Gedwongen door omstandigheden: bedrijf achter Zwitsers zakmes werkt aan klassieker… zonder zakmes

Het bedrijf achter het klassieke Zwitserse zakmes werkt aan een nieuwe versie van hun bekendste product, maar dan zonder het zakmes zelf. Het Zwitserse Victorinix wordt daar naar eigen zeggen toe gedwongen, door de strengere wetgeving in veel landen.

 

Meer krantenkoppen in België

Klimaatactivisten leggen luchthaven van München lam

Op de luchthaven van München, in de zuidelijke Duitse deelstaat Beieren, hebben klimaatactivisten van het collectief Letzte Generation (“Laatste Generatie”) zich vastgekleefd op de taxibanen. De luchthaven is daardoor “om veiligheidsredenen gesloten”, meldde een woordvoerder van de luchthaven.

Lees meer »

Leo Belaen (77) exposeert in de Izegemse bibliotheek

Leo Belaen (77) exposeert nog de hele maand mei in de Izegemse bibliotheek. “Vooral werken met reliëf én mijn cartoon ‘God is back’ waar het over de kerk in de 21ste eeuw gaat met onder andere de affaire met Vangheluwe”, zegt Leo, die met zijn vrouw Rita in de Leenstraat op de Bosmolens woont.
The post Leo Belaen (77)

Lees meer »

LIVE GAZA. Israël voert grondoperatie in Rafah op – Houthi’s willen álle schepen aanvallen die naar Israël varen

Israël zal extra troepen inzetten bij het grondoffensief in Rafah. Dat heeft de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant donderdag verklaard. De gevechten zullen er ook “intenser” worden. “Hamas is geen organisatie die zich kan organiseren, heeft geen reservisten en kan niet in reservevoorraden voorzien. Het resultaat is dat we Hamas uitputten”, klinkt het. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

Davina Simons (29) blikt terug op inzinking bij ‘Special Forces’ en de man die haar redde: “Met hem had ik meteen een heel bijzondere band”

Twee voeten vooruit. In de rechtbank en in het leven Davina Simons toonde zich al vaker de meest onverschrokken rekruut bij ‘Special forces’, maar ging bij een klimloop een eerste keer strompelen. “Ik dacht écht dat het voorbij was”, vertelt de advocate. Davina trakteerde zichzelf na de opnames op een blijvende herinnering en vond tijdens de beproevingen een goede vriend,

Lees meer »

Definitief akkoord Nederlandse regeringsvorming: 130 per uur op snelwegen en besparingen bij openbare omroep

De komende Nederlandse regering wil besparen op de openbare omroep en wil een snelheid tot 130 kilometer per uur toelaten op de snelwegen. Dat blijkt woensdagavond uit de passages van het zogenoemde onderhandelaarsakkoord die gelekt zijn in de Nederlandse media. Kort na middernacht sloten de vier partijleiders van PVV, VVD, NSC en BBB een definitief akkoord, waardoor het rechtse kabinet

Lees meer »

Overheid mag AfD blijven afluisteren en bespioneren

In Duitsland blijft de partij Alternative für Deutschland ‘verdacht extreem’ en mag ze verder afgeluisterd worden. De rechtbank in Münster heeft het beroep van AfD daartegen verworpen. Dit arrest opent de lange weg naar een mogelijk verbod op de partij.

Lees meer »

Meest invloedrijke medische boek aller tijden terug aan KU Leuven

Een van de bekendste medische boeken aller tijden is terug in Leuven. In ‘De humani corporis fabrica’ beschreef de bekende wetenschapper Andreas Vesalius in de 16de eeuw de anatomie van het menselijk lichaam. Begin dit jaar kocht de KU Leuven met Vlaamse steun het boek op een internationale veiling voor 1,8 miljoen euro.

Lees meer »