Speelotheek de Piepbal viert 45ste verjaardag

Speelotheek de Piepbal vzw vierde woensdag zijn 45-jarig bestaan met verschillende activiteiten voor de kinderen. Aansluitend was er nog een receptie en een dankwoordje voor Lions Oostende, die voor 1.000 euro aan nieuw materiaal in het kader van vrij spel sponsorde.

“Onze speelruimte is er vooreerst voor personen met een beperking, dat is echt onze hoofdgroep. Maar daarnaast zijn er ook klasbezoeken, en komen er ook mensen uit de buurt. Nieuw is dat we sinds 1 september 2023 nog inclusiever zijn gaan werken, want de woensdag is er nu een open speelnamiddag waarop iedereen welkom is. Die combinatie van kinderen met en zonder beperking maakt het zo mooi en verrijkend”, ervaart Tatjana Vandewalle, een van de medewerkers van de Piepbal.

Uitleendienst

Naast de speelruimte is er ook de uitleendienst. “Die uitleendienst is er voor iedereen: gezinnen, therapeuten, studenten, leerkrachten, zorgcentra…We hebben ook veel sensorisch materiaal en aangepast materiaal voor blinden en slechtzienden. Ons doel is spelborden, met de nodige aanpassingen, mogelijk te maken voor iedereen. Spel is namelijk belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen.”

“Die aanpassingen zijn wel duur, en daarom is sponsoring belangrijk. Vroeger konden we rekenen op enkele vaste sponsors, maar die zijn er nu niet meer, omdat het team van de Piepbal volledig vernieuwd werd en we nu eerst een netwerk moeten zien herop te bouwen”, geeft Tatjana nog mee.

“Als er nieuwe spellen uitkomen, laten we de Piepbal weten of die ook voor hen geschikt zijn. Soms zijn er ook mensen die ons gratis spelborden schenken en dan kijken we of ze nog in goede staat zijn, en als daar spellen bij zijn die bruikbaar zijn voor de Piepbal, geven we die aan hen”, aldus Jef Suykerbuyk, medewerker van het Spellenlab van Hogeschool Vives, en lid van de raad van bestuur van de Piepbal.

Meer info: Speel-o-theek de Piepbal vzw, Verversdijk 17, 8000 Brugge, tel. 050 33 05 48, www.speelotheken.de-kade.be, www.facebook.com/depiepbal. Ook aanwezig op Instagram. Via de website kan je ook inschrijven voor de maandelijkse nieuwsbrief. (CGRA)

The post Speelotheek de Piepbal viert 45ste verjaardag is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Etienne Verbeke start voor de derde keer in Ypres Rally: “Zolang het budgettair lukt, willen we daar graag een jaarlijkse traditie van maken”

Etienne Verbeke en Hervé Boussery komen in de Ypres Rally opnieuw uit voor SXM Competition, het team van Fréderic Miclotte. Na een intermezzo met een Ford Fiesta Rally2 gaan ze dit jaar weer met een Skoda Fabia Rally2 van start.
The post Etienne Verbeke start voor de derde keer in Ypres Rally: “Zolang het budgettair lukt, willen we daar

Lees meer »

Dutroux loopt over van zelfmedelijden in zeldzaam interview en denkt nooit meer vrij te komen

De Franse journalist Karl Zéro nam een exclusief interview af bij Marc Dutroux. De beruchtste Belgische seriemoordenaar werd veroordeeld tot een levenslange celstraf en zit ondertussen al twintig jaar in de gevangenis. Dutroux beweert dat hij ‘gelyncht’ werd en zich oneerlijk behandeld voelt, omdat ‘de medeplichtigen’ nooit gestraft zijn. Hij betuigt ook heel kort spijt voor de moorden op Julie,

Lees meer »

“Jullie gaan me toch niet tot in kleedhokje volgen?”: Emma Meesseman en Belgian Cats passen als eersten olympische outfit in BOIC-boetiek

De Belgian Cats mochten de spits afbijten: Emma Meesseman en co. bezochten vandaag de pas geopende olympische boetiek van het BOIC om de officiële kledij voor Parijs 2024 te kiezen en te passen. De ene Belgian Cat is al wat ijdeler dan de andere: “Maar iedereen voelt zich hier toch wat als een klein kind in een speelgoedwinkel”.

Lees meer »

“Hij maakt het ingewikkelder dan nodig”: Degryse ziet Tedesco “geen punten scoren”, maar twijfelt niet aan zege tegen Roemenië

Geen geslaagde eerste échte test voor Domenico Tedesco op het EK. De Rode Duivels gingen pijnlijk onderuit tegen Slovakije met 0-1. “Hij heeft het ingewikkelder gemaakt dan nodig”, oordeelt analist Marc Degryse. “Dit verlies zal een mentale test vormen voor deze nieuwe groep en staf, maar tegen Roemenië zullen de Belgen wel gewoon winnen.”

Lees meer »