Koning Charles geeft paasspeech in vooraf opgenomen audioboodschap: “Reik de hand uit naar mensen in nood”

Koning Charles (75) heeft zijn publieke activiteiten teruggeschroefd tijdens zijn kankerbehandeling, maar de Britse vorst wou toch met Pasen voor de deur een boodschap uitbrengen aan het volk tijdens de jaarlijkse dienst voor Witte Donderdag. In een speech, die hij op voorhand liet opnemen, roept hij op om “in een tijd van nood een vriendelijke hand uit te reiken naar mensen die het nodig hebben” en belooft hij “de natie te blijven dienen met heel mijn hart.” 

Meer krantenkoppen in België

Jongeman krijgt opschorting voor vechtpartij in De Kouter

Een jongeman moest zich op de rechtbank van Ieper verantwoorden voor twee vechtpartijen op één avond in JOC De Kouter in Poperinge. Voor een van de feiten werd hij vrijgesproken. “Ik wil toegeven wat ik heb gedaan, maar ik zal niet toegeven, wat ik niet heb gedaan.”
The post Jongeman krijgt opschorting voor vechtpartij in De Kouter appeared first

Lees meer »

“Na dik 100 jaar doen we nog met plezier verder”: schepen Krist Soenens is vierde generatie in café In De Zwaan

Café ‘In De Zwaan’ is vergroeid met de geschiedenis van het dorp Koolskamp. Al op het einde van de 19de eeuw begon de familie in de Kloosterstraat met een café, vier generaties later zijn de openingsuren wel herleid, maar blijft het een pleisterplaats.
The post “Na dik 100 jaar doen we nog met plezier verder”: schepen Krist Soenens is

Lees meer »

Opnieuw een Gudjohnsen in België? AA Gent onderhandelt met Andri (zoon van Eidur), topschutter in Denemarken

AA Gent is in z’n zoektocht naar een nieuwe spits uitgekomen bij Andri Gudjohnsen (22), de zoon van Eidur (ex-Barcelona, Cercle en Club Brugge onder meer) en de kleinzoon van Arnór (ex-Lokeren en Anderlecht onder meer). De IJslander is momenteel actief bij het Deense Lyngby en zit daar aan 13 goals. Daarmee is de spits topschutter in Denemarken. Gudjohnsen is

Lees meer »

“De kankercellen zijn uit mijn lichaam”: Walter Grootaers geeft update over zijn gezondheid

Zowat een jaar geleden, net voor de zomer, kreeg Walter Grootaers (69) het harde verdict te horen: leverkanker. Noodgedwongen moest hij alle optredens van De Kreuners annuleren. Maar de zanger heeft nu goed nieuws: na een succesvolle operatie en immuuntherapie maakt hij opnieuw muziek en droomt hij luidop van een terugkeer naar het podium. “Tot een paar weken geleden volgde

Lees meer »

Federale ambtenaren krijgen verlof bij zwangerschapsverlies

Minister van Ambtenarenzaken Petra De Sutter kondigt maandag aan dat federale ambtenaren twee dagen verlof krijgen bij zwangerschapsverlies. “Een zwangerschapsverlies is fysiek en emotioneel ingrijpend,” zegt De Sutter, zelf gynaecologe. Het verlof is er ook voor de partner van de vrouw met zwangerschapsverlies. Het voorstel werd vrijdag goedgekeurd door de ministerraad.

Lees meer »

Binnenkort kennen we allemaal elkaars loon

In 2026 moeten alle Europese lidstaten ervoor zorgen dat hun loonbeleid hervormd is. En dat betekent ook dat bedrijven veel transparanter moeten worden over dat loonbeleid. Volgens HR-dienstenbedrijf SD Worx vindt bijna de helft van de Belgische werknemers het geen probleem om open en transparant te communiceren over de inhoud van hun loonpakket. Maar een vierde van de werknemers houdt

Lees meer »

Boegeroep in Malmö wanneer presentator afwezigheid van Joost Klein aankondigt: “Hopelijk is hij morgen terug”

Joost Klein mag niet deelnemen aan de belangrijke juryshow, vanavond in Malmö. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt omdat er een onderzoek loopt naar een mogelijk “gewelddadig incident” dat zich achter de schermen zou hebben afgespeeld. Een beslissing die bij het aanwezige publiek niet in de smaak valt. Wanneer de presentator afroept dat Nederland er niet bij zal zijn, klinkt luid

Lees meer »

Thijs (38) redt Kortrijkzanen met ‘Tackie Plannings for Great Succes’: “Tijdens de Sinksenfeesten ontstaan magische momenten”

Thijs Tack (38) duidt de Sinksenfeesten altijd met stip aan in zijn agenda. Om de drukke planning van het feestgebeuren wat duidelijker te kunnen weergeven, maakt hij al vier edities lang een uitgebreid en duidelijk overzicht. Zo kan zowel Thijs, als iedereen die de planning in handen krijgt, zorgeloos beslissen over welke plaats op welk moment een bezoek krijgt.

Lees meer »

Nieuwe variant van Zwitsers zakmes in de maak, zonder mes

Victorinox, het bedrijf achter het beroemde Zwitserse zakmes, werkt aan een variant van zijn multifunctionele gereedschap zónder mes. Daarmee speelt het in op de toenemende verstrenging van de regels voor dragen van messen in het openbaar. Er bestaan tientallen varianten van het Zwitserse zakmes, tot nu toe had elke variant wel minstens één mes.

Lees meer »