Opnieuw orka gestorven in berucht Frans dolfinarium: “Dieren sterven in smerig water”

In het Franse dolfinarium Marineland is opnieuw een orka gestorven. Ongeveer vijf maanden geleden stierf er nog een andere orka. Dierenbeschermingsorganisaties klagen over de erbarmelijke omstandigheden waarin de beesten moeten leven. “De dieren stierven in het smerige water van Marineland”, klinkt het. 

Meer krantenkoppen in België

Grote evaluatie mobiliteitsplan Oud Gentbrugge en Dampoort pas na verkiezingen, voorlopig enkel kleine bijsturingen

Het wijkmobiliteitsplan Oud Gentbrugge en Dampoort zal pas in de herfst, na de gemeenteraadsverkiezingen een grote evaluatie krijgen. Er komen nu enkele kleine aanpassingen. "Er zijn pijnpunten, maar mensen hebben tijd nodig om te wennen", reageert schepen Filip Watteeuw (Groen) na kritiek van oppositie- én meerderheidspartijen. Het plan werd eind april ingevoerd.

Lees meer »

Jongeman krijgt volledig voorwaardelijke celstraf na stalking ex-vriendin: “Ik was fout maar heb haar losgelaten”

“Ik ben fout geweest maar het was niet de bedoeling haar bang te maken. Ik zag haar graag.” Een 22-jarige jongeman uit Kortrijk leek op de rechtbank te beseffen dat hij enkele maanden serieus over de schreef ging toen hij zijn ex-vriendin stalkte. De rechter gaf hem een volledig voorwaardelijke celstraf van 15 maanden.
The post Jongeman krijgt volledig

Lees meer »

Stad Diksmuide toont ondernemers troeven

Het gemeentebestuur van Diksmuide heeft voor iedereen die met toerisme en economie bezig is een overzicht gepresenteerd van de inspanningen die daarvoor worden gedaan, en de mogelijkheden die daaruit voortvloeien.
The post Stad Diksmuide toont ondernemers troeven appeared first on KW.be.

Lees meer »

Goud voor Kathleen en Marcel uit Waregem

Ter gelegenheid van hun vijftigste huwelijksverjaardag werden Marcel Balcaen en Kathleen Ravelingen door het stadsbestuur in de bloemetjes gezet.
The post Goud voor Kathleen en Marcel uit Waregem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Pierre en Kristien varen in een gouden huwelijksbootje

Op 21 december 1973 gaven Pierre Lioen en Kristien Cardon elkaar hun jawoord. Het echtpaar is inmiddels 50 jaar getrouwd en werd daarvoor in de bloemetjes gezet door het gemeentebestuur. Pierre groeide op in Ledegem en was een tiental jaar werkzaam in een klein familiebedrijf in Ledegem dat gespecialiseerd was in technische installaties. Daarna maakte
The post Pierre en

Lees meer »

Na diskwalificatie Joost Klein: hoe zal de finale van het Songfestival nu praktisch verlopen?

Dat Nederland niet langer mag deelnemen aan de finale van het Eurovisiesongfestival, dwingt de organisatie tot tal van praktische, last minute-wijzigingen. Wat gebeurt er nu met de punten van de vakjury voor Nederland? Mag een ander land de plaats van Nederland innemen? Mogen Nederlanders nog stemmen? In welke volgorde zullen de landen optreden? Een overzicht van de meest prangende vragen

Lees meer »

EXCLUSIEF. Koning Filip vindt uitspraken van Laurent over nieuw leven ongepast: paleis tikt hem op de vingers

Het koninklijk paleis heeft prins Laurent (60) aangesproken op zijn exclusief interview in HLN en laten weten dat ze zijn uitspraken niet op prijs stellen. De jongere broer van koning Filip kondigde in deze krant aan dat hij “een nieuw leven aan het voorbereiden is” en desnoods zijn dotatie wil opgeven. Maar geraakt hij zo gemakkelijk van die staatstoelage vanaf?

Lees meer »

LIVEBLOG ATALANTA-MARSEILLE (21u). De Ketelaere aan de aftrap

Het Atalanta van Charles De Ketelaere wist een goede uitgangspositie te halen in de heenmatch tegen Marseille. Het werd 1-1 na een doelpunt van Scamacca, Mbemba maakte gelijk voor de Franse traditieclub. Lukt het De Ketelaere & co om in eigen huis te winnen van Marseille? Volg het hier in de liveblog!

Lees meer »

Ze doet alleen het hoognodige, maar wil toch vergoeding van 1,5 miljoen: Nederlandse Amalia eist dotatie op

Kroonprinses Amalia (20) eist binnenkort dan toch haar dotatie op. Of toch deels, want concreet gaat het ‘enkel’ om haar onkostenvergoeding, die echter 1,5 miljoen euro per jaar bedraagt. Een duidelijk verschil met onze kroonprinses Elisabeth (22), al oordeelt de Nederlandse troonopvolger dat ze steeds meer uitgaven moet doen en dat geld dus nodig heeft. Maar dat roept vragen op

Lees meer »