Koning Charles spreekt volk voor het eerst toe na prinses Kates kankerdiagnose: “Reik mensen in nood de hand”

Koning Charles (75) heeft zijn publieke activiteiten teruggeschroefd tijdens zijn kankerbehandeling, maar de Britse vorst wou op Witte Donderdag een boodschap uitbrengen aan het volk. In een speech, die hij op voorhand liet opnemen, roept hij op om “in een tijd van nood een vriendelijke hand uit te reiken naar mensen die het nodig hebben” en belooft hij “de natie te blijven dienen met heel mijn hart.” Samen met de audio deelde Buckingham Palace ook een nieuwe officiële foto van Charles. 

Meer krantenkoppen in België

Brits ministerie van Defensie slachtoffer van Chinese cyberaanval

Het Ministerie van Defensie van het Verenigd Koninkrijk is recentelijk ten prooi gevallen aan Chinese hackers. Dat meldt de Britse zender ‘Sky News’. Het zou gaan om meerdere pogingen tot inbraak in de betalingssystemen van de het ministerie, waarbij op grote schaal persoonlijke informatie van medewerkers zou zijn buitgemaakt.

Lees meer »

Quiz – Hoe goed ken jij Diksmuide?

Hoe goed ben jij op de hoogte van het reilen en zeilen in Diksmuide en de vele deelgemeenten? Weet je wie ooit inspiratie opdeed in Lampernisse? Of hoe hoog de IJzertoren eigenlijk is? Waag dan je kans in deze op en top Diksmuidse quiz. Veel succes.
The post Quiz – Hoe goed ken jij Diksmuide? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Waarom migreren mensen naar België? Gezinshereniging en arbeidsmigratie wegen zwaarder door dan asielaanvragen

Het thema migratie zal de volgende weken aan bod komen in tal van verkiezingsdebatten. Hoeveel migranten zijn er precies in ons land, en hoe zijn ze hier beland? Hun aantal valt moeilijk in cijfers te vatten, vooral omdat we niet precies weten hoeveel mensen zonder papieren hier een onderkomen hebben gevonden. Maar de cijfers geven wel een redelijk goed inzicht

Lees meer »

Jonge vrouwen gebruiken sociale media intenser dan mannelijke leeftijdsgenoten

Belgische vrouwen tussen de 16 en 24 jaar gebruiken sociale media intenser dan hun mannelijke leeftijdsgenoten. Zo checken bijna negen op de tien jonge vrouwen (89,2 procent) minstens een keer per dag Instagram, tegenover 74,4 procent van de jonge mannen. Bij TikTok is dat 77,2 en 64 procent. Dat blijkt woensdag uit een onderzoek van de Arteveldehogeschool en de handelsfederatie

Lees meer »

Mama Romy en dochter Anna-Nina zijn beste vriendinnen: “Mijn dochter helpt me er altijd bovenop”

Op Moederdag worden de mama’s extra in de bloemetjes gezet. Ook voor Romy Maertens van schoonheidsinstituut Olijf Beauty Inside Out in Beitem wordt het even uitblazen. Romy en dochter Anna-Nina genieten straks allebei van een yogaweekend in Frankrijk.
The post Mama Romy en dochter Anna-Nina zijn beste vriendinnen: “Mijn dochter helpt me er altijd bovenop” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dumon Chocolatier in de Doorniksewijk verkoopt huisgemaakt ijs

Zaakvoerder Céline Bergen mocht recent nog maar het kwaliteitslabel ‘100% West-Vlaams’ in ontvangst nemen voor haar Kortrijkse Gulden Spoor praline. “Het is leuk om die erkenning te krijgen. Ik vind het belangrijk om origineel uit de hoek te komen. Vanaf vandaag start ik dus ook met de verkoop van mijn huisgemaakt ijs.”
The post Dumon Chocolatier in de Doorniksewijk

Lees meer »

Umicore gaat germanium helpen verwerken in Congo in ruil voor aankoopcontract van de kostbare grondstof

De Belgische metaaltechnologiegroep Umicore heeft een overeenkomst afgesloten met STL, een dochteronderneming van het Congolese staatsbedrijf Gécamines. Umicore zal technische steun verlenen in een nieuwe verwerkingsfabriek in Lubumbashi, in ruil voor exclusieve toegang tot het verwerkte germanium. Dat moet meer plaatselijke jobs opleveren in Congo en meer inkomsten voor Umicore.

Lees meer »

West-Vlaamse bekerfinales zaalvoetbal in sporthal Drogenbrood, Beernems onderonsje bij de dames

Het is al jaren een traditie dat het Provinciaal Comité van de Vlaamse Zaalvoetbalbond afdeling West-Vlaanderen een Beker van West-Vlaanderen organiseert. Dit jaar hebben de finales plaats op vrijdag 17 mei in Sporthal Drogenbrood in Beernem.
The post West-Vlaamse bekerfinales zaalvoetbal in sporthal Drogenbrood, Beernems onderonsje bij de dames appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVEBLOG ATALANTA-MARSEILLE (21u). De Ketelaere aan de aftrap

Het Atalanta van Charles De Ketelaere wist een goede uitgangspositie te halen in de heenmatch tegen Marseille. Het werd 1-1 na een doelpunt van Scamacca, Mbemba maakte gelijk voor de Franse traditieclub. Lukt het De Ketelaere & co om in eigen huis te winnen van Marseille? Volg het hier in de liveblog!

Lees meer »

“Scherpschutters op de daken en gewapende agenten in clubs”: hoe het Songfestival in Malmö het meest beveiligde event van het jaar wordt

Van koranverbrandingen, anti-Israël-protesten en Russische sabotage tot vrees voor terrorisme: in Malmö — de Zweedse stad waar morgen de halve finale van het Eurovisiesongfestival start — staan de zenuwen strak gespannen. Er geldt dreigingsniveau 4 en de beveiligingsmaatregelen die van kracht zijn, behoren tot de strengste in de geschiedenis van het land. “Je voelt aan alles: als Israël donderdag doorgaat

Lees meer »

Quiz – Hoe goed ken jij Kortemark?

Hoe goed ken jij Kortemark en de deelgemeenten? Hebben de molens voor jou geen geheimen of drink je al eens graag een lokaal biertje? Ben je fan van Dreambeats? Waag dan je kans in deze Kortemarkse gemeentequiz.
The post Quiz – Hoe goed ken jij Kortemark? appeared first on KW.be.

Lees meer »