begint zondag ook de juniorenversie van Roland Garros. Voor ons land is het daarbij vooral uitkijken naar Jeline Vandromme (16). De Brugse begint in Parijs een half jaar na haar zege op het EK -16 en haar eindoverwinning op de Europese Masters aan haar eerste grandslamtoernooi. Een kennismaking.
The post

Lees meer »

Woningmaatschappij !Mpuls organiseert barbecue voor Dag van de Buren

Vandaag wordt op verschillende plaatsen de ‘Dag van de Buren’ gevierd. Ook in Menen ging dat niet onopgemerkt voorbij, en verzamelden een 100-tal mensen in De Koekuit. Ze konden er genieten van een heerlijke maaltijd en van een shownamiddag.
The post Woningmaatschappij !Mpuls organiseert barbecue voor Dag van de Buren appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vandaag officieel? Vincent Kompany geland in München om laatste contractdetails af te handelen

Dé gekste trainerswissel van de zomer. Bayern München wil de komst van Vincent Kompany (38) vandaag officieel aankondigen – Kompany keerde terug van een korte vakantie. Bestuurslid Karl-Heinz Rummenigge bevestigt dat de deal op een paar details na rond is en zopas is onze landgenoot geland op de luchthaven in München. De Duitse Rekordmeister betaalt 10,5 miljoen euro aan Burnley

Lees meer »

Zwaantjes Roller Club succesvol op BK

Het Belgisch kampioenschap skeeleren op de piste en de weg in Zandvoorde en Wilsele is voor de Zwaantjes Roller Club een voltreffer geworden. De club kon vijf kampioenen en 74 medailles vieren.
The post Zwaantjes Roller Club succesvol op BK appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bristol vraagt gerechtelijke reorganisatie aan en houdt uitverkoop

De Euro Shoe Group, de vennootschap achter de schoenen- en kledingwinkels Bristol, vraagt bij de rechtbank van Hasselt een gerechtelijke reorganisatie aan. Ze hoopt via die procedure een overnemer of overnemers te vinden, “om de werkgelegenheid maximaal te behouden”. Dat heeft de groep met 117 winkels in België vrijdag aangekondigd.
The post Bristol vraagt gerechtelijke reorganisatie aan en houdt

Lees meer »

Ze woont in Singapore, maar toch wint Emilie ‘Junior Bake Off’ in Vlaanderen: “De zotste zomer van mijn leven”

“Mijn ouders wisten aanvankelijk niet dat ik me had ingeschreven.” En dat hun dochter ook ‘Junior Bake Off’ zou winnen, was al helemaal een verrassing voor de mama en papa van Emilie. Hun vijftienjarige bakster kaapte, na een spectaculaire feesttaart, de overwinning weg in het vierde seizoen. Van een programma dat ze tot voor kort niet eens kende, want de

Lees meer »

Onverhoopte promotie voor Lions One

Na een sterke terugronde, beloond met een tweede plaats in de eindstand, krijgt Zedelgem Lions One de kans om te promoveren naar tweede provinciale. Ze grijpen die kans met beide handen, ook al komt de overstap naar tweede provinciale er eerder dan verwacht. Daar willen ze een rustig seizoen afwerken, al reikt de ambitie op termijn nóg verder.
The

Lees meer »

Fakkeltheater geeft startschot voor een veelbeloven, gevarieerd theaterseizoen 2024-2025, mét ook West-Vlaamse inbreng

Het Fakkeltheater kondigt met trots zijn 69e speelseizoen aan, dat van start gaat op vrijdag 29 juni 2024. Met meer dan 60 producties en 550 voorstellingen belooft het nieuwe seizoen een veelzijdig aanbod van theater, comedy en musical. En goed nieuws, ook in het nieuwe seizoen spelen er talrijke (gewezen) West-Vlamingen mee.
The post Fakkeltheater geeft startschot voor een

Lees meer »