Bissegem heeft opnieuw een geldautomaat

Sinds 2020 was er in Bissegem geen bankautomaat meer aanwezig, maar daar kwam er met de bouw van een neutraal Batopin CASH-punt verandering in. Donderdag 28 maart deed bevoegd schepen Wout Maddens een eerste geldafhaling op parking Rietput.

Het aantal bankkantoren en -automaten neemt stelselmatig af in Vlaanderen en verdwijnt uit het straatbeeld. In een stedelijk gebied (>1500 inwoners per km) moet er nochtans één voorzien worden binnen de twee kilometer, in de zogenaamde tussengebieden (300-1500 inwoners per km) binnen de drie kilometer en in landelijke gebieden (<300 inwoners per km) binnen de 5 kilometer.

“Verspreid over Groot-Kortrijk hebben we nu op 15 locaties 24 bankautomaten. Elke deelgemeente heeft er nu minstens één, behalve Kooigem, waar er nooit één geweest is”, duidt burgemeester Vincent Van Quickenborne. In Bissegem gaat het om een losstaande kiosk met twee geldautomaten, waar iedereen naast geld afhalen ook de pincode kan wijzigen. Klanten van de partnerbanken van Batopin – Belfius, BNP Paribas Fortis, ING en KBC – kunnen er bovendien ook het saldo van hun rekening opvragen.

“Voor het plaatsen van deze kiosk wordt gebruik gemaakt van 30 m² stadsgrond die we gratis ter beschikking stellen” – Wout Maddens

“Hoewel het geen kerntaak van een stad is om bank te spelen en geldautomaten te voorzien, heb ik de afgelopen twee jaar intensief overleg gepleegd met Batopin, dat optreedt namens de grootbanken, met de bedoeling een zo goed mogelijke dekking voor Kortrijk te krijgen. Voor het plaatsen van deze kiosk wordt gebruik gemaakt van 30 m² stadsgrond die we gratis ter beschikking stellen”, zegt Wout Maddens, schepen van Stadsvernieuwing. “Parking Rietput bleek te beste optie. Alternatieve locaties vroegen een te grote ingreep. We zijn momenteel nog extra plaatsen aan het zoeken voor Bellegem en Marke en doen concrete voorstellen aan Batopin voor bijkomende bankautomaten.”

De CASH-puntautomaten zijn bedienbaar vanuit een rolstoel en bovendien uitgerust met een toetsenbord met brailleschrift en een stembedieningsysteem voor slechtzienden, met 24/24 cameratoezicht.

The post Bissegem heeft opnieuw een geldautomaat is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Zilverbergkoor werft tenoren en bassen aan: “Om kwaliteit hoog te houden”

Zoals zoveel koren heeft ook het Zilverbergkoor te maken met een tekort aan zangers. “We zijn vooral op zoek naar tenoren en bassen om onze groep te versterken”, zegt voorzitter Ludo Bagein. “Dat is nodig om de kwaliteit van onze optredens hoog te kunnen houden.”
The post Zilverbergkoor werft tenoren en bassen aan: “Om kwaliteit hoog te houden” appeared

Lees meer »

Na berichten over “pesterijen”: niet alleen Miss USA geeft er de brui aan, ook Miss Teen USA stapt plots op

Een week nadat Miss USA Noelia Voigt (27) haar kroontje onverwachts ingeleverd heeft, heeft ook Miss Teen USA UmaSofia Srivastava (16) aangekondigd dat ze ermee stopt. Op sociale media gaf het jonge meisje aan dat haar “persoonlijke waarden niet meer passen bij de organisatie”. Voigt zelf liet weten dat ze deze “moeilijke beslissing” nam in het belang van haar mentale

Lees meer »

Nu Biden wapenleveringen stopt: heeft Israël nog wapens genoeg om oorlog te winnen? “Maar één ding staat Netanyahu in de weg”

Israëlisch premier Benjamin Netanyahu is vastberaden om zijn offensief op miljoenenstad Rafah verder te zetten. Ook zonder de VS. “We kunnen het ook alleen, desnoods vechten we verder met onze vingernagels.” 3 Amerikaans president Joe Biden houdt in een ongezien sterke reactie namelijk de levering aan Israël van 3.500 bommen tegen. Maar kan Netanyahu wel verder zonder de steun van

Lees meer »

Vermiste ara Zazu terug bij gezin: “Tranen van geluk”

De vermiste blauw-gele ara Zazu die zaterdag ontsnapte bij haar gezin in Handzame bij Kortemark is terug thuis. Een opsporingsbericht werd meer dan 1.000 keer gedeeld en de vogel landde dinsdagavond plots spontaan bij haar baasjes toen ze in een andere tuin werd opgemerkt. “Ons gezin is terug compleet en er vloeiden tranen van geluk”, laat baasje Phoebé Vanderwee (26)

Lees meer »

Acht jaar cel voor uitgeweken Ieperling B.D. voor verkrachting minderjarigen, bezorgde ook beelden kindermisbruik aan Sven Pichal

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft voormalig productieassistent B.D. (36) uit Ieper veroordeeld tot acht jaar cel voor beelden van seksueel kindermisbruik en voor het verkrachten van twee minderjarigen. Hij is een van de mannen die vorige zomer samen met ex-radiopresentator Sven Pichal werden opgepakt. De rechtbank beval ook zijn onmiddellijke aanhouding.
The post Acht jaar cel voor uitgeweken

Lees meer »

HET RAPPORT. Deze Vlaamse politici maakten écht het verschil: “Elk nieuw parlementslid zou bij haar in de leer moeten gaan”

Het zijn niet altijd de luidste roepers of de politici die het vaakst in de media komen die het verschil maken in het Vlaams Parlement. Soms zijn het ook de stille krachten, die in de luwte uw problemen proberen op te lossen. Welke parlementsleden haalden echt alles uit hun mandaat en zijn de absolute voorbeelden voor de komende lichting? Ontdek

Lees meer »