Peugeot lanceert rechthoekig stuur: waarom? En is dat wel veilig?

De Franse autobouwer Peugeot gaat vanaf 2026 een eerste model uitrusten met een rechthoekig stuur, om dat nadien uit te breiden naar zijn volledige gamma. Is het einde van het ronde stuurwiel nabij?

 

Meer krantenkoppen in België

Youtuber dringt ’s nachts verlaten Plopsaland binnen en klimt op attracties: “Water is ijskoud”

YouTuber Yung Jamie heeft enkele dagen geleden een video op sociale media gepost waarop hij Plopsaland binnendringt. “Hier is een zwakke plek”, zegt hij terwijl hij over een hek klimt. De jongeman gaat op enkele attracties zitten en duikt zelfs een vijver in. Het attractiepark zou klacht ingediend hebben, schrijft Het laatste nieuws. “Hij heeft niks beschadigd, maar we willen

Lees meer »

Extra controles op alcohol en drugs in het verkeer dit weekend

De federale politie organiseert vanaf vrijdagavond tot maandagochtend een nieuw ‘weekend zonder alcohol of drugs achter het stuur’. Ze hoopt zo weggebruikers ertoe aan te zetten oplossingen te zoeken om niet onder invloed van alcohol of andere substanties achter het stuur te kruipen.
The post Extra controles op alcohol en drugs in het verkeer dit weekend appeared first on

Lees meer »

Loonkloof “nergens zo groot als in de sport”

Het gemiddeld jaarloon van een mannelijke professionele sporter: net geen 200.000 euro. Een vrouwelijke professionele sporter verdient gemiddeld minder dan 40.000 euro. “De genderkloof is gigantisch”, zegt het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen in een nieuw rapport.

Lees meer »

Rusland voert (opnieuw) massale aanval uit op Oekraïense energiecentrales: “Vaak uren aan een stuk geen stroom” 

Rusland heeft opnieuw een zware luchtaanval uitgevoerd op de Oekraïense energiecentrales, onder meer in Lviv en Zaporizja. Daarbij vielen 2 gewonden, zegt het Oekraïense ministerie van Energie. Het is deze week al de tweede grote Russische aanval op Oekraïense energie-infrastructuur. "Er is vaak uren aan een stuk geen stroom", zegt VRT NWS-journalist Marijn Trio vanuit Lviv.

Lees meer »

Youtuber dringt opnieuw ‘s nachts pretpark binnen en klimt op attracties: “Bobbejaanland en Walibi, jullie zijn de volgende”

Youtuber Yung Jamie heeft enkele dagen geleden een video op sociale media gepost waarop hij Plopsaland binnendringt. “Hier is een zwakke plek”, zegt hij terwijl hij over een hek klimt. De jongeman gaat op enkele attracties zitten en duikt zelfs een vijver in. Het attractiepark heeft een klacht ingediend. “Hij heeft niks beschadigd, maar we willen vooral een signaal geven

Lees meer »

“Eens struikelen is niet erg. Zolang je niet vol op je gezicht gaat”

Nieuwe opdracht van België op het EK voetbal. Tegen Roemenië moet vanavond rechtgetrokken worden wat door de Slovaken scheef is getrokken. “Want één keer struikelen in de groepsfase is niet erg, zolang je maar niet vol op je gezicht gaat en niet meer in staat bent om recht te krabbelen”, aldus onze chef voetbal Niels Poissonnier die zag hoe de

Lees meer »