Plaatsing bankautomaat in Bissegem uitgesteld naar 2024

Een jaar geleden kondigde Stad Kortrijk aan nog voor het einde van 2023 werk te maken van een nieuwe ‘bankneutraal automaat’ in Bissegem. De plaatsing en ingebruikname daarvan worden uitgesteld naar het voorjaar van 2024.

In Groot-Kortrijk is het aantal bankautomaten in vijf jaar tijd bijna gehalveerd. De vier grootbanken (BNP Paribas, KBC, ING en Belfius) sluiten de laatste jaren met de regelmaat van de klok bankautomaten en zetten vol in op de bankneutrale automaten. Die punten zijn niet gebonden aan een bank en dienen enkel en alleen om cash geld af te halen. Alleen loopt die uitrol momenteel niet van een leien dakje. In het Kortrijkse zijn er momenteel slechts vier van die bankneutrale automaten.

Sinds 2020 is er in Bissegem zelfs geen bankautomaat om cash geld af te halen meer beschikbaar. Stad Kortrijk maakte vorig jaar haar intenties wereldkundig om ten laatste eind dit jaar werk te maken van een oplossing voor de Bissegemnaren in de vorm van een Batopin-automaat ter hoogte van de parking Rietput. “Contant geld is een basisbehoefte en dit zal ook nog een tijd zo blijven. Mijn bezorgdheid gaat dan ook uit naar het verzekeren van de bereikbaarheid van deze basisdienstverlening”, klonk het toen bij schepen Wout Maddens (Team Burgemeester).

Uitstel naar 2024

“In Bissegem is er al sinds 2020 geen bankautomaat meer aanwezig. Na intense gesprekken met Batopin heb ik kunnen afdwingen dat we tegen ten laatste eind 2023 een nieuw operationeel cash afhaalpunt krijgen”, vervolgde Maddens. Dat bankautomaat komt er dus nog steeds, maar al zeker met enkele maanden vertraging. Er loopt een nieuwe omgevingsaanvraag die de stad, na het openbaar onderzoek, in februari 2024 zal beoordelen.

Stad Kortrijk koppelt de plaatsing van het cashafhaalpunt aan een beperkte herwaardering van de parking Rietput. Het bankautomaat zal zo’n drie parkeerplekken innemen en er wordt ook werk gemaakt van extra groene ruimte op de parking. Ook wordt er ruimte voorzien om een publieke laadinfrastructuur te voorzien voor elektrische auto’s. (JF)

The post Plaatsing bankautomaat in Bissegem uitgesteld naar 2024 is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Djokovic wil zich na flesincident en exit in Rome verder laten onderzoeken: “Voelde me een compleet andere speler”

De derde ronde van het Masters 1.000-toernooi in Rome is het eindstation geworden voor ‘s werelds nummer een Novak Djokovic. De 36-jarige Serviër verloor in twee korte sets vrij kansloos van de Chileen Alejandro Tabilo (ATP 32) met 6-2 en 6-3. Mogelijk speelde de drankfles die ‘Nole’ vrijdag op zijn hoofd kreeg hem parten, want: “Het voelde op de baan

Lees meer »

U10 KVC Ichtegem wint eigen Lentetornooi

Op het 36ste én laatste Lentetornooi van KVC Ichtegem viel bijzonder leuk nieuws te rapen. De U10 van trainer Siemen Verstraete kroonde zich er namelijk tot winnaar.
The post U10 KVC Ichtegem wint eigen Lentetornooi appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kale eikenbomen in Bree, maar dat is niet het werk van processierupsen

In Bree zijn heel wat eikenbomen sterk aangevreten, maar dat komt niet door de gevreesde eikenprocessierups. Het is het werk van de rupsen van de wintervlinder. Omdat die rupsen geen hinder veroorzaken, gaat de stad de bomen niet behandelen. In heel Limburg zijn er dit jaar nauwelijks processierupsen. Het Provinciaal Natuurcentrum en de gemeentebesturen hebben daarom beslist om niet preventief

Lees meer »

Vlaams Belang houdt actie in Kortrijk tegen seksueel geweld na nieuws van groepsverkrachtingen: “We eisen hardere straffen voor de daders”

De extreemrechtse partij Vlaams Belang heeft vrijdagmiddag een actie gehouden tegen seksueel geweld in Kortrijk, waar er de afgelopen weken twee groepsverkrachtingen gebeurd zijn. De partijvoorzitter Tom Van Grieken kwam er samen met Wouter Vermeersch en nog een aantal van hun leden en sympathisanten. Ze vinden dat daders van seksueel geweld hardere straffen moeten krijgen in de toekomst.
The

Lees meer »

“Grootsheid is het doel”: Cristiano Ronaldo pompt z’n geld in het bedrijf achter het bandje rond de arm van Mathieu van der Poel

Tijdens het voorbije wielervoorjaar merkte u bij Mathieu van der Poel ongetwijfeld het opvallend wit bandje rond z’n linkerpols op. Als ambassadeur van Whoop draagt hij de activity tracker overal waar hij gaat en staat. ‘MVDP’ krijgt nu mooi gezelschap, want ook niemand minder dan Cristiano Ronaldo heeft zich als ambassadeur én zelfs investeerder aangesloten bij het bedrijf. “Om op

Lees meer »

Petanqueclub Ter Deeve huldigt kampioenen

De leden van de petanqueclub Ter Deeve vierden onlangs feest. Ze brachten hulde aan hun winterkampioenen van het 34ste speeljaar.
The post Petanqueclub Ter Deeve huldigt kampioenen appeared first on KW.be.

Lees meer »