De boeken van de week: roman op tonen van Fleetwood Mac, Rik Torfs over het Vaticaan en debuut van Robert Musil 

Het nummer ‘Albatross’ van Fleetwood Mac is de soundtrack van de nieuwe roman van Guido van Heulendonk. Kerkjurist Rik Torfs ging op bezoek in het Vaticaan voor een tv-reeks én een boek. En het debuut van de Oostenrijkse schrijver Robert Musil uit 1906 krijgt een nieuwe vertaling. Dit zijn de boeken die VRT NWS deze week tipt. 

Meer krantenkoppen in België

LIVEBLOG AA GENT-OHL. Kan Leuven de Buffalo’s voor een tweede keer verrassen?

Zondagmiddag speelt AA Gent zijn achtste wedstrijd in Play-Off 2 tegen Oud-Heverlee Leuven. Vorige week behaalde Gent de eindwinst met een overwinning op KV Mechelen. De Buffalo’s kunnen zich nu perfect voorbereiden op de barragematch tegen de vierde of vijfde uit Play-Off 1. Kan OHL verrassen en een tweede overwinning boeken tegen Gent? Volg het hier op de voet.

Lees meer »

Het gaat hard voor Supra Bazar: “Onze grootste sterkte is al 60 jaar onze lokale verankering”

Een winkel van Supra Bazar herbergt niet alleen 450.000 artikelen, het is vooral een plek waar mensen graag naartoe moeten komen: klanten én medewerkers. CEO Bavo Vanhalst hecht dan ook veel belang aan een goede service en een gezinsvriendelijk personeelsbeleid.
The post Het gaat hard voor Supra Bazar: “Onze grootste sterkte is al 60 jaar onze lokale verankering” appeared

Lees meer »

Zonnig weer zorgt voor topweekend aan de kust

De toeristische sector aan de kust kan tevreden terugblikken op het verlengde Hemelvaartsweekend. Volgens provinciebedrijf Westtoer werden dankzij het zonnige lenteweer 700.000 toeristische overnachtingen en 550.000 dagtoeristen genoteerd. Tijdens hun lentevakantie trokken ook heel wat Franstalige Belgen naar de kust.

Lees meer »

Patisserie Courcelles sluit na bijna 37 jaar: “Ik ga mijn klanten missen”

De Doorniksestraat neemt binnenkort afscheid van een geliefde patisserie. Na bijna 37 jaar sluit Patisserie Courcelles de deuren op 15 juli. “We zagen hier kinderen en kleinkinderen passeren. Ook al wonen ze intussen in Gent, ze blijven terugkeren voor onze klaaskoeken, marsepein, bokkenpootjes en huisgemaakte melocakes”, vertelt zaakvoerder Valérie Demey (55).
The post Patisserie Courcelles sluit na bijna 37

Lees meer »