Vanaf april opnieuw geldautomaat in Bissegem: “Heel tevreden met deze doorbraak”

In Bissegem is er sinds 2020 geen bankautomaat meer aanwezig. Daar komt binnenkort verandering in. Het college van burgemeester en schepenen leverde maandag een vergunning af voor de bouw van een Bancontact CASH-punt met twee automaten in Bissegem. Batopin, verantwoordelijke beheerder voor het cashpunt, geeft aan dat nog in april de eerste bankbiljetten afgehaald zullen kunnen worden in Bissegem.

Het aantal bankkantoren en bankautomaten verdwijnt stelselmatig verder uit het straatbeeld. Dat is een beslissing van de grootbanken en heeft zijn impact op Vlaanderen en niet in het minst in Bissegem die het al sedert 2020 zonder moet stellen. Vorig jaar werd al een bouwvergunning afgeleverd voor de bouw van een cashkiosk op parking Rietput. Maar na verder onderzoek en in samenspraak met Batopin werd beslist om de kiosk verder richting schietstand op te schuiven.

Basisdienstverlening

“De afgelopen twee jaar heb ik intensief overleg gepleegd met Batopin, dat optreedt namens de grootbanken, met de bedoeling een zo goed mogelijke dekking voor Kortrijk te krijgen. Voor het plaatsen van deze kiosk wordt gebruik gemaakt van 30 m² stadsgrond die we gratis ter beschikking stellen. Hoewel het geen kerntaak van een stad is om bank te spelen en geldautomaten te voorzien, ben ik heel tevreden om met deze doorbraak de bereikbaarheid van deze basisdienstverlening voor Bissegem te mogen aankondigen”, zegt Wout Maddens, schepen van bouwen en stadsvernieuwing.

Het gaat om een losstaande kiosk met twee geldautomaten, waar iedereen naast geld afhalen ook zijn pincode kan wijzigen. Klanten van de partnerbanken van Batopin – Belfius, BNP Paribas Fortis, ING en KBC – kunnen er bovendien ook het saldo van hun rekening opvragen. De automaten zijn bedienbaar vanuit een rolstoel en bovendien uitgerust met een toetsenbord met brailleschrift en een stembedieningsysteem voor slechtzienden. Alles zal aanwezig zijn om in alle rust en veiligheid verrichtingen te kunnen uitvoeren, waaronder extra verlichting, 24/24 cameratoezicht en alarm met sirene bij verdachte gebeurtenissen.

The post Vanaf april opnieuw geldautomaat in Bissegem: “Heel tevreden met deze doorbraak” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Het is verschrikkelijk wat daar gebeurt”: Russische aanval verdrijft boze, hongerige inwoners uit Oekraïense grensstad

Groepen evacués zitten op banken, strak ingepakte tassen naast hen op de grond. Het zijn hun weinige bezittingen die ze konden meenemen. Ze moesten hals over kop op de vlucht slaan nadat Rusland een nieuw grondoffensief lanceerde en met pantservoertuigen de grens probeerde over te steken in het noordoosten van Oekraïne. “Het is verschrikkelijk wat daar gebeurt. Het is onmogelijk

Lees meer »

LIVE. Wat zegt Hein Vanhaezebrouck, nu AA Gent mondeling akkoord heeft met Wouter Vrancken? Volg zijn persconferentie hier

Dat Hein Vanhaezebrouck aan het eind van het seizoen vertrekt bij AA Gent, was al langer duidelijk. Dat hij bij de Buffalo’s naar alle waarschijnlijkheid zal worden opgevolgd door Wouter Vrancken, is dan weer wél nieuws. Hoe is dat bij Vanhaezebrouck binnen gekomen? Volg de persconferentie in de aanloop naar AA Gent-OHL hier vanaf 15u LIVE!

Lees meer »

Delia’s bloemenwinkel opent net op tijd voor Moederdag in Blankenberge: “Dat konden we niet laten liggen”

Met ‘Poppies by Delia’ maakte Delia Persico haar meisjesdroom waar in Blankenberge, en dat net op tijd voor Moederdag. “We zijn een combinatie van bloemenwinkel en tuincenter, maar willen vooral het verschil maken in kleur en originaliteit”, zegt ze vanuit de voormalige Bloemenhal in de Kerkstraat.
The post Delia’s bloemenwinkel opent net op tijd voor Moederdag in Blankenberge: “Dat

Lees meer »

EXCLUSIEF. Koning Filip vindt uitspraken van Laurent over nieuw leven ongepast: paleis tikt hem op de vingers

Het koninklijk paleis heeft prins Laurent (60) aangesproken op zijn exclusief interview in HLN en laten weten dat ze zijn uitspraken niet op prijs stellen. De jongere broer van koning Filip kondigde in deze krant aan dat hij “een nieuw leven aan het voorbereiden is” en desnoods zijn dotatie wil opgeven. Maar geraakt hij zo gemakkelijk van die staatstoelage vanaf?

Lees meer »

LIVEBLOG FULHAM-MAN CITY. City – virtueel leider – blijft voorsprong aandikken! De Bruyne met assist van grote waarde

Manchester City trekt deze namiddag naar het Craven Cottage van Fulham in de Premier League. Concurrent Arsenal hoopt alvast dat de Citizens in Londen dure punten laten liggen in de titelstrijd. De ploeg van Guardiola kwam op assist van De Bruyne al vroeg op voorsprong, waarna Foden een halfuur voor tijd de dubbele voorsprong op het bord zette. Volg de

Lees meer »

Volkstuintjes in Gentbrugge, waar een Vlaams Belanger en een Turk naast elkaar hun sla planten: “Rang of stand, afkomst of leeftijd, dat telt hier niet”

De lente is begonnen. Dat doet haast iedereen deugd, en zeker de duizenden volkstuiniers in ons land. De verloren weken van een verzopen voorjaar kunnen eindelijk worden ingehaald, de schrik voor regen, vorst, hagel en slakken kan gaan liggen. Wat kost het om zo’n volkstuintje te hebben? Hoe lang is de wachtlijst? En waarom groeit er opvallend veel pijpajuin? Op

Lees meer »