Fietser (13) zwaargewond na aanrijding op weg naar school

In Elverdinge, een deelgemeente van Ieper, werd dinsdagmorgen een 13-jarige fietser aangereden op weg naar school. Hij raakte zwaargewond.

Het ongeval gebeurde dinsdagochtend even voor 8 uur op de Steentjemolenstraat bij het Ieperse dorp Elverdinge. Uit vaststellingen van politiezone Arro Ieper blijkt dat een 13-jarige fietser uit Vleteren op weg naar school de Steentjemolenstraat overstak vanuit de Elzendammestraat. “Daarbij werd geen voorrang verleend aan het verkeer”, zegt Glenn Verdru, woordvoerder van Arro Ieper. “Het kwam tot een aanrijding met een Renault Clio, die reed op de Steentjemolenstraat uit de richting van Poperinge. De wagen werd bestuurd door een 20-jarige vrouw uit Lo-Reninge.”

Zwaargewond

De aangereden jong bleek zwaargewond, onder meer ter hoogte van het hoofd en de ribben. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis. “Er is geen sprake van levensgevaar”, aldus Verdru. Brandweer Westhoek werd nog opgeroepen om de brokstukken op te ruimen. (TP)

The post Fietser (13) zwaargewond na aanrijding op weg naar school is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Yves Miroir dient klacht in tegen schepen Kurt Claeys voor niet naleving wet overheidsopdrachten

Bij de onderzoeksrechter heeft gemeenteraadslid Yves Miroir klacht ingediend tegen schepen Kurt Claeys voor het niet naleven van de wet op de overheidsopdrachten. Volgens Miroir is er sprake van belangenvermenging. Schepen Kurt Claeys zegt dat daar niets van aan is.
The post Yves Miroir dient klacht in tegen schepen Kurt Claeys voor niet naleving wet overheidsopdrachten appeared first on

Lees meer »

Speelotheek de Piepbal viert 45ste verjaardag

Speelotheek de Piepbal vzw vierde woensdag zijn 45-jarig bestaan met verschillende activiteiten voor de kinderen. Aansluitend was er nog een receptie en een dankwoordje voor Lions Oostende, die voor 1.000 euro aan nieuw materiaal in het kader van vrij spel sponsorde.
The post Speelotheek de Piepbal viert 45ste verjaardag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Eva Neirynck, afkomstig uit Waregem, haalt nomiantie binnen voor World Illustration Awards 2024

Illustrator Eva Neirynck, afkomstig uit Waregem, werd met haar illustraties van Vogel genomineerd voor de World Illustration Awards 2024. Eva haalde de selectie in de categorie van kinderpublicaties uit maar liefst 5.000 inzendingen van over de hele wereld. Vorig jaar won ze ook al met haar illustraties van Vogel de prestigieuze internationale illustratiewedstrijd Picture This!
The post Eva Neirynck,

Lees meer »

De stralende eerstecommunicanten van gbs KlavertjeVier

Op zondag om 9 uur mochten de leerlingen van Gemeentelijke Basisschool KlavertjeVier uit Moorslede hun eerste communie ontvangen. We zien Tuur Claerbout, Isolde Derycke, Julia Deschoenmaecker, Elise Rommel, Lion Verbrigghe, Imano Verstraete, Kymani Verstraete, Matteo Wyckaert, Marie Decaestecker, Odile Buyse, Cassidey Deleu, Gauthier Dezitter, Belle Geryl, Lily-Roos Leenknecht, Blanka Lesczak, Rogé Lybeer, Helena Saelen, Lize
The post De stralende

Lees meer »

Stewardess krijgt compensatiepakket van zes cijfers na breken been op zeven plaatsen tijdens turbulentie: “Ik sta voor altijd aan de grond”

Eden Garrity (31) was in de weer met een trolley toen de Thomas Cook-vlucht van Cuba naar Manchester in een hevige hagelstorm boven de Atlantische Oceaan terechtkwam in augustus 2019. Ze werd tegen de vloer gekwakt en brak haar been op zeven plaatsen. Wat volgde was zenuwschade en een depressie. Een toegekende schadevergoeding van zes cijfers verzacht het leed, maar

Lees meer »

Rector UGent wil met Gaza-betogers in gesprek gaan alvorens politie te sturen, maar botst op ‘njet’: “Er is meer tijd nodig”

In Gent blijven honderden studenten het Ufo-gebouw in de Sint-Pietersnieuwstraat bezetten. De actievoerders kregen tot vandaag 12 uur om hun actie stop te zetten, maar die deadline is inmiddels verstreken. Rector Rik Van de Walle wil morgen —zondag— een laatste keer in gesprek gaan, maar die uitnodiging slaan de actievoerders af. “Wij willen de voorwaarden van het gesprek bepalen”, klinkt

Lees meer »

Touringbus botst met Nederlandse wagen op brug E34 in Lille: vijf zwaargewonden

Zaterdagmiddag raakten vijf inzittenden van een auto met een Nederlandse nummerplaat zwaargewond bij een ernstig verkeersongeval op de brug over de E34 in Lille. De auto kwam van de afrit van de E34 en botste tegen een touringbus die op dat moment de brug overstak. De vijf inzittenden van de wagen werden met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, de

Lees meer »