Bergwandelaars in de Alpen zijn maar beter extra voorzichtig: “Bovengemiddelde sneeuwlaag”

Nu de maand juni dichterbij komt, wordt het bergwandelseizoen weer op gang getrapt. Maar boven de 2.200 meter is Koning Winter nog steeds de baas en bestaat het risico op lawines. Dat meldt de politie van het Zwitserse kanton Wallis. De politie roept wandelaars dan ook op voorzichtig te zijn. 

Meer krantenkoppen in België

LIVEBLOG RODE DUIVELS. Met Faes en Debast centraal achterin én Doku op de bank? Ontdek hier de vermoedelijke basis

Matchday! De openingsmatch van de Rode Duivels tegen Slovakije op het EK voetbal volgt vanavond om 18u. Gisteren had Tedesco goed nieuws rond Vertonghen en Theate, die vanavond zouden kunnen spelen. Meunier van zijn kant sluit dan weer na de tweede match, tegen Roemenië, aan bij de groep in Duitsland. Volg al het nieuws in de aanloop naar de Belgische

Lees meer »

Infomarkt voor buurtbewoners over nieuwe Leiebrug

Binnenkort zal De Vlaamse Waterweg nv een omgevingsvergunning aanvragen voor de nieuwe brug Wevelgem-Lauwe en de omgevingsaanleg. Om de buurt over het ontwerp te informeren vinden twee infomarkten plaats. Op woensdag 19 juni 2024 is er een infomarkt in OC Het Applauws in Lauwe. Op donderdag 20 juni 2024 volgt een infomarkt in CC Guldenberg in Wevelgem. De bedoeling is

Lees meer »

Brit die 16.000 kilometer van zuiden naar noorden Afrika liep, gaat opnieuw bizarre uitdaging aan: Engeland al lopend volgen tijdens het EK

Russell – Russ – Cook, de eerste mens ooit van het meest zuidelijke naar het meest noordelijke puntje van Afrika jogde, is begonnen aan een nieuwe opvallende uitdaging. De 27-jarige Engelsman is in vijf dagen naar Duitsland gerend en zal daar het Engelse voetbalelftal te voet volgen van stadion naar stadion tijdens het Europees Kampioenschap.

Lees meer »

WEERBERICHT. Tijdelijk droger vandaag, maar dan weer buien à volonté

Er lijkt geen einde te komen aan het kwakkelweer. De zwakke regenzone verlaat vrijdagochtend dan wel ons land, maar het blijft nog vrij grijs. In de namiddag verschijnen er enkele opklaringen en ontwikkelen er zich enkele buien, vooral dan in het westen. ‘s Avonds bereikt een gestructureerde buienlijn ons land. Enkele donderslagen zijn niet uitgesloten.

Lees meer »

Parkings van Graspop blijven het hele weekend gesloten

De parkeerterreinen van Graspop Metal Meeting zullen niet alleen vandaag, maar het hele festivalweekend gesloten blijven. Dat heeft de festivalorganisatie beslist na overleg met de gemeente Dessel. Bezoekers worden opgeroepen om maximaal met het openbaar vervoer en/of de fiets te komen.

Lees meer »

Een linke loting: Singapore en Filipijnen zijn tegenstanders van Huybrechts en Van den Bergh op World Cup of Darts

Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad, maar Dimitri Van den Bergh (29) en Kim Huybrechts (38) vormen wel degelijk het Belgische koningskoppel voor de World Cup of Darts van einde juni in Frankfurt. Dat heeft de Professional Darts Corporation (PDC) nu ook officieel bevestigd. In de eerste ronde wachten meteen twee niet te onderschatten tegenstanders, want Huybrechts

Lees meer »