Speelotheek de Piepbal viert 45ste verjaardag

Speelotheek de Piepbal vzw vierde woensdag zijn 45-jarig bestaan met verschillende activiteiten voor de kinderen. Aansluitend was er nog een receptie en een dankwoordje voor Lions Oostende, die voor 1.000 euro aan nieuw materiaal in het kader van vrij spel sponsorde.

“Onze speelruimte is er vooreerst voor personen met een beperking, dat is echt onze hoofdgroep. Maar daarnaast zijn er ook klasbezoeken, en komen er ook mensen uit de buurt. Nieuw is dat we sinds 1 september 2023 nog inclusiever zijn gaan werken, want de woensdag is er nu een open speelnamiddag waarop iedereen welkom is. Die combinatie van kinderen met en zonder beperking maakt het zo mooi en verrijkend”, ervaart Tatjana Vandewalle, een van de medewerkers van de Piepbal.

Uitleendienst

Naast de speelruimte is er ook de uitleendienst. “Die uitleendienst is er voor iedereen: gezinnen, therapeuten, studenten, leerkrachten, zorgcentra…We hebben ook veel sensorisch materiaal en aangepast materiaal voor blinden en slechtzienden. Ons doel is spelborden, met de nodige aanpassingen, mogelijk te maken voor iedereen. Spel is namelijk belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen.”

“Die aanpassingen zijn wel duur, en daarom is sponsoring belangrijk. Vroeger konden we rekenen op enkele vaste sponsors, maar die zijn er nu niet meer, omdat het team van de Piepbal volledig vernieuwd werd en we nu eerst een netwerk moeten zien herop te bouwen”, geeft Tatjana nog mee.

“Als er nieuwe spellen uitkomen, laten we de Piepbal weten of die ook voor hen geschikt zijn. Soms zijn er ook mensen die ons gratis spelborden schenken en dan kijken we of ze nog in goede staat zijn, en als daar spellen bij zijn die bruikbaar zijn voor de Piepbal, geven we die aan hen”, aldus Jef Suykerbuyk, medewerker van het Spellenlab van Hogeschool Vives, en lid van de raad van bestuur van de Piepbal.

Meer info: Speel-o-theek de Piepbal vzw, Verversdijk 17, 8000 Brugge, tel. 050 33 05 48, www.speelotheken.de-kade.be, www.facebook.com/depiepbal. Ook aanwezig op Instagram. Via de website kan je ook inschrijven voor de maandelijkse nieuwsbrief. (CGRA)

The post Speelotheek de Piepbal viert 45ste verjaardag is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Achter de schermen op Tomorrowland, bij het testlab voor in beslag genomen drugs: “141 stalen getest, vooral XTC, cocaïne en ketamine”

Nieuw in de backstage van Tomorrowland: een testlab van het Nationaal Instituut voor Criminalistiek en Criminologie (NICC). Alle in beslag genomen drugs tijdens het festival worden er getest op hun samenstelling: 141 stalen al op vrijdag. “Vooral stimulerende middelen, zoals XTC, cocaïne en ketamine, maar ook cannabis”, zegt het NICC aan VRT NWS. “Voorlopig hebben we festivalgangers nog niet rechtstreeks

Lees meer »

Oekraïense politica (60) wordt doodgeschoten terwijl ze op taxi staat te wachten: “18-jarige verdachte observeerde haar al weken”

De 60-jarige Iryna Farion, een Oekraïense politica en universiteitsprofessor, is afgelopen vrijdag doodgeschoten in haar thuisstad Lviv, in het westen van Oekraïne. De politie gelooft dat het om een gerichte aanval gaat en heeft ook een hoofdverdachte in het vizier. Een jongeman van ongeveer 18 jaar ging twee weken voor de moord bijna elke dag naar Farions appartementsgebouw om haar

Lees meer »

Wij leerden de festivalgangers van Tomorrowland Limburgs: “Haddig hé”

Als je op Tomorrowland een toevallige passant aanspreekt, is de kans groter dat je iemand uit Maleisië, Curaçao, Spanje, Israël, … aanspreekt dan iemand uit Vlaanderen. Als HBVL op Tomorrowland zagen we dus onze kans schoon om enkele bezoekers van ver en minder ver enkele belangrijke Limburgse woorden aan te leren: “How jong, die knoebelkesvlaai is vies lekker.”

Lees meer »

Toeristen of zeeleeuwen: wie wint slag om La Jolla?

Virale beelden van afgelopen weekend tonen hoe zeeleeuwen in San Diego mensen van het strand van La Jolla lijken te verdrijven, maar daarmee hebben de dieren de populaire badplaats nog niet heroverd: “Het strand moet worden teruggegeven aan de mensen.”

Lees meer »

Kamala Harris belooft “niet te zwijgen” over menselijke leed in Gazastrook

Wat gebeurt in de Gazastrook is verschrikkelijk en de internationale gemeenschap mag niet wegkijken van het menselijke leed. Dat heeft de Amerikaanse vicepresident Kamala Harris donderdag (plaatselijke tijd) verklaard na een ontmoeting met de Israëlische premier Benjamin Netanyahu. Ze beloofde niet te zullen zwijgen en stelde dat het hoog tijd wordt dat de oorlog stopt.

Lees meer »

Beach Festival Nieuwpoort neemt geweldige start met Sting als ijzersterke headliner

Het Beach Festival in Nieuwpoort is vrijdag 19 juli met een knaller van start gegaan. De Noorse Dagny opende het festival en nam iedereen mee met haar ontwapenende enthousiasme. Oyesono, Billie Leyers – inderdaad, het zusje en dochter van – zette deze trend verder en liet de temperatuur nog enkele graden stijgen. Fantastic Negrito en de Amerikaanse bluesmuzikant Seasick Steve

Lees meer »

“Het Europese niveau is cruciaal, maar vreemd genoeg vinden onze partijvoorzitters niemand om Eurocommissaris te worden”

De partijvoorzitters lijken voorlopig niemand te vinden die voor ons land de komende jaren naar de Europese Commissie gestuurd kan worden. “Dat de Europese vacature voor hen momenteel eerder een vloek dan een zegen is, doet wenkbrauwen fronsen”, schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “Hoe vaak wordt ons niet verteld dat het Europese niveau cruciaal is? Maar nu ze iemand uit de

Lees meer »

Expo Not Forgotten van Yves Delplace in Talbot House in Poperinge

In het Talbot House kan momenteel een nieuwe tijdelijke tentoonstelling in de Concert Hall ontdekken. De Ieperse kunstenaar Yves Delplace stelt enkele van zijn werken tentoon tijdens de expo Not Forgotten.
The post Expo Not Forgotten van Yves Delplace in Talbot House in Poperinge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuw recreatief ponton aan kanaal Nieuwpoort-Duinkerke

Het nieuwe recreatieve ponton dat werd ingehuldigd tijdens de Big Jump aan het kanaal Nieuwpoort-Duinkerke in De Panne is bedoeld als ideale uitvalsbasis voor watersportactiviteiten (kajakken, suppen…).
The post Nieuw recreatief ponton aan kanaal Nieuwpoort-Duinkerke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Finaal groen licht voor waterstoffabriek in Zeebrugge

Er is een definitieve investeringsbeslissing genomen voor de bouw van een waterstoffabriek in Zeebrugge. Dat hebben de verscheidene bedrijven achter het project donderdag bekendgemaakt. Ook de gemeenten stappen in het project.
The post Finaal groen licht voor waterstoffabriek in Zeebrugge appeared first on KW.be.

Lees meer »