Vandaag officieel? Vincent Kompany geland in München om laatste contractdetails af te handelen

Dé gekste trainerswissel van de zomer. Bayern München wil de komst van Vincent Kompany (38) vandaag officieel aankondigen – Kompany keerde terug van een korte vakantie. Bestuurslid Karl-Heinz Rummenigge bevestigt dat de deal op een paar details na rond is en zopas is onze landgenoot geland op de luchthaven in München. De Duitse Rekordmeister betaalt 10,5 miljoen euro aan Burnley FC, waar onze landgenoot pas uit de Premier League degradeerde. 

Meer krantenkoppen in België

Izegem krijgt 2 vuilnisbakken met speciale gleuf voor pizzadozen

De stad Izegem wil een einde maken aan rondslingerende pizzadozen en plaatst daarom 2 vuilnisbakken met een speciale gleuf voor pizzadozen op de Grote Markt. "Pizzadozen zijn meestal te groot voor een gewone vuilnisbak. Daar willen we met deze pizzavuilnisbakken iets aan doen", zegt schepen van Openbaar domein Caroline Maertens (N-VA).

Lees meer »

Vijf nieuwe kandidaten voor lijst CD&V – RKD

De fusiepartij CD&V (Wingene) en RKD (Ruiselede) maakt vijf nieuwe kandidaten bekend voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober. Ze zijn afkomstig uit Wingene, Zwevezele en Ruiselede. Burgemeesters Lieven Huys en Greet De Roo hebben er alle vertrouwen in dat deze diverse groep mee het verschil kan maken. “We willen ons steentje bijdragen aan de uitbouw van de nieuwe gemeente”, klinkt het

Lees meer »

Hoogtechnologische sensoren moeten geurhinder in Rumbeke oplossen

Al jarenlang zijn er in Rumbeke regelmatig klachten rond geurhinder. Waar de stank vandaan komt, is moeilijk te achterhalen, al hopen de stad Roeselare, het provinciebestuur en de WVI, de West-Vlaamse Intercommunale, daar binnenkort een antwoord op te hebben. Ze investeerden in een netwerk van hoogtechnologische sensoren dat de geurhinder in kaart moet brengen.

Lees meer »

Lukaku is te breed

‘Het leeft niet, het EK’, zei een voetbalminnende vriend onlangs. ‘Dat komt nog wel’, stelde ik hem gerust. ‘Het land heeft even tijd nodig om te bekomen van ruziënde politici en het lappendeken aan stembusgang-analyses.’ En ja hoor, toen ik maandag tegen kwart voor zes mijn stamcafé binnenstapte, zaten de supporters al in groten getale
The post Lukaku is

Lees meer »

Staatssecretaris De Moor begrijpt bezorgdheid in Zutendaal over gepland opvangcentrum voor asielzoekers: “Maar de nood aan opvang is groot”

In de loop van volgende week zullen in een voormalig hotel in Zutendaal maximaal 60 asielzoekers worden opgevangen. Het gebouw wordt momenteel ingericht. Burgemeester Ann Schrijvers (ZVP) reageerde afgelopen weekend bezorgd, vanwege de ligging van het centrum en was misnoegd over de late communicatie. "Ik begrijp dat de termijn kort is", antwoordt staatssecretaris van Asiel en Migratie Nicole De Moor

Lees meer »

LIVEBLOG BK WIELRENNEN. Finale barst los: Van Aert, Stuyven en Nys proberen weg te springen uit peloton, Campenaerts en Hermans op kop

Vandaag staat het BK wielrennen op het programma. Remco Evenepoel wilde maar wat graag nog een jaar langer rondrijden in de tricolore trui, maar door ziekte liggen er kansen voor onder anderen Wout van Aert, Jasper Philipsen, Tim Merlier, Arnaud De Lie, Thibau Nys en Jasper Stuyven. Volg het Belgisch kampioenschap op de voet in onderstaande liveblog.

Lees meer »