Pep Guardiola geeft zijn zegen over nakende overgang Vincent Kompany naar Bayern München: “Ik loop héél hoog op met Vincent”

Dit weekend hoopt Bayern eruit te zijn met Burnley over Vincent Kompany. De onderhandelingen over de afkoopsom, die de Duitse club liefst rond de 10 miljoen euro had willen houden, zitten in een stroomversnelling. Intussen rondde Bayern de gesprekken met de stafleden af. En gaf Pep Guardiola zijn zegen: “Ik ben héél blij met de link tussen Bayern en Vincent.” 

Meer krantenkoppen in België

Toch geen enkelband voor verdachte van explosie

In het onderzoek naar een explosie in Brugge wilde de Brugse raadkamer een jonge Brusselaar onder elektronisch toezicht plaatsen. De Brugse afdeling van het parket West-Vlaanderen gaat echter in beroep tegen die beslissing, waardoor de verdachte toch nog twee weken langer in de cel blijft.
The post Toch geen enkelband voor verdachte van explosie appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Youtuber (24) onthult hoeveel geld hij als Europees Parlementslid verdient nadat hij als stunt wordt verkozen

De 24-jarige Fidias Panayiotou uit Cyprus heeft in een video op Tiktok onthuld hoeveel hij als Europees Parlementslid verdient. De youtuber zetelt sinds juni onafhankelijk in het parlement, nadat hij onverwacht werd verkozen. In de video somt Panayiotou enkele opvallende bedragen op. Vervolgens vraagt hij lachend aan zijn kijkers of zij vinden dat hij onder- of overbetaald wordt.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Kremlin wil “maatregelen” tegen NAVO treffen nadat alliantie steun aan Oekraïne versterkt

De staatshoofden en regeringsleiders van de 32 NAVO-landen waarschuwen China voor de steun van Peking aan de oorlog van Rusland tegen Oekraïne. Dat land is dan weer op een “onomkeerbaar pad” naar NAVO-lidmaatschap, zo staat in de verklaring die de NAVO-landen op de top in Washington woensdag hebben aangenomen. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

“Kaalgeschoren, beplast en met de dood bedreigd”: milde straf voor gruwelijke mishandeling tiener in Brugge

Nadat hij de instelling waar hij verbleef ontvlucht was, zocht een 17-jarige jongen onderdak bij een kennis in Brugge. Daar wachtten hem urenlange vernederingen en mishandelingen waarbij hij kaalgeschoren en zelfs beplast werd. Dader Dylan D. riskeerde zes jaar effectief, maar kreeg vrijdag vijf jaar voorwaardelijk. “Hoe ziek ben je als je zoiets op zo’n jonge leeftijd doet?”
The

Lees meer »

“Eens in de top tien finishen zou heel mooi zijn”: een jaar geleden nog in de put, nu wil Harm vanhoucke zich tonen in de Tour

Harm Vanhoucke (27) is momenteel aan de slag in de Tour de France. De vrijbuiter van Lotto-Dstny was nochtans niet voorzien voor La Grande Boucle, maar knokte zich dankzij enkele sterke resultaten toch in de Tourploeg. Nu wil de Moorselenaar zich ook tonen in de Franse bergen. “Eens in de top tien van een rit eindigen, zou mooi zijn.”

Lees meer »

Litouwse president legt eed af voor tweede mandaat en noemt daarbij de overwinning van Oekraïne prioriteit

Bijna zeven weken na zijn herverkiezing heeft de Litouwse president Gitanas Nauseda vrijdag de eed afgelegd voor zijn tweede mandaat van vijf jaar. De 60-jarige president heeft in een toespraak voor het parlement beloofd zich in te zetten voor de veiligheid van het EU- en NAVO-land, dat grenst aan de Russische exclave Kaliningrad en Wit-Rusland, de bondgenoot van Rusland.

Lees meer »

Eén vraag blijft over na voorzittersdebat Open Vld: wie is sterk genoeg om de oude krokodillen een halt toe te roepen?

Wie wordt de nieuwe voorzitter van Open Vld? De kandidaat-voorzitters legden vrijdagavond hun kaarten op tafel in een debat. Eén vraag blijft over: wie is er sterk genoeg om weerstand te bieden tegen de oude krokodillen binnen de partij? Een blauwe martelares of een zoontje van? Onze journalist was aanwezig op de confrontatie en wikt en weegt hun kansen. “Als

Lees meer »

Vlasblommekaarters vieren hun kampioenen

Inwoners van de wijk Kalberg kunnen nog altijd een frisse pint halen in volkscafé de Vlasblomme. Daar is ook een bloeiende kaartersclub gevestigd die gerund wordt door Marijke Couvreur.
The post Vlasblommekaarters vieren hun kampioenen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Geldschieters Democratische Partij bevriezen 80 miljoen euro zolang Joe Biden presidentskandidaat blijft: “Aanzienlijke wurggreep”

Enkele grote geldschieters van de Democratische Partij hebben ruim 80 miljoen euro aan donaties bevroren zolang Joe Biden presidentskandidaat blijft. Dat melden verschillende Amerikaanse media. Daarmee groeit de druk op president Biden om uit de race te stappen. "Hij wil wel volhouden, maar het lijkt een gevecht tegen het onwinbare", zegt VS-correspondent Björn Soenens.

Lees meer »

Boeing-vliegtuig verliest opnieuw kort na vertrek een wiel

Een Boeing-vliegtuig van United Airlines heeft maandag tijdens het opstijgen opnieuw een wiel verloren. Dat meldt de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij. Niemand raakte gewond tijdens de vlucht met een Boeing 757-200 die om 7.16 uur lokale tijd opsteeg vanuit Los Angeles en om 10.10 uur landde op Denver International Airport.

Lees meer »